Резултати от 1 до 12 от общо 12

Mitsubishi Electric PUY-A24NHA - въпросче

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #1

    Mitsubishi Electric PUY-A24NHA - въпросче

    Здравейте колеги, имам следното питане относно тоя модел. Понеже спорих с инженера на един проект че начина на ел. свързване който е направен като цяло не е правилен. Може ли някой да ми каже дали задължително вътрешното тяло трябва да се свърже на S1, S2 и S3. Или например може захранването да се вземе от друга "точка" и само S3 проводника за управление да се свърже между двете тела. Не знам дали разбрахте нещо. Но ще опитам да дам още един вариант. Примено захранването на S1 и S2 (240V), след това от там захранваме външната машина L и N. А S3 на външната отива на S3 на вътрешната. Идентичен начин на свързване направихме за една малка машинка, но там S1 и S2 във външното тяло взимаха директно от L и N със мост от проводник. Но тука за тази която питам, според ел. схема на машината захранването на вътрешното тяло минава през елетрониката, която според мен е способна да "разпознае" дали има нещо свързано на клемите или не. Ето и схемата на машината. Реално свързването на всички тия неща го рпавят ел. техници, на които им е много трудно да разберат какво се иска от тях. Те си гледат инженерния план и това е.
    http://www.mehvac.com/UploadedFiles/...%206-27-07.pdf
    Въпросната схема е на 17стр.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #2

    Re:Mitsubishi PUY-A24NHA - въпросче

    Конектора с означение CN5 виждам, че се използва за означение на кръга следящ пълният ток, който машината консумира захранването, на която става през външното тяло.

    Гледам в списъците от грешки и откривам, че е възможно машината да отчете Current sensor error ако например програмата знае че е включила да работи само вътрешният вентилатор но не открие консумация.

    Но дори и да допуснем, че това е защита само по максимален ток, ако при проблем във вътрешното тяло нещо даде на късо това е защитата, която ще изключи климатика и няма да доведе до по-сериозни последици. Законите в Канада не са като в България, направи си нещата така както производителят иска, защото после нали се сещаш до къде ще отидат нещата.

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #3

    Re:Mitsubishi PUY-A24NHA - въпросче

    Благодаря за отговора, точно това им казвам и аз, че няма да работи по техния начин на свързване. Ама понеже ел. техниците си пуснали вече жиците според плана на инженера и сега общо гледат да се измъкнат. Ама аз шалтер не пипам, докато не видя че всичко е свързано според схемата на производителя. Това с жиците не е моя работа реално, моята част от нещата в случая са тръбите и хладилната част като цяло. Също сред грешките виждам и грешка Еb - Miswiring of indoor/outdoor unit connecting wire (converse wiring or disconnection). Така че тяхната работа няма да стане А искат машината да работи за другата седмица, понеже охлажда 4м^2 помещение, където има трансформатор за сървъри на една болница. Но както и да е, аз съм си вързал гащите дето се казва, те да му мислят.

  5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #4

    Re:Mitsubishi PUY-A24NHA - въпросче

    Тъй като се намираш в бяла държава, където се съблюдава спазването на закона може много да пострадаш, ако не правиш нещата по правилния начин.

    Не си заслужава за няколко долара повече при евентуален сериозен проблем свързан с климатика да харчиш пари за адвокати и да трепериш дали няма да прекараш години в заведение за коригиране на поведението.

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #5

    Re:Mitsubishi PUY-A24NHA - въпросче

    Е, не е чак такава диктатура айде. Правиш си както каже инженера и това е. Ако има нещо нередно което си забелязал го казваш и той решава какво да прави. Дори да сгрешиш някъде, просто ще ти струва скъпо. Затова има застраховки - гражданска отговорност. Ако стане някакъв гаф, застрахователя е насреща. Но в затвора чак да идеш, трябва много голямо провинение да имаш, и то да се докаже че е умишлено направено.

