спрял съм се на MITSUBISHI MSC-GA20 VB, но не мога да намеря подробна информация за този модел,търся нещо до тези пари за отопление на стая 12кв. с изолация с вата на стените и тавана,гр.Видин
спрял съм се на MITSUBISHI MSC-GA20 VB, но не мога да намеря подробна информация за този модел,търся нещо до тези пари за отопление на стая 12кв. с изолация с вата на стените и тавана,гр.Видин
При външна -10°С, а е до толкова, защото серията е с капилярки максималната отдавана намаля до 1,5kW. Достатъчни ли са ти и ако не колко ти трябват?
http://www.mediabank.canvac.se/files...msh-ga25vb.pdf
като,че малко ми се вижда 1.5kw,честно незнам няма ли да може да се справи при -10, какво бихте ми препоръчали тук често падат под -10 градуса температурите, все пак за големия студ имам камина на дърва,но сутрин е изгаснала и вечер като се прибера от работа е студ.Главно за това или като ме помръзва да я паля.Другия вариант е Fujitsu asy09 usb ултра промо, няма никакви екстри в него а и при баща ми има такъв 12 ка нещо не ме очарова.
Ако не се лъжа това GA20 е стар модел, вземи си MSZ-Ge25, доволен ще останеш - и от цената и от работата му
Дали модела MSC-GE20VB се справя, как и до колко си го пише. Отдава на отопление 1,5kW при външна -10°С, като изрично е посочено, че не е взето под внимание честотата и продължителността на дефроста, през което време климатика не само, че не топли, ами и прехвърля топлина навън.
Максималната отдавана мощност в режим отопление на модела MSZ-GE25VA при външна температура -10°С е 1,92kW. Външното му тяло е с 2 kg. по-леко сравнено с MSC-GE20VB. Официално е предвиден да работи до -15°С, защото е изпълнен с EEV, а не с капилярки. Това, че е предвиден да работи до тази температура не означава автоматично, че ще върши работа, двете неща нямат нищо общо едното с другото.
Не, не правим сравнение между двата, гледаме колко отдават при -10°, дали и до колко ще вършат работа. Разликата между инвертора 9-ка и конвенционалният 7-ца нали я виждате каква е 420W при -10°С.
Темата е по-скоро лаф да става, защото ivochoici не знае каква мощност му трябва, тоест я няма основата, върху която да се стъпи.
е аз тъся нещо до 800 лв. все пак не мисля да е основен източник на отопление,а иначе каква мощност ми трябва най-много 9 ка
Ако температурите в твоят край зимата се задържат продължително време под -7°С ти трябва инвертор изпълнен с EEV, защото имат по-голяма ефективност и по-малък спад в отдаваната мощност при отрицателни температури от конвенционалните. Предвидени са за отрицателни температури с подгряване на компресора, което ако го няма съкращава живота му, а някой имат и нагревател в тавата.
800 лева дори и за не толкова хубавите инверторни 9-ки на Hitachi са малко.
При -10 градуса са много малко европейските машини, които запазват 60% от мощността си, а тогава всеки ват е важен :rolleyes:
Като дизайн или?Първоначално публикувано от ivochoici
p.s. Машината е семпла и здрава, работи добре и е тиха. По-добро няма да намериш за тия пари, освен ако не е втора ръка.
здравейте ще си позволя да използвам и аз темата за избор на климатик.Става дума за къща,1 x 12м2,1x17m2 и 1х23м2,външнаизолация 5см епс,вътре гипскартон с 5см вата,дограмата 5 камерна с троен стъклопакетс ка-стъкло,зида е тъничък 15см и стаите са с 3 външни стени(къщата е близнак).общ бюджет 4500лв .просто искам килматици които наистина ще топлят дори когато е студено навън.
За 12м2 - ME GE25VA, за 17м2 - Panasonic E12MKE-3 и за 23м2 - ME GE50VA.Първоначално публикувано от krasimirradev
здравейте,благодаря ви за предложенията.Искам да попитам за голямата стая няма ли да може да се справи и MSZ-GE35 VA,все пак тя ще е кухня с трапезария.Другият ми въпрос е за малката стая(12м2) GE25VA под -10 градуса дали ще топли та си мисля и ако в нея сложя GE35VA дали ще e по добре или ще се окаже доста преоразмерен и ще се получи един безкраен on/off