Не продавам нищо... Обичам да съм наясно с техниката в къщата си.
Не продавам нищо... Обичам да съм наясно с техниката в къщата си.
Ееееех за такава жена си мечтая.А при мен какво :това не работи ,онова не работи
А защо не провериш и другаде за ZGX. Днес от Екоматик ми казаха, че го имат. По техните думи ZFX е по-стария модел, но иначе били същите. Има логика F да е по-сатро или по-слабо от G ако гледаме поредността в азбуката. Аз съм със ZG-S (обикновения инвертор - ZGX-S e хиперинвертор) и стария модел е ZD-S.Първоначално публикувано от deian
Според мен Мицубишито е за предпочитане пред Панасоника, но съм пристрастен - имам 4 бр.
Въобще не се занимавай с Панасоника. Митсубиши хеви една от най-добрите марки за клиамтици. Като надеждност са много по добри от панасониците.Първоначално публикувано от deian
това е спорен въпрос като много зависи и от конкретния модел .. при Митсубиши ме дразни че снасяш някой лев отгоре за марката т.е. по скъпи са от еквивалентните машини на други марки .. аз бих загледал и Фуджитсу 09ЛС ,КОП 4.44 и доста добра цена ,дават го до -15
Up-вам темата да попитам конкретно - SRK25ZFX-S /или SRK25ZGX-S - който намеря/ ще бъде ли достатъчен за хол:
4,95 х 3,45 м = 17,07 кв.м.
С височина на тавана 2,50 м дава 42,7 кубични метра.
Холът е преходен, т.е. има 2 врати. Дограмата да предположим, че е PVC (в момента не е, но ще се сменя скоро, така че я приемаме за добре изолираща в бъдеще). Има вътрешна 3 см изолация + външна 5 см изолация. И не на последно място - последен етаж. Тръбният път ще е къс. Стаята има неостъклена тераса, на която ще е климатикът.
http://www.yack.fr/upload/SRKZSERIEFX.pdf
Деян хвърли едно око на горният линк, на френски е но с таблицата ще се оправиш, климатика е хубав, но при -7 * дават по-ниска мощност от колкото на теб ти е необходима
Искаш да кажеш, че трябва да взема 35-цата за този хол?
Няма такова нещо. 25-цата е напълно досатъчна. Работи до -15 градуса. Ако искаш мага да ти пратя и номограма по която да си смяташ мощността при различни вънщни и вътрепни темепратура. При -15 имаш почти 2.2kw отдавана мощност. Номограмата се отнася за ниминалните мощноисти, а иначе климатика може да работи и на по висока мощност ако е необходимо.
Да, така е.номограмата я и ами на каталога на МНІ, на страницата на КОНДЕКС.Има я и в сервизната документация, също я имам, ако ти трябва.
Гледах някъде, че го дават от 40 кубика до 60 кубика. А моето помещение е 42,7. Затова сметнах, че ще е достатъчен за отопление. Но blue1 ме озадачи малко.
Дали да не търся 25-ца, но с малко по-висока отдавана мощност? Искам да е Mitsubishi Heavy или Daikin. В краен случай нещо друго, но по-скоро не съм склонен на компромиси с марката. Една 28-ца Уруру-Сарара би ми дошла добре, но финансите не са неограничени. ~2000 лв ми е таванът, а това Mitsubishi e 1890 без монтажа и ме устройва.
Все още съм отворен за предложения. Няма да поръчвам днес.
Мерси, ще погледна и номограмата.
Има ДАЙКИН по 1710 лева с монтажа - D серията.Това е цена на 20-ица.Но това МНІ - 25-ца ще ти върши работа.Защо се спря на хипер инвертора, защо не видиш SRK25ZG-S много добра машина на нормална цена - май беше 1400 лева.Има я на сайта на ЕКОМАТИК.
Ти имаш пари и за DAIKIN FTXG25 с монтажа. Даже ще ти излезе по-евтино. Е зависи от кой го купуваш. Иначе в никакъв случай не слагай 35-ца на твоето помещение. През повечето време ще работи като конвенционален климатик, а и COP-a e по-малък.
Деян аз нищо не казвам просто видях онзи сайт, а иначе ако е за предложения веднага ти казвам моето
http://www.bulaircon.bg/products/product-41.html
цената не знам каква е но климатика е страхотен, виждал съм го на живо.
Да, това е ДАЙСЕКАЙ ІІІ новия хиперинвертор на ТОШИБА.Цената е около 1800-1900 лева без монтаж.По данни наистина е разкошна машина.