  7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #6

    Re:Mitsubishi PUY-A24NHA - въпросче

    Каква е тази застраховка гражданска отговорност, като при колите ли е? Колко струва и какво покрива? Цената и за всички хора еднаква ли е? Задължителна ли е? Ами ако нямаш такава, как се процедира?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #7

    Re:Mitsubishi PUY-A24NHA - въпросче

    Тук, когато имаш компания например за климатична техника в случая а и за каквато и да е услуга е добре да си имаш затсраховка. Тя не покрива счупване на машина и неща свързани със самата машина. Там си има гаранция. Може да се каже че е като при колите. Не знам колко струва, аз нямам компания все още. Цената и сигурно ще е различна, зависеща от вида на дейност, от стажа който имаш в областта и дали правиш редовно издънки. Тука за колите е същото, ако имаш много издънки и ти вдигат застраховката. Не знам дали е задължителна. Ще дам един пример.
    Преди 2 години някъде имахме клиент, който беше притенциозен, и искаше тръбата за дренажа да не минава през гардероба му, ами заедно със тръбния сноп през таванното пространство на къщата му. Като уговорката беше че той ще направи така че да сложи изолация (вата) върху тръбата за дренажа, така че зимата да не замръзва. Понеже дренажа беше по-високо от вътр тяло, слагаме малка помпа, която го изсмуква и го праща навън. И с една малка медна тръба 1/4" всичко си беше ок. Дойде зимата - станала белята. Останалата малко вода в тръбичката замръзнала и я спукала на поне 4-5 места. Идва следващото лято, оня си пуска системата и водата започва да изтича по тавана. Който реално е гипсокартон (понеже къщите са дървени). И клиента усетил че нещо е влажен тавана му, и продължил 2 седмици да си кара машината, даже и като ни викна тя си работеше (което е и негова грешка в случая за станалото, това че си е затворил очите). И реално всичкия гипсокартон в неговата спалня и в съседната провисна. И след това трябваше да се сменя, както и този на част от стените. И той си има застраховка на къщата - плащат му ремонта. Ама после ония звънят във фирмата и казват, ей, вие сте монтирали климатик, има около 20 хил.$ щети. Кой ще ни ги плати? Тука застрахователите не дават даром пари, после си ги търсят отнякъде, виновника да кажем. И в този случай фирмата наща се обажда на своя застраховател, и реално двете застрахователни компании се борят и надлъгват. Проведоха даже и разледване, разпитваха ни как е станало всичко. И след това как са се разбрали не знам. Но знам че фирмата ни е платила 1000$ (това е нещо като задължителна сума като има някакво такова застрахователно събитие) а останалото може би от застрахователя. Нашата грешка в случая беше, че тази устна уговорка за дренажната тръба трябваше да фигурира на фактурата. Да е написано че клиента е съгласен да обърне внимание на това и да го коригира по-късно. Като ако това не бъде направено, евентуалните последствия ще са на негова отговорност. И оня като се подпише - край. Нямаш отговорност ако стане нещо, връзваш си гащите.
    А ако нямаш такава застраховка си е на твой риск. Ти ще си плащаш всичко. И тогава е по-трудно за теб, ще трябва ти да се бориш със застрахователите сам. А когато си я имаш, ги сборваш тях. Те да си се оправят.

  10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #8

    Re:Mitsubishi PUY-A24NHA - въпросче

    Монтажа и условията за монтаж като дейност при различните клиенти са такива, че не винаги позволяват нещата да бъдат правени както трябва според изискванията, понякога се правят някакви компромиси. Значи тази застраховката покрива щети свързани с извършваната от фирмата дейност и фирмата трябва да я има защото иначе последствията са сериозни.

    Конкретно за случая, който даваш за пример, ако фирмата извършваща монтажът беше някоя малка (от 2-ма, 3-ма човека) и поради липса на достатъчно средства не бяха сключили застраховка сега трябваше да наемат адвокат, който да се опита до колкото може да ги защити от многобройните адвокати на застрахователя, които търсят кой да им върне похарчените за ремонта на къщата пари.

