Отговор: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
За много години колеги, живи и здрави.
За съжаление снощи май климатика ми се развали.
Забелязах снощи към 2 без 15, че MHI-то започна с дефрост, което според ръководството би следвало да продължи до 15мин.
След час се събудих, лампата RUN продължаваше да мига по същия начин, тази сутрин се събудих, беше в същото положение без промяна.
До момента климатика е работил до макс.22 градуса, не съм забелязал преди това някакви шумове или признаци за притеснение.
Лошото, е че дистрибутора е на работа на 4-ти в понеделник.
Колеги, някой разполага ли със съвет или препоръка, ще съм благодарен.
Хубав уикенд
Пробвай да го изключиш от контакта за 10мин.
Рестарт. Възможно е да е направил няколко дефроста и да не си разбрал в просъница.
Лед във външния топлобменник блокира външната перка и тя не може да се върти?
Лечение-(временно) -заливане долу ниско на топлообменника с топла вода докато се размрази леда.
-(постоянно) - поставяне на нагревател, който да затопля при размразяване за 30 минути леда и да не се събира лед.
Този трябва да има грешка, ако беше перката.
JOKVN - изключих го за 30 мин. без промяна в състоянието
AC_From_Hell - рестартирах го, също без промяна
justify - лед е ъпсурдно да е попаднало за толкова кратко в перката, при условие, че климатика работи вече 3-ти месец без да е спиран, за мен е нелогично към момента лед
Опитах и други режими на работа, функционира си без грижи
Благодаря Ви колеги, ще местя леглото в другата стая за съжаление
Последно пробвай рестарт от тока, ама за 5 минути. Да не индикира някаква грешка по този начин? Не съм запознат с МХИ дотолкова, но е възможно.
Честита Нова Година! Искам да попитам относно функцията 3D AUTO на MHI 25 zm-s, защо като го включа работи около минута и спира, развърта хоризонталните клапи 2-3 пъти наляво надясно и вертикалната 2-3 пъти и спира? Не трябва ли постоянно да работи докато аз не го спра от ДУ?
- - - - - - - - - -
Може ли някой от собствениците на същият климатик да пробва
Какво ще рече спира. Ако вдига жалузите и изправя и хоризонталните значи се изключва понеже е достигнал зададената темп.
Не колега не вдига клапите просто ги връща в първоначално положение както преди да пусна 3д ауто и продължава да работи
- - - - - - - - - -
Мисълта ми в горният пост е че спира самата функция 3д ауто а не климатика
ХА верно май така прави. Аз от няколко дни го държа в този режи и не бях забелязал, но сега като го погледнах наистина си стоеше в положението, което е по принцип си стои. Не бях го заглеждал до сега :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
AC_From_Hell
Последно пробвай рестарт от тока, ама за 5 минути. Да не индикира някаква грешка по този начин? Не съм запознат с МХИ дотолкова, но е възможно.
Тръгна.
Преди малко се прибрах от работа, цял ден е бил изключен от захранването, включих го, пуснах го, забелязах,че в първия момент индикацията RUN мигаше отново по същия начин, излязох навън и чух, че перката на външното тяло работи. Зарадвах се, че няма да местя леглото, но се опасявам, че щом веднъж го е направил, ще се повтори проблема.
Благодаря за момента, понеделник чакам сервизната група
Явно нещо се е сбозил моментно, щом след рестарт от тока се е оправил.
Лампата рън е мигала при включването, за да индикира функцията топъл старт, нормално е. Сервизните и да дойдат надали ще установят някакъв проблем. Трябва да са там в момента на прояваването му, за да разберат какво точно става.
Значи не е само при мен това с 3д Ауто
Цитат:
Първоначално публикувано от
N.Kolev
Честита Нова Година! Искам да попитам относно функцията 3D AUTO на MHI 25 zm-s, защо като го включа работи около минута и спира, развърта хоризонталните клапи 2-3 пъти наляво надясно и вертикалната 2-3 пъти и спира? Не трябва ли постоянно да работи докато аз не го спра от ДУ?
- - - - - - - - - -
Може ли някой от собствениците на същият климатик да пробва
При мен 3D си работи постоянно без проблем и без да излиза от режим.