Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH
Дефроста е естествен и необходим режим на работа на климите. Не виждам какво ви бърка, че да стоите с хронометри да го засичате... Ако пък ви нарушава комфорта, вероятно не сте избрали правилната машина/монтаж. Или целта е да не остане машина неоплюта /и слива неодрусана/. :taz
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Дефроста е естествен и необходим режим на работа на климите.
Като спането при хората. Едни спят повече, други по-малко и на всичкото отгоре някои хъркат толкова силно, че лятото може да се чуе през 3 преки, а други не хъркат изобщо (докато не се напият) :BigGrin
. Хитачито и Дайкина по един-два дефроста правят на ден и то защото топля и улицата.[/QUOTE]
- - - - - - - - - -
Не знам от къде си,ама това с Дайкина поне в Русе не е така.Имам си един над едното ми митсу и мога да те уверя,че го прави на всеки час.(разбирам го по тропането върху навеса на моя)
FH е страхотен климатик. Някой ще отвори темата и ... ще си купи Fisher заради мненията :)
Ще заблудите купувачите.
Цитат:
dodo_pv
Аруба, не знам кой ти пълни главата с глупости за новите модели на Тошиба, затова си позволявам бегло да нахвърлям някои неща за V серия на дайсейкай, а колеги, притежаващи шестици, биха могли да ги допълнят или да кажат за разликите, стига да са достатъчно наясно с нещата. И така:
1. Минимумът изобщо не се качва от +2 надолу, а този, който ти го е казал, не е наясно с работата на компресора. Минимумът се качва точно толкова плавно, колкото плавно нарастват топлозагубите при константна зададена температура.
2. Дефростът не се усеща, ако тръбният път не е по-къс от 3 метра. Освен, разбира се, ако не си си залепил ухото на вътрешното тяло.
3. Присъствието (работата) на този климатизатор в помещението изобщо не се усеща, поне до около 650W ел. консумация, монтиран в стая с подходяща кубатура и на точното място.
4. Реакцията му към промяна на температурата е светкавична.
=== НЕДОСТАТЪЦИ====
1. Идиотски проектиран таймер, представляващ отживелица още през 90-тте години на миналия век. Монтиран е в дистанционното и изисква пряка видимост с вътрешното тяло, което е пълна простотия. Начинът му на активиране и работа не е по-добър.
2. EPROM-ът не помни положението на въздушните клапи и при спиране на захранването, трябва да се нагласят наново.
3. Много тъпо измислен начин за настройка на клапите и липса на каквато и да било инициализация.
4. Бъгове в програмата за работа на плазмения филтър: не се активира коректно (в повторно-кратковременен режим), когато компресорът работи на минимум и не изключва при много ниски обороти на турбината.
Нека всеки сам да си направи сметката дали е необходимо да минава на друга марка или не. Аз бих си купил още един такъв, стига да намеря.
dodo приятелю да ти продам моя:080:
Цитат:
popov
dodo приятелю да ти продам моя:080:
Продавай смело, в момента ще се купи за минути. 5-та серия вече няма а търсенето е голямо.
извинявам се за идиотското питане,може би и тук не му е мястото ,но да не отварям друга тема.Някой би ли обяснил защо усещането за топло е различно при различните климатици.Примерно мидеята ми при настройване на 22гр.усещането за топло е по-добро отколкото при инвертора.За да усетя същата топлина при тошибата трябва да го настроя на 24-25.Надявам се да ме разберете правилно не правя сравнение между мидея и дайсекай,просто няма как.До колкото чета в постовете и при други се забелязва това.Вярно че и начените им на работа са коренно различни,но ако може някой да обясни.Весели празници на всички
Цитат:
popov
не правя сравнение между мидея и дайсекай
С въпроса си който задаваш, правиш точно това...
И аз минах на Тошиба, понеже все четях как било по-топло с тях, пък в момента Дайкин-ите ми са на 21°, пък 281JDR го държа на 23-24° за да е така топло.
Правя сравнение само в усещането за топло при различни градуси.Не мога да сравнявам качествата на машина за 700лв. и за 2хил.и кусур.
просто усещането на топлината от тошиба е различно някак ти е по-студено аз правя сравнение с по-евтин инвертор и двата настроени на еднакви градуси които и да влезе от стаята с другия климатик в стаята с тошибата вика тука е студено и почва вдигането на градуси
За да няма криво разбрали, ще допълня, че Тошибите харчат по-малко на 23°, отколкото Дайкин-а на 21°, затова не ми е проблем, че ги държа на по-високи градуси, но, че с Тошиба било по-топло на същите градуси е мит.
точно това имах впредвид.При вдигане на задание ,вдигаш консумация и сякаш се обезмисля да имаш скъпа машина и да ти харчи повече.Незнам надявам се да се разберем с тая машина.
А пък нормалните хора ги държат на толкова, колкото им е комфортно.
вдига се,но като не ти е комфортно всякаш тея тошиби работят за ерптата