    Поне на мен разход от 20 000 $ на вятъра ми се струват сериозна загуба и то само за подмяната на някакъв си гипсокартон. Ами ако стане пожар и си замине цялата дървена къща с всичките вещи в нея, тогава кой път да хващаме.

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #9

    Re:Mitsubishi PUY-A24NHA - въпросче

    Ми и на мен преди ми се струваха много пари, ама като направиш сметката за материали. После бригада дето работи 1-2 седмици. То да се изчисти гадното, после да се подменят греди понеже са влажни, и всичкия влажен гипсокартон. И тука хората работят на дебела ставка, не е като в БГ. Ами ако изгори къщата същата работа, застрахователя плаща и после търси виновни. Ако има добре, ще накисне някой да му връща на него парите, а ако няма, си остава така. НО то реално всичко е правено от човек, така че дори таблото да се запали, пак е виновна фирмата с ел. техниците.
    Ами то и малка и голяма фирма, все е нужно да имаш такава застраховка. Малко отклонение ще направя. Дори да имаш къща, която е застрахована, към засртаховката има клауза за гражданска отговорност, която те покрива ако например някой ти дойде на гости и нещо стане - удари го ток, среже си пръст, или пък се удави в басейна. Дори и познат, ако е нещо сериозно после може да те съди. Обикновено застрахователите покриват до 1 млн$ или 2 млн $. Това е само за тая гражданска отговорност. И така стоят нещата общо взето. Трябва да са покрит, иначе не знаеш откъде ще ти дойде. Интересно ми е дали в БГ застрахователнните компании предлагат такъв вид застраховка за фирмите извършващи услуги. Имаше една тема във форума, за това как на някакъв монтажниците му прекъснали кабел. Ако тука стане това и не го оправя, оня ще си викне фирма, и фактурата ще я прати на застрахователя си. Застрахователя плаща и после си търси парите сещате се от кого нали? От тоя който е направил гафа.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #10

    Re:Mitsubishi PUY-A24NHA - въпросче

    Тук се предлагат застраховки професионална отговорност.Не съм чул някоя фирма да има такава сключена.Може би само някой лекар е сключил такава.

  13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #11

    Re:Mitsubishi PUY-A24NHA - въпросче

    Името на застраховката разбрах, че е Commercial General Liability Insurance. Общо казано застраховката покрива щети причинени при извършваната от фирмата дейност. По надолу има няколко рекламни реда от канадските застрахователни фирми за този тип застраховка.

    Управлението на малък бизнес е дейност свързана с големи усилия и затова бихте искали Вие и Вашият бизнес да сте защитени от най-различни правни ситуации, които биха могли да се случат. Дори и да сте максимално внимателен и да осигурявате висококачествени продукти и услуги, клиента или странични лица имали по някакъв начин допир с извършваната от Вас дейност лесно биха могли да Ви обвинят в действия довели до щети и да поставят бизнесът Ви и всичко, което притежавате в опасност. Застраховката също осигурява продължаващото функциониране на бизнес дейността докато се изясняват основателните или безоснователните обвинения за небрежност или погрешност на извършените действия.

    Застраховката покрива щети до около 2 000 000 $ като цената и (застрахователната премия) тръгва от няколко хиляди долара нагоре и зависи от: броят служители във фирмата, заплатите им, броят часове работа за месец, видът на извършваната дейност, какъв е видът собственост на фирмата, оборота и чистата печалба на фирмата, отчетени загуби от дейността, броят години, през които фирмата работи, оценка професионализма на управителя, броят на предявените искове към фирмата за последните 3 години и др.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #12

    Re:Mitsubishi PUY-A24NHA - въпросче

    Еми ето, ти си намерил повече информация от колкото знам аз по тоя въпрос. Просто не ми е било нужно и затова не съм се интересувал. Когато един ден след много години имам собствена фирма ще видим
    Според мен това е един вид услуга която може да бъде предлагана и от бг застрахователите. Друг е въпроса кой ще си я направи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 20:10
  2. Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA или Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
    От Yavor_Panteleev във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 07-02-15, 22:59
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 16:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе