Защото има и по хубави...
Преглед за печат
Защото има и по хубави...
за сметка на това в youtube има постоянно нарастваща групичка на "почитатели" на модела :)
Не ,че имаме зима тук в Шумен, но и двата FH-a са повече от перфектни.
СУПЕР доволен съм за сега, вече повече от месец.
Интересното е ,че 18-ката не съм я усещал да прави дефрост някога :) , а 9-ката която е Зубадан правеше по 1 на ден основно сутринта когато беше студено... общо 3-4 дни :)
Както се оказа из форума, добър климатик е различно нещо за всеки. Има и такива, за които не е измислен още.
Най-доброто решение е доверена фирма, оглед на място, обсъждате и действате.
ТОП машините на пазара са ясни. Добре е да знаеш какво ще получиш и какво ще загубиш с дадена машина.
Здравейте! Някои наясно ли е на FH25VEHZ Zubadan дали ако изключа ръчно нагревателя, ще има някакъв прбоблем с софтуера на климатика. Много ме дразни това, че през тези няколко дни минимума на климатика достига около 300-320W консумация и изключва. Както дават, че нагревателя му е 150W, значи ли това, че ако го изключа минимума ще падне на 150W? За една нощ ми изхарчи 4кВ на 20С, като топля хол (25кв), спалня (16кв) и коридорче (5кв). Приблизително 0.40лв за една вечер. През деня тези дни го оставям на 19С, но като напече слънцето в стаята ( понеже апартамента е южен) той не се включва цял ден. Вярно е, че тези дни е по-топличко.
Не го закачай, разхода си е идеален.
той минимума му си е толкова без нагревателя ,който в това време ( нощем около нулата денем до 15° )не вярвам да се включва изобщо
И аз не бих се занимавал. Според мен топлиш не малко квадратура. В моя случай отчетох малко над 160 вата/час среден месечен разход (8.12-8.01) - работи изключително on-off. При това и на 4-те им изтекоха водите, едва сега в мъглите нищо, че тук ме подиграваха преди това, че съм пил водата от кофичката под единия, като твърдях, че капка не бях видял под нито един от 4-те. :D
Мда, много е 40 ст'инки на нощ за 46 кв.:rolleyes:
4 кВ не са 40 ст .. цената е 0.1 да .. ама това е без такса пренос + зелена енергия +кафява енергия + ала бала + нечувани и неясни неща и без ДДС .. но определено FH си иска голямо помещение .. 25 квадрата минимум за да му се види силата
Нощната тарифа е 11,3ст. с Ддс за 1kW. Така, че не 40, а 45ст. :-D. При - 10вън ще ми е много интересен разхода. Ще наблюдаваме да видим.
Да споделя и аз мнение за FH25 който купих още есента след доста изчетени теми.
Още при първоначалния тест след монтажа вътрешното тяло започна да издава такъв силен съскащ звук че заглушава нормален човешки говор на 1м разстояние, абе някво чудо - все едно се е спукал Южен поток под прозореца ми. За щастие тези звуци изчезнаха след 20ина минути. Сега отвреме навреме има съскане от вътрешното тяло но за по-кратко и по-тихо съскане, макар че наистина не е много приемливо да се чуват такива звуци от един от най-тихите климатици и то в този ценови диапазон. Все пак един от основните ми критерии при избор беше шума.
Помещението което отоплявам е 25кв и макар да е изолирано отвсякъде отвън с 10см стиропор и вътре отвсякъде с 5см вата и картон + трислоен стъклопакет със специални стъкла и 5 камерна дограма, има сериозни топлозагуби. Отделно влагата тук е много сериозна, защото съм между две реки - Марица и Въча. За много хора сигурно не е чудно че при това положение дефростите не са рядкост - при под 0 градуса на около 2 часа, но се случва и на +3 градуса. Не мога да кажа дали са излишни или не тъй като външното тяло е на недостъпно и невидимо място и не мога да кажа дали е обледенено или не. Дефроста определено е неприятно и смущаващо комфорта и спокойствието изживяване, то е фуштене и пращене все едно съм на площадката в Байконур при изстрелване на совалка. Както повечето хора са отбелязали Ауто настройката на вентилатора е калпава и определено при ниски настроени температури, под 24-25 градуса има разлика поне 4 градуса от заданието, тоест по студено е с 4 градуса.Тъй като това се случва в по-голяма степен при по-ниски температури, го отдавам на топлозагубите. При положение че не съм пускал окото не мога да недоволствам от този факт, просто настройвам на по-висока температура или го пускам ръчно на 2ра степен вентилатор. Горе при него може и да е толкова, но на височината на сядане има 4 градуса разлика, ако можех да търпя жуженето на окото сигурно бих го пускал ама и при него са се изложили. За тези пари очаквах да не се чува а то не спира да се върти, просто е адски досадно.
Дотук май звучи повече като негативен пост, но всъщност като цяло съм доволен от климатика. Консумацията му по груби сметки е около 30 лева за месеца, при положение че пуша вътре и единия ми прозорец е отворен от горната панта на 50% от времето, демек както казвате вие топля улицата :) Ако не беше така сигурно ще падне до 20лв на месец. Работи по около 17-18 часа на ден изключвам го само нощем за 6-7 часа. Интересно че при по висока настройка на градусите или по-топло време навън, дори на Ауто започва да се доближава до зададените. Примерно ако настроя 28 реално става 26 :)
Много ме кефи тихата и гореща струя която пуска когато има разлика 6-7 градуса разлика между зададената и реалната температура. Не бях чел някой да е измерил температурата на изходящия въздух затова нямам база за сравнение. Мерил съм я няколко пъти с живачен термометър с голям обхват и точност и е 54 градуса! Чак ми пари на пръстите докато държа термометъра до жалузите при меренето. Незнам каква е консумацията при това положение при тази топла струя, нямам от тези джаджи с които мерите, но едва ли ще е като на конвекционна печка или маслен радиатор :)
Като цяло мнението ми е че като баланс на консумация/топлина/тишина при нормална работа климатика определено е супер.
Наистина сигурно едва ли е перфектния избор за спалня, но ако жена ви не се събужда от хъркането ви едва ли ще се събуди и от дефроста :)
Ако пък се буди, това няма да и е основния проблем.