Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 68
Like Tree39Одобрявам

Мнение за Midea Xtreme Save Pro (MSAGBU)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Отговор: Мнение за Midea Xtreme Save Pro (MSAGBU)

Мисля че, ако е само за нощем ще ти е “по-тънко” с един конвектор в спалнята.
    Газа няма нощна тарифа .

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Не знам колко от вас са в час, но има договорени реформи в Брюксел и догодина всичкия битов ток ще е от свободния пазар, демек х3 -х4 на сегашните цени. Това, което се случва в момента е само трейлър на това, което предстои.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Тия реформи няма да се случат в България, поне близките години.Гърците, които имат къде по-висок стандарт от нас, домакиствата дължат вече 1млрд евро на електрическите компании.Да не говорим че даже и домакинствата в къде по-богати държави изпитват затруднения.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не съществува правителство ,което ще издържи на вдигане на тока х3
    Mega одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Мисля че, ако е само за нощем ще ти е “по-тънко” с един конвектор в спалнята.
    Газа няма нощна тарифа .
    Конвектор имам наличен. Беше купен за студиото под наем (спалнята, в другото помещение имаше стар японски климатик) през студентството на дъщерята. Тя завърши, има си вече неин дом и конвектора е при мен. Но и газовият котел с 1-2 часа работа в най-студените нощи, колкото да загрее цялата къща, не вярвам да ме събори от сметки. А "тихата и мека" топлина от радиаторите си е удоволствие.
    Събирам мнения за Kaisai One+. Много уважаван от мен професионалист в областта на климатиците, ми го препоръча като добър за парите си. Признавам, че това бе основния ми мотив да купя 2бр.
    И друго ми е интересно. Дали мога да съчетая парното и климите като режим на работа. Хем да не се товарят климите, хем котелът да работи колкото се може по-малко. Това е краен вариант, но просто като хипотетична възможност.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мненията за кайсая очакваме от теб ,а не ти да ги събираш машината е рядка ,ще споделяш как се представя .. това ,че всъщност е Мидея го забрави - може да проба да питаш в Темпекс ( официалния вносител на Мидея ) дали имат части за Кайсай и поддържат ли го гаранционно , и ще си отговориш до колко е Мидея ..

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Защо трябва да ги търси от мидея? Резервни части за кайсай си се продават.
    Иначе за Kaisai One е ALL EASY.
    за Kaisai One + не откривам документация на коя машина отговаря.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Kaisai One + и Kaisai One е една и съща машина.
    Mega и bobivg харесват това.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    мненията за кайсая очакваме от теб ,а не ти да ги събираш машината е рядка ,ще споделяш как се представя .. това ,че всъщност е Мидея го забрави - може да проба да питаш в Темпекс ( официалния вносител на Мидея ) дали имат части за Кайсай и поддържат ли го гаранционно , и ще си отговориш до колко е Мидея ..
    Kaisai е Мидеа, както още десетки марки на пазара, Nippon, Bosch... На етикета на външното тяло пише Kaisai - Midea.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Да, знам че Темпекс внася Мидея. От тях директно (имам познат, който ползва 20% отстъпка) мислех да взимам Мидеи. Но след препоръката взех този модел Кайсай, които се внасят доколкото разбрах от Булклима. До тук съм със знанията.
    А отзиви чак след 15.09, когато е реда ми за монтаж. Нали има дума, че хубавите работи ставали бавно. Предполагам, че моите отзиви няма да ви вършат работа на специалистите. Колко субективно топли, вее, шуми, трака. Но аз съм си и негативно настроен срещу климите като средство за отопление и мнението ми може да е предубедено. Ако има приложение и показва консумация ще я споделя. Уреди за измерване, освен ако някой не ми подари не се предвиждат. И да седя на пост до тях също.
    Този пост е редактиран от VanDan; 24-08-22 в 15:00.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

С тая кайсия нормално да бъдеш негативно настроен.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Въобще не съм негативно настроен към "Кайсията" - даже с тези 0.9 - 4.1 - 5.1 кW на отопление не ми се виждат никак слаби. А и не съм набутал голяма сума за тях. Просто не съм привърженик на климатиците въобще като начин на отопление. Като мотивът ми е единствено от гледна точка на комфорт. Още повече, че съм в еднофамилна къща с много външни стени. Признавам си, че съм разглезен от 22г. на локално парно. Имал съм преки впечатления от моите два досегашни климатика, от на дъщерята в квартирата в Пловдив (К2У японски Панасоници), на работа имахме японски Хитачита (оригинал японски - монтирани нови 2005г.), от заможни приятели с поне среден клас - Фуджита (триото), Тошиби, Дайкини. Пълно е около мен (в Плевен) по фасадите с тракащи и дрънчащи външни тела зимата. Добре, че дори и при нас почнаха да намаляват периодите със сурови студове. Единствено ми бяха сравнително положителни впечатленията от един подов модел (супер беше) на Дайкин, стенен Дайсейкай и LTC. С времето ми стана трудно да спя добре нощем и усещам и чувам всеки повей и шум от въртящи се части. И не знам как да го напиша - като съм бил в хора с хубави и скъпи климатици се усеща, че е топло и температурата вътре е висока. Но ми е едно хем тежко топло такова, хем отдолу на краката хладно. Докато с радиаторите на парното топлината ми допада много повече - дори терморегулатора да показва само 22гр. Вече го написах по-горе - "тиха и мека" топлина. Сигурно са глезотии за вас, но това си е мое мнение.
    Хайде да не го обръщаме на парно срещу клими и Кайсай срещу маркови модели. Климите ги взех поне евтини (макар че до преди сегашното поскъпване са били вероятно с едно 20-30% по-евтини), защото все още ги считам за компромис. Крайната ми цел по принцип е ТП в комбинация с газовия котел и някой друг соларен панел по двора. Или направо мечтата - чисто нова малка къщичка в някое селце с огромна изолация, ТП и подово, солари с акумулатори, генератор. И да си изкарам спокойно оставащите години.
    Този пост е редактиран от VanDan; 24-08-22 в 15:16.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Van Dan споко.Презимувах със същата кайсия, брандирана като Nippon и съм доволен откъм топлене, работа и сметки.
    VanDan, Mega и its large харесват това.

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Някой има ли информация Kaisai One + с ТРВ или с капилярка е направен?

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

С капиляра е.

Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
    bobivg одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнение за Midea Xtreme Save Lite AG серията
    От banch3v във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 10-12-22, 09:58
  2. Мнение за MIDEA MS9V-12HRDN1
    От vaniosl във форум Климатици Midea
    Отговори: 13
    Последно: 03-07-11, 19:41
  3. GTA IV - save?
    От taralion във форум ИГРИ
    Отговори: 3
    Последно: 24-02-10, 01:51
  4. Save
    От Sunny във форум За Форума
    Отговори: 11
    Последно: 22-01-04, 20:52
  5. Save na 007
    От DJ във форум ИГРИ
    Отговори: 3
    Последно: 22-02-03, 20:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе