Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy
Здравейте!
Моля помагайте, че имам голяма дилема. Спрях се на Heavy, 35-ца, но въпросът е между два модела - SRK-ZJ и SRK-ZJP. Първият ми го предлагат на 1690 с монтажа, а втория за 1500. От фирмата ме убеждават, че първия е много по-добре, защото имал всички екстри, 3Д и т.н, а другия бил негова орязана версия. Въпросът е струва ли си да се дадат 190 лв повече. Странното е, че в сайта на Мицубиши фигурира само модела ZJ, а този с P-то го няма. Също така ще се опитам да го прекарам през програмата за енергийна, и двата са в списъка, обаче като им звъннах, дамата ми каза, че списъкът бил в процес на актуализация и трябвало да се гледа дали отговаря на условията SEER>5.6 и SCOP>4. Да, обаче навсякъде в спецификациите на Хевитата дават само EER и COP. Пълен хаос.
Знам, че е важно, затовва да уточня, че ще го ползвам за помещение 24 кв.м /63 куб.м/, тухлена къща, южно изложение, троен стъклопакет и вътрешна изолация. Ще се ползва за отопление.
Продавачката каза, че за такова помещение ще е най-добре 50-ца, но не й вярвам много.
Благодаря предварително.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ilian76
... Знам, че е важно, затовва да уточня, че ще го ползвам за помещение 24 кв.м /63 куб.м/, тухлена къща, южно изложение, троен стъклопакет и вътрешна изолация. Ще се ползва за отопление.
Продавачката каза, че за такова помещение ще е най-добре 50-ца, но не й вярвам много.
Благодаря предварително.
Продавачката като си вдигне задника от бюрото и дойде на оглед на място, тогава вземи да и вярваш. Другото е несериозно.
Тук си виж новите етикети за машните на MHI - http://www.mhi.co.jp/aircon/english/...ept=0&accept=1
Много ти благодаря, приятелю!
момци 50zj-s как е като хардуер ,компресора бива ли като за 600 лв машина :)) да знам дали да го слагам на мястото на Фуджитсуто или да му търся друго място
Супер е машина сестрата е с такава и тази и по миналата зима нямаше никакви ядове ( без нагревател е ) Не се форсира след дефрост , не дефроства по време , изключително тих за 50-ка и топли много , за консумация не мога да кажа не го засичат пък и на нея винаги и е студено и под 26 градуса не пада . Само не го слагаи в малко помещение неиния е в 34 кв добре изолирани
абе на мястото на Фуджутсуто ще е той не е по слаба машина но вижда зор понякога та според мен добре ще е там .. само че това външното къде ще го крием не знам :)) че бая големичко
9,5кг./42 кг. за 50-ка, малко ми се вижда, колко вата му е компресора?
Външното тяло е добре, но вътрешното е като на 12-ка.По-малкото вътрешнотяло комбинирано с по-голямо външно тяло обаче води до по -гореща струя въздух от вътрешното тяло.
Климатика е хубав, но аз ще изчакам намалението на тошиба дайсекай.
Цитат:
justify
Климатика е хубав, но аз ще изчакам намалението на тошиба дайсекай.
Би ли пояснил на коя по-точно и с колко?
Цитат:
pilot
Би ли пояснил на коя по-точно и с колко?
Джъсти, и числата от тотото ако може...
П.С. Няма да е зле да намалят малко петицата. :)
Цитат:
Kasap
Джъсти, и числата от тотото ако може...
Може и да знае нещо конкретно, щом ще изчака:)... за Тошибата де...
компресоря на 50ката е 900 вата прилично .. все пак машината е 250 паунда чисто нова няма да и търсим кусурите :))
Хайде стига, че нещо много станаха "далаверите" и далавераджиите в този форум.Кой какво купил и защо не е купил повече, пък да станело "далаверата" и какво щял да каже на другите от форума за климатиците и колко ще спечели на бройка обсъждайте на лични.Повече няма да пусна нито една такава оферта, главно заради Аруба.Да видя какво "ще спечелите" . Все някой друг да му поръча, все друг да поеме риска, той е все "въздушна партия" на парите.
Аз в последната година съм предлагал точно тази серия на мицубиши хеви ZG-S.
Алекси честито че се осмели да рискуваш и поръча климатик от Англия и пожелавам безаварийна работа.Надявам се да пишеш отзиви зимата :Drinks:
Обсъжданията за "сделки" далаваери и други -на лични.Последните постове за вашите предполагаемо-въображеми сделки ги трия като спам.
Аруба ако се опиташ да ме репликираш по повод на забележката=предлагам те директно за наказание.
Отговор: Re:Климатици MITSUBISHI
MITSUBISHI MSZ-GV252 Хиперинвертор Здравейте някой да ми каже мнение за този климатик , показателите са му перфектни , но се предлага само от една фирма даже официалните вносители не го предлагат .
Това е климатик за японския пазар на 100 волта ,и е модел на Electric а не на Heavy .. за параметрите може да се поспори ,това е базов модел който не блести с нищо особено.Предлага се от повечето фирми които внасят машини на 100 волта .