OK - за това написах, за съжаление.
Преглед за печат
OK - за това написах, за съжаление.
Днеска донесоха 2-те 20ZS-S на 1200лв без монтаж. Утре сутрин ще ги монтират.. Сега съм в разсъждения на кое место да ги монтираме в спалнята и детската. Вариантите са само два понеже над прозореца имам височина около 35см. Та дилемата е над леглата или срещу тях?? Здравия разум ми казва да са над леглата заради струята, но заради шума предпочитам отсрещната стена.
С жената и детето от близо 3 години спим под едно МЕ SF35ve, преоразмерено (спалня 13м2) и нямаме абсолютно никакви проблеми. Първите 2 степени са почти незабележими, както и он-оф режима. Като гледам характеристиките на 20zs-s би трябвало да е дори по-тих. Спал съм и под 60zsx-s в хола - също пренебрежимо нисък шум. По-добре някакъв лек шум, сравним с този на вентилатор от настолен компютър, отколкото да духа директно към теб. До колкото знам и премиум класа на МХИ е доста тих, затова е и толкова препоръчван за спални и детски.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Послушай здравия си разум!!! Шумът е много по-малкото зло от постоянното въздушно течение срещу човешкото тяло. На икономичен режим, или на мин. вентилатор с шума се оправяш почти напълно, докато за въздушния поток нямаш смислено и практично решение.
Окей..съгласен съм. Щом няма начин да се избегне струята.. В детската има възможност да са монтира и на двете стени над леглото. В единия случай може да е с директен монтаж по ширината на леглото и ще духа по дължината на стаята към вратата, а в другия вариант по дължина на леглото ще духа към прозореца.
По-добре да духа към вратата!
И аз мисля, че е добре да е към вратата.
Хевитата си помнят положението на клапите. Щото ако мигне тока и не помни клапата и я пусне максимално надолу по дефолт, нали се сещате ако ви е над главата такъв климатик...
Тъкмо това тествах и аз..хевитата ми са прясно монтирани..Единия го сложиха с 3м.тръби а другия с 6 понеже исках външното да е по-настрани. Сложиха и гумени тампони на стойките на промоция..та в общи линии съм доволен от монтажа..само обезвъздушаването малко ме усъмни понеже ползваха хладилен компресор, говереха нещо за 25 бара вакум, но може да не съм запомнил :) Направих някой бързи замервания на консумацията в режим Night...нещо си с включен Silent и вентилатор на Lo минимума преди да мине в On/Off пада до 180W, но като шум не ме впечатли,т.е. не е супер тих, сравнявано с 9-ката в офиса ми FTXS25K2V1B Daikin-a все едно не работи.
25 бара вакуум?
:Drinks: Бе добре са 25 бара вакуум.:))
20ZS-S..и не съм сигурен за вакума и за баровете..може и да не съм запомнил правилно, какво са ми казали..:)
Иначе гледах манометъра преди да го изключат сочеше под 0-та а като го изключиха се "занули"..