Здравейте колеги, имам следното питане относно тоя модел. Понеже спорих с инженера на един проект че начина на ел. свързване който е направен като цяло не е правилен. Може ли някой да ми каже дали задължително вътрешното тяло трябва да се свърже на S1, S2 и S3. Или например може захранването да се вземе от друга "точка" и само S3 проводника за управление да се свърже между двете тела. Не знам дали разбрахте нещо. Но ще опитам да дам още един вариант. Примено захранването на S1 и S2 (240V), след това от там захранваме външната машина L и N. А S3 на външната отива на S3 на вътрешната. Идентичен начин на свързване направихме за една малка машинка, но там S1 и S2 във външното тяло взимаха директно от L и N със мост от проводник. Но тука за тази която питам, според ел. схема на машината захранването на вътрешното тяло минава през елетрониката, която според мен е способна да "разпознае" дали има нещо свързано на клемите или не. Ето и схемата на машината. Реално свързването на всички тия неща го рпавят ел. техници, на които им е много трудно да разберат какво се иска от тях. Те си гледат инженерния план и това е.
http://www.mehvac.com/UploadedFiles/...%206-27-07.pdf
Въпросната схема е на 17стр.