MITSUBISHI MSZ - ZXV289-мнения и отзиви за този климатик заслужава ли си парите.
MITSUBISHI MSZ - ZXV289-мнения и отзиви за този климатик заслужава ли си парите.
Здравейте! Монтираха ми климатик MSZ-SV288 - мнения и отзиви за него
djon_es, честито за новата придобивка. Кажи в какво помещение си заложил машината и тогава може да се каже дали модела ще се справи, като се има предвид неговите показатели.
Ако не ги знаеш, ето ги:
Модел: 2008 година/R410А/Made in Japan
Параметри на климатика при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.7~3.4) 9600 BTU
Консумирана електроенергия: 640 W (150~900)
COP: 4.38
Отоплителна мощност: 2.8 kW (0.7~5.1) 9600 BTU
Консумирана електроенергия: 515 W (120~1425)
COP: 4.91 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 3.7 kW 12600 BTU
Консумирана електроенергия: 1260 W
APF:4.70
Тия пусти изравнени мощности на топло и студено.То хубаво Сашо,че си му написал и BTUмите,за да се ориентира,ама сигурно са му я продали за 14ка,която доста напомпани 7ци ще бият на ''канадска" борба!
Динко, в интерес на истината, сигурно си прав че може да саму го лъзнали за "14", но съм слагал от тези модели и работят добре. Стига да са оразмерени правилно. Лично аз, тази машина няма да е препоръчам за помещение по голямо от 20 кв. метра.
Извинявам се за не на място поставения въпрос но не намерих по-подходяща тема.Имам лек проблем с климатик MSZ-ZXV25T и по точно не успявах да нулирам таймера които показва че е време да се изчисти плазмата.Натискайки бутона които е на вътрешното тяло под капака не загасва лампата показваща че е време за чистене.До сега винаги след почистването се е нулирал таймера/изгасвала е лампата/ а сега не иска и по-лошото е че не мога да разбера при това положение работи ли плазмата.Предварително благодаря на всички отзовали се.