Здравейте
Интересува ме разликата между Mitsubishi Heavy SRK25ZJP-S и SRK25ZJP-S1. Дали става въпрос за партида или е нещо друго?
Здравейте
Интересува ме разликата между Mitsubishi Heavy SRK25ZJP-S и SRK25ZJP-S1. Дали става въпрос за партида или е нещо друго?
Аз също питах преди няколко месеца но никой не ми отговори. Изтеглих някакво техническо ръководство за s1 и ми направи впечетление че е с 2.8 Kw номинал докато S е с3.2 Кw, което ме навежда на мисълта че сме се сдобили с някаква орязана нова версия. Нямам представа дали компресора е същия. Ако разбера нещо друго ще пиша.
S1 е северняк, за горните страни.
В момента по ценова листа от вносител този модел е с индекс S1.
И аз съм в грешка, обърках го с ZJX-S1 ,който е северняк.ZJP-S1 е малко с по-намалени мощности, предполагам разликата е мнимална.
Ето разликите:
Разлика МХ zjps-zjps1.JPG
Този пост е редактиран от justify; 11-01-14 в 02:00.
Благодаря за отговорите. Питам защото поръчах "S" а доставиха "S1" вносителя отговори по телефона, че разликата е само в партидата. А реално са 400W по - нисък номинал, съответно по ниска консумация близо 100W и по - тихо външно тяло (това на хартия). Интересно COP е по - висок (за S1) вероятно маркетингов трик. Машинката сменя в рамките на гаранцията Daikin от ниския клас печално известен с невероятните си ненужни дефрости. Дано да се справи в 12 кв.
Този пост е редактиран от Flying; 11-01-14 в 12:12.
Дори ще "иска още" и ще отваряте вратата към коридора и останалата част на апартамента...
П.П. Пишете отзиви за този климатик, за да занаят и другите потребители търсещи климатик.
Монтажа на климатизатора ще е след няколко дена. Разбира се ще дам и отзиви. Останах с впечатление, че nikolas вече има монтиран такъв, какви са впечатленията от него?
Този пост е редактиран от Flying; 11-01-14 в 16:51.
КОП-а е един и същ, просто S1 е със свален номинал.Само на хартия е разликата.
Като цяло впечатленията ми са положителни. Доста тихи са и вътрешното и външното тяло. Топли добре. Няма пукания при дефрост само фреона се чува малко по-шумно. Склонен е към обледеняване на външното тяло. Докато бяха мъглите беше скрежясал целия и дефроства на около 2 часа. Реших да го пробвам в тази ситуация на макс. 30гр. и трябва да кажа че доста топло духаше, но и консумацията отиде на 1200W. При мен е монтиран в спалня 10кв. с доста добра изолация и машината работи on/off досега. Не ми допада софтуера му. В момента в който вклучи работи най-малко 10 мин. при което температурата в помещението надхвърля с доста зададената и се получава една разлика от 5-6гр, особено в преходните сезони, когато температурите са още високи. За това мисля че не е най-добрия избор за малко помещение. От към консумация обикновено работи на около 300W. Когато темп. падне под -3-4 минимума му става 400W. Но както се казва за тези пари толкова
Ако нещо конкретно те интересува питай. Надявам се че съм бил полезен.
Благодаря за изчерпателния отговор nikolas. От написаното вероятно климатизатора си струва парите. Тепърва ми предстои да добия впечатление от работата му и да споделя разбира се.
400 вата минимум в 10 квадрата ? дали няма да замине в Продавалника веднага![]()
"машината работи on/off досега" пише човека!
така ще работи цяла зима не само сега ..