Благодаря Alexi. Само да стане малкия, че той спи там и обича да му е много топло. То заради него е нагласен така. Предполагам, като сваля градусите със два ще сваля от консумацията. Ще пиша допълнително какво се е получило
Преглед за печат
Благодаря Alexi. Само да стане малкия, че той спи там и обича да му е много топло. То заради него е нагласен така. Предполагам, като сваля градусите със два ще сваля от консумацията. Ще пиша допълнително какво се е получило
а консумацията с какво я гледаш ,през приложението ли
През неговото приложение-Smart Home, а имам и поставен смарт контакт Tapo P110. През второто е по-прегледно според мен.
а еднакво ли показват 2те измервания
Точно това се загледах. Смарт хоум дава в момента 324 вата, а на тапо дава 377 вата. Има разлика.
моето впечатление от Тапо 110 е че завишава разхода .. дали не отчита косинус Ф или нещо друго не знам .. не знам и вградения електромер на климатика как е направен
Разликата е факт. В приложението на климатика има много точни показания в спадове и покачванията в самото отчитане, докато при Топо е по-константно. Не знам дали успях правилно се изразя. Около 50 вата показва повече Топо. През цялото време.
Графика от работата снощи за 12 часа на Midea 12 BreezeleSS на тих режим с направената настройка 10 херца. В стаята се подържаше 24 градуса при зададени 21.5 градуса на климатика при външна температура 5 градуса. И при мен Tapo P110 показва с около 40-50 вата повече моментна консумация от колкото показва приложението на Мидеята за консумацията и.Когато работи на тих режим се ограничава развъртането на компресора.
Графика на tapo P110 от снощи на тих режим.
Прикачен файл 43392
Прикачен файл 43393
Графика на tapo P110 от предната вечер когато климатика работеше на ръчен режим на турбината 40 процента от котонсе вижда колко пъти компресора се е развъртал.
Прикачен файл 43395
Явно стаята прегря. Слезе на 210 вата и продължава да работи. Предполагам, че съм уцелил нещата.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Нещо не мога да се справя с тези клапи. Как да наглася въздушния поток да се движи нагоре или надолу в зависимост дали съм избрал отопление или охлаждане? Би трябвало да може.
Днес от сутринта е топло. Около 9 градуса. Климатика настроен на 20 и тих режим. В стаята е около 24. Машината работи в диапазона 100-140 вата.
Привет на всички,
А каква е фабрично зададената стойност на честотата на компресора ?
Благодаря
20 херца
Ауто на турбината адекватно ли работи с ниския минимум или задавате ръчно степени?
Графика на Midea 12 BreezeleSS с направената настройка 10 херца.Вчера в 20.00 ч. заваля сняг и климатика работеше с настройка на цял градус , като външната температура падна до 0 градуса и почти цяла вечер валя сняг. Около 01.00 часа снощи зададох на климатика да работи с настройка на половин градус - 20.5 градуса на тих режим като при тази настройка в спалнята се подържаше 22 градуса. От графиката се вижда че след 01.00 часа снощи в тих режим на турбината климатика по рядко се развърта и прави по малко дефрости. Днес на обяд на пече слънце и следобяд температурата се повиши до 8 градуса и съответно разхода на климатика падна. Midea 09 BreezeleSS от първия модел с по тежкото външно тяло от 29 килограма работи много добре и на автоматична степен на турбината. Midea 12 BreezeleSS от втория модел на автоматична степен също работи добре но с голям дебит дори и когато работи с минимум от 120 вата.И двете мидеи особено 12 - та имат голям дебит на тих режим и на първа степен на турбината могат без проблем да отопляват стаи с малки топлозагубите.
Прикачен файл 43430
Привет,
примен в помещението, понеже е сложен по този начин и предполагам че се затопля по бързо малката част при него, и при настройката 10херца ми вдига доста висока тмпература,
и затова почти винаги ми е включен на iFeel, консумацията се движеше между 200 и 300 вата и редки дефрости, но онзи ден при снеговалежа и (предполагам по-високата влажност) се беше
бая заскрежил, и затова го направих на 15 херца и засега е уж по-добре (консумация межу 200 и 350 вата). Иначе вентилатора го държа на Auto и работи доста тихо.
При 15 херца забелязах че в приложението показва сега доста точно спазване на зададена и поддържаната температура( преди имаше разлика примерно зададена 21, а поддържаше 24)
Засега ще го оставя така и ще го проследя.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43431&stc=1
Хубав ден на всички.