Придържайте се към темата.
Придържайте се към темата.
И така сагата ми за сега приключи попаднах на майстор който е бил 2 години сервизен техник във Варна на японските климатици на все известната фирма в този форум варнаклима,разпита ме за 5 минути симптомите пробва го 2 пъти да види как тръгва и как трепери и се мъчи ,разхвърли се разглоби го извади му платката поялника смени 3 кондензатора и каза това е 3 фазен компресор и още някви по сериозни термини забравих ги към фазите там нещо не се поадавало равномерен ток и Специално за Велев ако чете, този климатик няма силен пусков ток почва от 0 каза момчето и компресора е огън по неговите думи и така сложихме платката 5 опита стартира като нов ,е поне на 4та фирма уцелих човек обурудване опит и поне с ампер клещи в ръка и уред,въпреки това момчето замери всичко ,компресор,датчици и т.н ,добър е препоръчвам го за електроника на климатик има добър стаж във Варна и е знаещ.Благодаря на всички отзовали се и все пак никой не каза проблема или поне не уцели!
Ами до сега тия дето идваха не са ли мерили тока налягането? Накрая да намериш човек дето ползва уреди и разбира.
Mg Clima,Anableklima и другата фирма беше от Стара Загора не и знам името ,където 1 час и половина тестваха и казаха компресора е нито жив нито умрял тъй ще се изключва когато си иска не се знаело до кога ,страшна диагностика,хаха малоумници.
Извадил си късмет малко са такива хора. Преди бивърите на R22 много често чупеха компресорите. Аз имах бивър в спалнята едно време но при ниски температури правеше дефроз на 20мин а и трупаше лед в тавата.
Здравейте,след смяната на кондензаторите,добре но нещо сега не топли както трябва,първоначално като го пусна се развърта добре въздуха е горещ,стопля но след това духа по хладно и не може да вдигне над 20 градуса тоест гледаха фреона ,налягането добре уж и до там а гори по 1.4kw на час ,модела отчита на самото дистанционно,дайте мнение!
Нали си беше намерил майстор мечта. Защо отново питаш тук. Явно не е било всичко изправно и след въпросния майстор.
Майстора идва днес,нещо е подпушен!
Явно е стигнал до нивото при което разбираш че не си заслужава знанията и уменията да хабиш за стара техника.
Sent from my K012
VeleV.Klima напълно сте прав, но винаги има едно но, което дразни любопитното в крайна сметка какво точно и е на дадена клима. Смяната иначе е лесна стига пари да има.
Вече явно съм видял всичко а и толкова много монтажи имаме че дори отказваме всички машини които не са закупени от нас.
Sent from my K012
Компресора прегрява 36 грешка,нещо хладилно каза майстора ама какво ,оглеждам се за нов
Прегрява или от липса на фреон или увеличено механично триене.
Sent from my K012
Имаше 800гр фреон ,източиха го с кантарчето го напълниха както пише на капака 1.250 и полудя изведнъж манометъра се видя вдига голямо налягане и дига клапите и така ,мисля да изпусна 200 гр докато си купя друг да закрепя положението
Здравейте, имам нужда от помощ относно климатик Mitsubishi Beaver src28sc на 100v работи 5-10 минути и изключва грешка на вътрешното тяло няма на външното светодиода мига 3 пъти за тази грешка открих ,че е прегряване но какво не е ясно .Направих следните измервания налягане 30-33 бара, консумация 1300-1500 вата, температура на компресора 80-85 градуса ,температура на засмукване 8-12 градуса, всички датчици ги проверих изглеждат изправни .Всякаква идея от какво може да е от помощ.