Климатици Mitsubishi Heavy
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Напоследък обмислях ако се счупи панасоника да бъде заменен с хеви, но тези вдигащи се минимуми ме отказват.
Такъв алгоритъм е неприложим в моите условия, у дома сигурно нон-стоп ще бичи он-офф.
Минимумите нещо не са ги доизмислили...
За какви условия и помещене го мислиш? За това покачване съм писал многократно и графики съм прикачвал. На мен това е единственото нещо, което не ми допада в тази машина. За едни помещения няма аналог, за други може да има и по-подходящи. Не е универсален. Ако беше, да съм си сложил 20-ка в спалнята. Аз в сегашните условия изключвам климите си и това покачване не ми пречи/ прави впечатление. От 2 седмици не са пускани клими вкъщи. Дали ще офф-ва или вдига обороти на 17-20гр. външна, хич не ме интересува, защото не го ползвам на отопление при такива температури. За мен важното е да е максимално тих и ефективен в сурови условия, и да размразява само при нужда. Знаеш какво е положението при мен...
За помещения или апартаменти, с малки загуби и обеми, има и по-подходящи машини. Поне софтуерно ще работят по-адекватно.
Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy
Цитат:
milanov
Така си работят мицубиши хеви, зациклят се on/off, 3мин почива/5мин работи.
Сложи го на авто вентилатор и избери силент режима.
П.П.
Само на двама трима от форумните потребители нямат претенции към работата на хевитата им.:)
Към хеви SRK20ZS===съм се ориентирал ...малки и добре изолирани спални..то сега по-трудно се планира бюджета...дано му дойде времето
Първо искам да благодаря на всички за градивния разговор покрай моя казус.Разбрах каква е ситуацията и съм до известна степен разочарован от високата цена и малкия комфорт в тази ситуация, като не мога да кажа нищо лошо за машината като зимна работа.Вчера беше 8градуса отвън и си бичеше на 198вата. Сега е 18 градуса (машината на 22) и пак е на 600вата, пука си от време на време и прави он-оф...За мен не е огромна драмата защото основно се топля на котел на ток, но когато го вземах го оразмерихме за помещението и заради обещаните ниски нива на шум избрах този.Мислех да го ползвам в прехидните сезони , но ще видя как ще приживея липсата на комфорт :) Все пак знаейки какво се случва съм по-спокоен.Благодаря! П.С.-По-важното е на охлаждане да няма драма ,а от тук наученото яяно няма да има...
Моите възгледи са, че машината става "некомфортна" за отопление, от 17гр. нагоре. Под 13гр., каквата често е температурата през въпросните преходни сезони, минимумът е нисък и машината работи основно между low и ulo. По-тиха 50-ка, в подобно помещение и условия - успех да намерите! На охлаждане, ще се чудите дали е в офф или работи. Като дойде времето, сам ще се убедите.
Какво да ви кажа, тази зима 25zm-s ( предният модел на сегашните) в панел без изолация 17кв.м. не можа да изкара дори половин денонощие без да изключи. :) Прост конвенционален климатик. Храних надежда за новите модели, и там почти същото.
Цитат:
mimojef
Това с покачването на минимума И при високи температури е направено с цел икономия.
Целта е при 18-20 градуса външна за 5мин. ОН , да ти направи +5 градуса в стаята и след това час, час и половина да е в ОФФ. Предвид ниските топлозагуби при такива външни.:thumbsup:
Няма случайни работи при Хеви. Всяко нещо си има логично обяснение.
При мен единствената опция за монтаж на външни тела е южна стена, изложена директно на припек. През зимата слънцето като я напече сигурно пак се нагрява над 13 градуса.
Значи с Хеви в моите условия, не само през преходните сезони, ами и зимата, ниския минимум би се оказал "мисия невъзможна".:smiley:
Като гледам условията в сервизното, над 13 градуса минималните обороти стават 25~40, това като консумация колко ли е... може би към 300-400 вата.
Цитат:
Jack Krauser
При мен единствената опция за монтаж на външни тела е южна стена, изложена директно на припек. През зимата слънцето като я напече сигурно пак се нагрява над 13 градуса.
Значи с Хеви в моите условия, не само през преходните сезони, ами и зимата, ниския минимум би се оказал "мисия невъзможна".:smiley:
Като гледам условията в сервизното, над 13 градуса минималните обороти стават 25~40, това като консумация колко ли е... може би към 300-400 вата.
30 об/с, на +14гр., при 60-ката са около 400-430W. Наистина може да не е подходяща за твоите условия.
Миланов, моля ти се. При мен дори 60-ката не работи като конвенционалка, през повечето време. Заключенията ти са пресилени.
Хич не са пресилени, забраниха ми да слагам буркани /фибранени кутийки със сензори от климатици/ по стените иначе да съм ги уПгрейднал.:)
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
milanov
....забраниха ми да слагам буркани /фибранени кутийки със сензори от климатици/ по стените
Ее.., milanov, въображение нямаш ли?Слагаш го зад такова стъклено пано например,
хем ти доволен, хем милото...:lol:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33963&stc=1
сензора може да се замени с потенциометър и ти да решаваш колко градуса е
Цитат:
rosswen
Моите възгледи са, че машината става "некомфортна" за отопление, от 17гр. нагоре. Под 13гр., каквата често е температурата през въпросните преходни сезони, минимумът е нисък и машината работи основно между low и ulo. По-тиха 50-ка, в подобно помещение и условия - успех да намерите! На охлаждане, ще се чудите дали е в офф или работи. Като дойде времето, сам ще се убедите.
Увеличаването на минимума при спадане на температурите даже го одобрявам. Направено е с мисъл - колкото по-студено става да върти повече. Има логика защото както знаем, падат ли температурите, пада и ефективността, така винаги ще духа топло дори в най-големите студове.
Но приумицата с вдигане на минимумите при температури над +13° външна ми изглежда като лоша шега от Мицубиши Хеви.
- първо, като става по-топло копа се вдига, компресорът с по-малко въртене вкарва повече топлина
- второ, с по-ниска консумация поддържа зададената температура и точно тогава има смисъл от ниски минимуми
- трето, няма никакъв смисъл от вдигане на минимум в топло време, защото загубите са ниски и вътре ще стане прекалено топло
- четвърто, като няма нужда толкова топлина, инверторът почва да работи като конвенционалка
Ето например сега при мен външната температура е +17°, вътрешната температура е 24 градуса. Панасоникът при зададени 24 градуса работи нон-стоп почти незабележимо на ~200 вата и отвръща цялото жилище. Он-оффи изобщо няма.
Здравейте, може ли мнение за MITSUBISHI HEAVY SRK35ZS-W / SRC35ZS-W PREMIUM
Ще се ползва за отопление на 26кв.м
Цитат:
AaaareS
Здравейте, може ли мнение за MITSUBISHI HEAVY SRK35ZS-W / SRC35ZS-W PREMIUM
Ще се ползва за отопление на 26кв.м
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B8%D0%B5.html
20 страници стигат ли, или не ти се чете? :wink:
Цитат:
ccankov73
Прочетох ги, но никъде не намерих отговор как се държи климатика след - 15 градуса, другия ми вариант е амбър нордик понеже тук в планинските райони редовно си пада до - 20,а и ми казаха че това Мицубиши е слабичко за тази квадратура с което не съм много съгласен, но това е друга тема на разговор
То май не е имало продължителни студове от -15° в последните няколко години, т.е. от както е излязъл модела. Но мога да кажа за предния модел 25zm-s при -18° - на 40 мин дефрост по 5 мин. и според ватметъра 800W