Дефроста как е? От къде си?
Дефроста как е? От къде си?
Дефроста е на 2.5 часа работа на компресора под 0 градуса по часовник както на всяко МЕ
Само не разбрах защо на Биро Мицубишито не прави дефрости на 2.5 часа. Да лъже, не вярвам...
Работи он/офф да. Макар и он да е доста тълъг, 2.5 часа не може да изкара без да изключи за текущите метеорологични условия.
Но пък като стане така, че да работи 2.5часа без да спира, има и нужда от дефрост поради заскрежаване.
Интересно е да кажеш когато работи без да спира 2.5 часа, и не е заскрежил, тогава дали пуска контролен дефрост. Защото пишеш, че твоя не работи така, което противоречи на 'Fuzzy logic'-ата в дефрост-алгоритъма на МЕ.
От Пловдив съм,дефрост само когато се обледени тялото.
bazi,интересува ме топлообменникa на външното тяло дали е прав или извит? Вътрешното тяло VE ли е или VE2,имаш ли оплаквания от някакъв шум във вътрешните тела?
Извит е ,Г образен,трябва да погледна дали е VE или VE2.Тия дни на -8 дефроства на час и нещо,без да обледенено външ.тяло.Вътрешното е тихо,не пука пластмасата,но след дефрост се чува за около минута, газта как вие и преминава,после спира.
- - - - - - - - - -
Извит е ,Г образен,трябва да погледна дали е VE или VE2.Тия дни на -8 дефроства на час и нещо,без да обледенено външ.тяло.Вътрешното е тихо,не пука пластмасата,но след дефрост се чува за около минута, газта как вие и преминава,после спира.
Здравейте.
Извинявам се на автора на темата, че пиша тука но си помислих, че ще бъде излишна моята тема само за един въпрос.Климатика за които питам е същия и може да помогне на друг.
Въпроса ми е за вътрешните тела.На тях виждам една тройка която за мен е излишна и не разбирам SF25VE3.Всичко наред ли е с телата, че вече и аз не знам.Питам защото при монтажа са ми разменили местата на външните тела и колко е да са сгрешили и вътрешните като са ги вземали от склада.
vanka = Външно тяло
vatre = Вътрешно тяло
Всичко си е наред, не се тревожи.
Благодаря за отговора.
Изникна ми още един въпрос.Вярно ли е, че когато навън е топло (като одеве 15 градуса вънка) климатика работи в сезонна ефективност и включва на най-икономична мощност - имам предвид на слабо като отдава 1 киловат само.Когато е студено минава на средна мощност - 3.2 киловата, а когато зарежда в студена стая си е на макс 4.1 киловата.
Отдавана мощност за този климатик са: 1.00-3.20-4.10
https://*********/invertoren-klimatik...?search=sf25ve
Този пост е редактиран от zapro; 28-10-17 в 02:01.
Консумираната и отдаваната мощност биват определени през доста сложен алгоритъм, така че и да и не.