Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 52

климатика намирисва като спре компресора

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    2,107
    #16

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Затвори вратите ,и да остане да се охлажда само помещението в което е климатика,и мисля,че тогава ще си поддържа зададените градуси.Така е надувал за по голям обем ,и нормално при него горе да е идвал повече топъл въздух от увеличеният обем,а долу да е било по хладно от зададеното.

    Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Големичък му идва минимума- 1.1 kw на студено. Добро впечатление ми направи шума, много тихо вътрешно и външно. Като работи он-офф има припуквания, но се търпи.
    Айде сега нека пак каже някой,че ниският минимум не било екстра?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #17

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    p.s
    dkolov, интересно за оразмеряването, че инвертора не трябва да изключва. Би било добре да не изключва, ама това означава че трябва да има мощност примерно 5000 btu за лятото, и 9000 btu за зимата. Как да ги комбинирам, че да съм идеално оразмерен ?
    Извинавай ама съм пропуснал този пост. Изчислението на климатици не е лесна работа, въпреки че на пръв поглед изглежда доста лесно, но все пак когато един климатик ще се използва за отопление водещ е именно този режим. Това е така защото времето през, което един климатик се използва в режим на отопление е чувствително по-голямо от времето през което ще се използва за охлаждане.

    Отделно всички инверторни климатици имат някакъв диапазон в който работят и по-хубавите инверторни климатици имат по-широк диапазон и дори камбанката на ефективност е малко по-раздуда. Хванах първия климатик в каталога с климатици на PANASONIC с мощност 9000 BTU и неговата минимална мощност е малко под 3000 BTU, т.е. няма никакъв проблем самия климатик през лятото да си работи с 5000 BTU.

    От друга страна в някой часове от денонощието в много случай слънцето вкарва през прозореца 9000 BTU или пък има някакъв друг източник на топлина в стаята. Така че ти много рядко можеш да се осланяш само на 5000 BTU, което е само на теория заради теоретично двойно по-малките хладилни товари през лятото в сравнение със зимата.

    Иначе това, което пишеш във втория си пост ми се струва малко нелогично за климатик, който с първото си пускане и хоп започва да мирише.

    Между другото кога е построено това жилище? Струва ми се че има нещо нередно в цялата постановка - не е нормално инверторен климатик да прави по-ниски градуси от зададените. Дори и конвенционален климатик изключва при два градуса разлика, но това зависи от мястото на което се измерват.

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    251
    #18

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    diksanal, това да затворя вратите и в едната стая да е 25 гр. а нататъка да е 27-28 не бих си го причинил. Така ще съм ту на прохладно, ту да се потя от жега- некомфортно. Аз даже смятам да отворя още една стая (въпреки че е необитаема) и да увелича площа до 50 м2, като така би трябвало да не изключва. Термометъра е от 1 лев, и може да не е точен. Иначе е сложен на стената срещу вътрешното, но на другия край на стаята, на 1.70 м от пода. Това с темп. разлика не ми е проблем, цъкам на 27 и готово, на 25 съм. По- голямата сметка за ток също не е проблем, пък е само за 2 месеца, ще се прежали. Важното е, да е хладно навсякъде, и да не намирисва.

    dkolov, блока е много, ама много стара тухла (Варна), с стени 50 см, като има стаи и с оригиналната (над 50 годишна) дървена дограма.


    Ето и продължението от ден втори на работа на машината- След като го нагласих на 27 гр. , започна да поддържа 25 в основната стая, нататъка малко повече, но влезе в он-офф режим. Продължава да охлажда 35-те квадрата. Обаче вече като изключи, миризмата на кисело е значително по-слаба. Аз си го обеснявам така- Първия ден при зададени 25, е поддържал 23, и компресора явно е въртял по-здраво без да изключва и питата е била яко мокра, навън капеше много и сигурно затова като изключи замириса. При сегашното положение би трябвало да работи в режим : минимум- офф. Така на минимум мощност, питата се изпотява слабо, което е видно и от значително намалялото капане вън от дренажа. И съответно в офф режим, от по-малко мократа пита се усеща по-слаба миризма. Всъщност има ли някой, който може да каже, че не усеща разлика в миризмата на изходящия въздух при он и офф режим на неговия климатик.

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    251
    #19

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    През последните дни прочетох десетки теми от този и други форуми и открих доста потребители( поне 7-8), които казват, че новият им климатик още при първия си ден работа в режим охлаждане замирисва на кисело. Марките на машините са най-различни. И всички споделят, че миризмата се появява в момента в който компресора изключи и остане само вентилацията. Когато компресора работи няма миризма. Дежурното обяснение е- Климатика ти е мухлясъл, купуваш си японското спрейче и пръскаш, или основно почистване. Да, ама ние говорим за чисто нов климатик. И както каза един съфорумник : Има ли миризма, тя идва от някъде, не може да е от нищото. Новият климатик трябва да мирише само и единствено на 'ново'. Та основния въпрос остава, защо ту има, ту няма. Любопитен съм да чуя нещо по темата от най-големите професионалисти по климатична техника от форума.

  6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #20

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Абе, ако се е мандахерцал по корабите от Китай и денем в трюма е 40 градуса, а нощем 20 и е повисял по складове с висока влажност, не гъби, ами и порове ще завъди.

