Дааа, определено дилемата се задълбочи
А какво се получава ако за тази стая примерно 9-ката е достатъчна, а се вземе 12-ка.
Дааа, определено дилемата се задълбочи
А какво се получава ако за тази стая примерно 9-ката е достатъчна, а се вземе 12-ка.
ми нищо,дават се едни 500 лв излишни .. имай предвид че 25 и 35 хардуерно са еднакви ,на 35 компресора прави малко повече максимални обороти и това е оценено на 500 лв от МЕ .. аз имам собствено мнение за дефростите ,след като предните им модели имаха проблем с обледяване от МЕ са решили кардинално проблема като са създали нов ,не по малко дразнещ .. а какво да кажем за шуртенето на фреон при всеки он/оф цикъл ? ( а те ще са много благодарение на високия минимум ) , пукането на пластмаси ( сигурно е единствения топ модел с подобен проблем ) жуженето на окото при движението му ,шумното местене на жалузите при он/оф налагащо да ги държиш нагоре че да не ги мести сам ,бученето на външното тяло на високи обороти ( т.е. на всеки 2 часа щото дефроства на максимални обороти ) ,preparatos ти си ако това са нормални "екстри" на климатик за 2к ,мерси .. за хол става но за спалня - трябва да си глух ,и жена ти също ..
Алекси, още миналата година в твоята тема предположих лош монтаж(посукване на вътрешното, денивилация на външното) и липса на фреон като причини за проблемите ти. Колкото до скандинавците те са доста предирчиви и едва ли са глухи(поне не всичките). Така че нещо не се нарежда пъзела. Аз ползвам такъв и категорично не чувам движението на окото или жалузите а съм с доста остър слух.Колкото до дефростите и форсирането и аз си патих докато не направих процедурата със зареждане на фреон по везна и познай ................. Имам и японки които работеха перфектно въпреки че съм ги попресилил с кубатура. След демонтаж(слагах изолация ) вместо да работят по-добре правеха точно ненужни дефрости и виеха като вълци и ми стана ясно че не са заредени или вакумирани както трябва. От там се сетих и за FH-a.
Всеки сам да си преценява, аз споделям личен опит.
Този пост е редактиран от alfonso; 20-10-14 в 12:04.
абе имаше фреон машината .. из нета изобилства от клипчета на "доволни" собственици .. колкото до скандинавците - там машината стои някъде из коридорите на пасивната им къща имаше един дето топли цяла къща с 25ца сложена между етажите даже беше дал снимки ама тука нямаме такива къщи ..
Алекс, в тубата не откривам нищо, и ще помоля да кажеш, къде се намират тези извори от "доволни собственици"?...Машина на една зима, чак пак толкоз да е зле......
Що ли си мисля, че е по-добре, да се научите да работите с търсачките, и да прочетете тук-там по нещо, вместо да творите небивалици.....
Добре де , как не се появиха поне още двама -трима да ревнат . То не било шумни дефрости , шумни клапи , шумно око ,висок минимум, чести дефрости, шумно външно тяло ... така се оплюва флагмана на МЕ все едно по Осака се плюе .Аз съм с 25FD единия в 16м2 другият в 25м2 и нямам абсолютно никакви забележки като гореизброените.Колеги с FH не са се оплаквали ,а ги обсъждаме моите и техните .Преди това имах pe9cke и AQV-12MSA но не ми се говори за тях особено за Самсунга .
Много късно прочетох това мнение на Aleksandars в един друг форум
https://www.kaldata.com/forums/topic...0%BB%D0%B8-lg/
колега ,понеже имаш 5 мнения на кръст и все компетентни загубих време да ти направя кратка извадка от темата за машината ,която явно не си чел :
това е от последните 5 страници ,а те са 45 ..
Не е коректно да се сравняват FD серията с FH серията. Ако някой не знае, машините са различни.
И от кога правото на мнение е обвързано с броят на постовете ? Аз с моите клими проблеми нямам , така че освен недоволни има и доволни .И за разлика от търговци и вносители лансиращи техните си марки и плюещи по другите аз нямам финансови интереси в климатичната техника.Просто съм доволен от сегашните си климатици , но като гледам не се глада с добро око на позитивни мнения май ?
Алекси не е нито търговец, нито вносител. Потребител е и също има мнение. Пък ние търговците явно сме се наговорили и сме в картел. Всеки има право да харесва или не дадена машина. Пък и никой не е казал, че машината е лоша. Просто има по-добри.
XOPMOH, Хвалиш си машините - ОК, но поне напиши в подписа си какви са. Хората само гадаят?
Този пост е редактиран от Mega; 20-10-14 в 21:54.
Хм,чета писаното от Алекси и се чудя за машините,които ползвам ли става въпрос или някакви други!?При мен няма пукане на вътрешните тела (аааа забравих-2бр.FH25VEHZ и 1бр. FH35VEHZ),шум от сензора не се чува,да не говорим за някакво шуртене на фреона.Дефростите кога ги правят не ги усещам (единия малък е в спалнята,другия-в детската стая)-поддържат си зададените температури и нямам за сега ядове с тях.Алекси,да не би спецовете,монтирали климатика ти да са "специалисти" ?