MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ (Zubadan) или MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE
Здравейте! След като тотално се отказах от Дайкина, теа дни ми предстои вземане на едно МЕ. Става въпрос за едно двете моделчета. Чудя се кое ще върши по-добра работа за моя случай (24кв с мн добра излолация +5кв. ме коридорче). Като отдавана мощност при ниски темп. са изравнени почти, но никъде не намирам консумирана мощност при ниските температури. Вие как мислите?
Отговор: MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ (Zubadan) или MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE
Достатъчно КОП-а мисли,
нека разума най-после победи
зубадан ти си закупи,
и за всяко друго отопление забрави ...
не е така. много добре знаем че няма нищо зубадан в този модел освен името и много кинти наляти за маркетинг. до най-евтиният истински зубадан ни делят 5-10 хилки :)
иначе римата я бива.
+1. Не му трябва Зубадан. Дори да ми е комшия...
на зубадана не ми харесва нагревателя в тавата и по скоро че се включва под 5° и е 140 вата или нещо такова .. то средната консумация при мене е толкова на час около 5° ,смятай че ще е двойна с нагревателя .. инак мощна машина е но аз бих взел обикновения 35
Alexi, от къде си сигурен че нагревателя работи постоянно?
някой го беше казал в темата за МЕ явно го пише в сервизното което не съм чел подробно
Защо никъде не им дават консумацията на тези МЕ при ниските температури?
- - - - - - - - - -
Това за нагревателя, някои може ли да го каже с сигурност, кога се включва и колко консумира?
как да не ги дават в сервизното ги има както и топлоотдаването ,запазват около 40% при -15
Калине, ти тръгна от 1450, сега си на над 2500, най-добре сложи още малко и си вземи 281NDR1.
Здравейте. Интересувайки ме пряко, успях да намеря това инфо относно Defrost heater за MSZ-FH**VE/MUZ-FH**VEHZ. Не че става съвсем ясно, но според мен е безмислено да работи постоянно. Така ми казаха и момчетата, които ги монтираха.
"5. Defrost heater (MUZ-GC·VAH, FD·VAH/VABH, GE·VAH, EF·VEH, FH·VEHZ)
(1) Starting conditions
When all of the following conditions a) ~ d) are satisfied, defrost heater turns ON to prevent ice from foaming on the
base of outdoor unit.
a) HEAT mode is selected.
b) The ambient temperature thermistor reads 0°C (MUZ-FH) /5°C (Other models) or less for 5 minutes continuously.
(NOTE 1).
c) The defrost thermistor reads -1°C or less for 5 minutes continuously.
d) Outdoor fan motor is turned ON.
(2) Releasing conditions
When any of the following conditions are satisfied, defrost heater turns OFF.
a) Any other mode than HEAT mode is selected. (NOTE 2).
b) The ambient temperature thermistor reads 8°C or more for 5 minutes continuously. (NOTE 1).
c) The defrost thermistor reads more than 15°C for 5 minutes continuously.
d) Outdoor fan motor is turned OFF.
NOTE 1: Ambient temperature thermistor
NOTE 2: During defrosting operation, defrost heater continues to be ON."
според мен ще работи постоянно под -1 според това описание ,ще изключва ако спре компресора ( и вентилатора на външното съответно ) ,ако външната е над 8° или питата стигне 15° т.е. след дефрост вероятно ще изключва за малко докато питата падне под -1 което става доста бързо ..
Цитат:
Първоначално публикувано от
aruba_man
Калине, ти тръгна от 1450, сега си на над 2500, най-добре сложи още малко и си вземи 281NDR1.
колега, не парите са темата, а това което се пита. да ти кажа не са ми проблем парите. За Дайкина имам връзки, но не го ща. интересуваше ме само кое от двете моделчета ще работи по ефективно в границата 0- -10С. мисля че е полезно темата да се разнищи. Ти ако се дразниш, не пиши! Никой не те задължава!
Цитат:
Първоначално публикувано от
myst3
Здравейте. Интересувайки ме пряко, успях да намеря това инфо относно Defrost heater за MSZ-FH**VE/MUZ-FH**VEHZ. Не че става съвсем ясно, но според мен е безмислено да работи постоянно. Така ми казаха и момчетата, които ги монтираха.
"5. Defrost heater (MUZ-GC·VAH, FD·VAH/VABH, GE·VAH, EF·VEH, FH·VEHZ)
(1) Starting conditions
When all of the following conditions a) ~ d) are satisfied, defrost heater turns ON to prevent ice from foaming on the
base of outdoor unit.
a) HEAT mode is selected.
b) The ambient temperature thermistor reads 0°C (MUZ-FH) /5°C (Other models) or less for 5 minutes continuously.
(NOTE 1).
c) The defrost thermistor reads -1°C or less for 5 minutes continuously.
d) Outdoor fan motor is turned ON.
(2) Releasing conditions
When any of the following conditions are satisfied, defrost heater turns OFF.
a) Any other mode than HEAT mode is selected. (NOTE 2).
b) The ambient temperature thermistor reads 8°C or more for 5 minutes continuously. (NOTE 1).
c) The defrost thermistor reads more than 15°C for 5 minutes continuously.
d) Outdoor fan motor is turned OFF.
NOTE 1: Ambient temperature thermistor
NOTE 2: During defrosting operation, defrost heater continues to be ON."
Колега дай малко впчатления от моделчето, ако си го закупил де!