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    251
    #21

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Май търсим под вола теле, ама както и да е. Извинявай, но това е несериозно. Не че няма да има и такъв случай, но ще е един на хиляда. Тука положението е доста масово. Да не казвам и за авто-климите, виж колко теми има- Като изключи компресора в купето не се диша. И на нови автомобили. Сигурно и те по корабите и паркингите са мухлясали.

    Сега имам друго питане- Сто процентово мухлясъл климатик, ползван примерно 5 г. без никакво чистене, интересува ме какъв въздух духа в он режим на компресора, свеж или кисел ?

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #22

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Да, на моите климатици им няма нищо и не миришат още от монтажа.А що се относя до въпроса ти, такава машина според мен ще е рядкост и надали някой знае, какво ще духа, ако още духа, разбира се.

  10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #23

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Духа с естествения аромат на домашно, кисело зеле.

  11. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    874
    #24

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Аз съм забелязал, че с неподходящи обувки краката замирисват средно след час и половина. Какъв тук нов климатик? На 15 минути работа ли? Ако някой си направи микробиологичен анализ на въздуха в помещението направо ще се разболее от резултатите. Само в помещения с камък или керамика на пода, с ежедневна стирка и проветряване нещата що годе са прилични. И то без килими, чаршафи, одеала и да не говорим за стар мокет.

  12. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    495
    #25

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Напълно съм съгласен с климамаркет. По-скоро миризмата идва от самото помещение-одеала, завивки, килими, мокети и климатика върти въздуха вътре в самото помещение и при определена влажност и температура на въздуха в помещението почват да се отделят тези мизризми, но не от климатика, а и до сега не съм виждал чисто нов климатик да е мухлясал от седене по складове.

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    251
    #26

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Kasap, къде го подуши туй кисело зеле, виждал ли си такъв климатик, или пишеш ей-тъй.
    Аз не случайно зададох последния си въпрос, но както и очаквах не получих адекватен отговор. Тъй като аз лично имам такъв(писал съм за него в предишни постове), повтарям се накратко- Конвенц. 9-ка, сложена в търговска барака 2006 г, ползва се само лятото. До днес машината не знае що е туй профилактика, само мрежестите филтри се чистят веднъж за сезона(примерно средата на юли). И поради едни причини компресора не знае що е офф режим. Върти си цял ден до 19 ч. , когато се изключва директно, без минута в режим вентилация, и остава с мокра пита до следващата сутрин. И така вече 5 години. И най-важното- Неприятна миризма от издухвания въздух до сега не съм усещал.
    Edi1, що се отнася до съмненията ти дали 5 г. непочистван климатик още ще духа, кво да ти кажа, не само че духа, направо ще те отнесе.


  14.  
     
  15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #27

    Re:климатика намирисва като спре компресоl

    Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Kasap, къде го подуши туй кисело зеле, виждал ли си такъв климатик, или пишеш ей-тъй.
    Уф, че ме затрудняваш с тези въпроси. Отговора е "Да". Познах ли?
    А миризмата е на тиня, на блато, на канавка... и малко на чорапи. Не е на кисело зеле.

    П.С. Абе ти да нямаш нещо синузит?

  16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #28

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Касапе хората тук обсъждат глобални проблеми и не разбират чувството ти за хумор.

  17. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    251
    #29

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Днес си поиграх с климатика. Първо му измих филтрите, въпреки че бяха видимо чисти. Сутринта вън беше към 20 гр. вътре 25 и го пуснах на отопление 30 гр. Работи повече от час. Идеята ми беше да се подсуши хубаво вътре. Към обяд го вкл на охлаждане да поддържа 26 и през повечето време беше офф. Интересно че вън от дренажа няма и капка. Също и не усетих миризма. Към 19 ч. го нагласих на 20 гр. с авто вентилатор, работеше на high. В стаята стана студ, но от дренажа още няма капка. Чак след 30 мин. започна да капе. Дали не задържа вода вътре. Като вдигнах градусите и изключи много слабо се усети миризмата. Това което видях като му вдигнах капака е че питата е абсолютно чиста, направо блести, баш като нова. Погледнах и тръбния пакет, дренажа излиза от вътрешното най-отдолу в снопа. Нивела уж показва че е добре. Въпроса е ако задържа вода в ваната, турбината дали обдухва освен питата и ваната и оттам евентуално да идва миризмата. И още нещо което не съм споменавал, е че досега машината работеше само с quiet вентилатор. Уж да не прави течение. Да не би пък слабото обдухване да прави проблема. Утре ще пробвам с med вентилация.

  18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #30

    Re:климатика намирисва като спре компресора

    Така се случва при хевитата поради високия минимум (реалния) и честото спиране на компресора. И винаги използвай функцията за изсушаване след като го изключиш от охлаждане - помага. Но по време на работа пак ще си понамирисва. За да не се вмирише, трябва да поддържаш по-ниски градуси за да изключва рядко, но това няма как да стане. Или отваряй и към други стаи да охлажда наред.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 7
    Последно: 21-01-13, 20:54
  2. Гадна миризма - кашлица като се пусне климатика?!
    От System Error във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 17
    Последно: 21-08-11, 13:33
  3. National CS-G25S - компресора спира ли като си направи температурата?
    От realprofesora във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 26-04-09, 21:10
  4. Как да се спре използването на ICQ
    От radev13 във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 05-03-05, 13:25
  5. Кой може да спре братята Shumacher?
    От devildev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 26
    Последно: 11-07-01, 02:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе