готинко, ама да ги беше щракнал на по-висока резолюция та да керизиме подробностите...
А защо се е наложило да го отваряш?
Е,аз съм рязал и гайда да видя какво има вътре!Иначе,сериозно-просто да се огледа и да се симулират определени повреди за да се види как реагира машината!Тук процедираме така...
Делукс модела на Mitsubishi Electric през моя поглед след приблизително 2-годишни наблюдения angel
ПРЕДИМСТВА
Много добро изпълнение като дизайн,отлична пластмаса,компактно вътрешно тяло,лесно обслужване чрез махане на щората/клапата/,отваряне на насочващите лопатки за хоризонтално позиционитане,а оттам и лесен достъп до турбината на вентилатора!Отлично изпълнение на плазмения и керамичния филтри!Отлично отопление и охлаждане при включен i-see sensor/инфрачервен термометър/,много нисък шум на ниски обороти,клапа/щора/завъртаща се на 180 градуса според предпочитанията на клиента/може спокойно да се спи и да не се усеща течение/,изключително икономичен в режим на поддържане на градусите,след постигането им
НЕДОСТАТЪЦИ
Малко нехарактено изглеждащо вътрешно тяло в работен режим/виж снимката/с което се свиква /,единичен изпарител на външно тяло/max 4,000 bTu/при 1,5 kW консумация!!!Много тънка ламарина на корпуса/въпреки,че ваната-основа е кадмирана/,а оттам и деформации при сглобката,висока вибрация при MAX POWER,външно захранване на климатика,което при определени условия за монтаж създава трудности,голям отвор и съответно малък на преходника за отвеждане на кондеза в режим отоление/предпоставка за натрупване на лед във ваната/,близко отстояние на кондензатора на външното тяло от дъното на ваната/при режим отопление заради свиването на метала се чува шум/,трудно диагностициране на платката/външно тяло/поради компактното изпълнение....
Е,стига,че май минусите са повече ,а климатика си е доста скьп....
п.с.Това са лични впечатления,които не могат да се смятат за окончателни или като реклама/антиреклама/!
Всеки си прави изводи и избира климатик според джоба си!
//mod edit Lupus
Предлагам за Mitsubishi Electric да се пише в тази тема. Когато има много теми за една марка настъпва объркване.
Моля,ако имате впечатления от тази марка-споделете
Хм...
Аз имам от 2 години и малко стандартния 25-ца инвертер - имам в предвид VA накрая.
Какво да ти кажа - взех го защото не смеех да рискувам с по-евтин и си мислех, че съм взел нещо супер яко, но в последствие се оказа, че:
Предимства:
Много тих при ниските степени на вътр. тяло - първа и втора са доста тихи, трета се усеща, четвърта си е шумно.
Външното е тихо - не го усещам.
Пластмасите са хубави, т.е. на мен ми харесват, но какво пък има толкоз - пластмаса. Може би много леко пука при размразяване, но не ме дразни.
Струва ми се икономичен - имам закачен електромер и преди около месец мисля беше на около 2600 кВ за 2 години - струва ми се поносимо.
Лесен за поддръжка щото няма екстри...
Недостатъци:
Ами понякога "заспива" - вътрешното тяло си остава с ламела в средно положение, вместо да "падне", за да духа надолу (това в режим отопление). Случвало се е 3-4 пъти - с рестарт се оправя. (гледах на сайта - няма нови драйвери или пачове )
Струва ми се, че понякога спира за размразяване без да се натрупал лед на външното тяло, което меко казано е тъпо.
Няма никакви екстри - плазми/млазми и т.н.
Вероятно защото стаята е над 20 кв. м. панел и не стопля много бързо - до едно време се притеснявах, после ми писна ...да се притеснявам...
По отношение изработката ми се струва здраво изработен, но пък и нямам кой знае каква база за сравнение. А и няма как да погледна "вътре" - закачен е на блока отвън.
Да чукна на дърво не ми е правил сериозни мизерии - надявам се щото аз го слушам и той да ме слуша!
Ако имаш някакви конкретни въпроси - питай и ще опитам да ти отговоря.
Yas отговори на мен,Аз също съм на такъв климатик само, че 35 VA.Закупих го преди 4 дни и нищо незнам за този климатик.В момента навън е 0 градуса аз съм го пуснала на 23 градуса,но вече стана 1 час не е изключил.За колко време покачва температурата в помещението,колко ток може да изхарчи за един месец? т.е можеш да ми кажеш всичко което знаеш за тия климатици.
Моделите,които се внесоха в BG преди около 2 години бяха MUZ/MSZ A-09/12/YV-изключително качествени климатици,две клапи/щори/на вътрешното тяло,отличен компресор!После дойде серията MUZ/MSZ-GA25/35/VA-сменен дизайн на вътрешното тяло и друг компресор,след това серията MUZ/MSG-GC-25/35/VA-пак променено вътрешно тяло и още по-куц компресор-най -слабата серия до този момент,да не говорим за подовите машини/KA/,при които цената е 2 пъти по-висока от същата група на DAIKIN/дайкина има и помпа за конденз във вътрешното тяло /,от ценовата им листа изчезнаха евтините и качествни ON/OFF машини до 12000 bTu...CLIMACOM
п.с.Инверторите MUZ/MSG-GB-50VA/както казват тук 18/ e клас B,а присъстват в схемата за енергийна ефективност
p.s.Моите познати,които ги монтират са предупредени да махат стикера,който се намирал в инструкциите за потребителя и където тайландците са си написали,че машината е клас B/след проблеми с няколко наблюдателни клиенти/
Ето го сайта на Енергийната ефективност http://reecl.org/bg/ec_pmp.php и цитат от там:Първоначално публикувано от dindo
Коефициент EEP при външна температура 35°C, и вътрешна 27°C: ЕЕР > 3
Коефициент на трансформация COP при външна температура 6°C и вътрешна температура 20°C: СОР > 3.4
Доколкото знам това отговаря на клас Б или по-висок, а мисля че на всички марки, по-мощните модели са с по-слаби показатели за ефективност.
Не защитавам конкретните модели на МЕ, а просто изяснявам защо са включени в програмата. Аз имам MHI ZG-S, отново по-програмата, но и при тази серия 50-цата е клас Б.
Студено ли ти е?Първоначално публикувано от dalaveras
Не мие студено,даже е много топло в стаята.Аз се притеснявам,че не изключва.Духа си постоянно.Интересува ме за колко време може да покачи зададените си стойности!Първоначално публикувано от echo