Ако желаете, можете да се консултирате ето ТУК относно параметрите на климатиците, които ви интересуват. Това е достатъчно престижна институция(предполагам, сами ще се убедите) даваща данни от тестове на климатици предназначени за европейския пазар.
Ако желаете, можете да се консултирате ето ТУК относно параметрите на климатиците, които ви интересуват. Това е достатъчно престижна институция(предполагам, сами ще се убедите) даваща данни от тестове на климатици предназначени за европейския пазар.
Пълен смях е този еуровент,зачетах се в доста в него.Те просто копират данните от сервизните,според мен никакви тестове не правят.На някой е дадена температура по номинал,на други по макс.Отделно при някой марки където в сервизното няма на -15 а има на -10 в сайта е копирано същото,ако правеха тестове щяха всички да имат да кажем на -15
ЕУРОВЕНТ отдавна е ташак работа.Данните им дори не отговарят на сервизните, тотално се разминават в последните няколко години.Тестове не правят.Тестови правят шведите и финландците, там е истината.Ама те тестват само свестни машини за техния климат.Та гледайте VTT тестовете.
Хахахаха, какви глупости се точат. Не правели тестове...
Знаете ли, че отнема 3 месеца да се изтества някаква гама продукти и тя да получи сертификат. Данните не отговарят на сервизните, защото може да са получени при различни условия. Всеки производител указва някакви работни параметри на климатика, при които да бъде тестван - например до -10 или -15, затова не всички имат данни при -15.
Самсунг например доскоро бяха единствената марка с VRF със сертификат Eurovent. Скоро и Хитачи взеха такъв. Великите дайкини не успяха да се класират с великото VRV 4... Нито LG, нито никой друг. Сега всички препработват външни и вътрешни тела и се пробват пак.
Хич не подценявайте евровент.
Те могат да правят тестове на големите машини,ама на обикновените сплит си е чисто копиране.То ако е вярно дайсекай 8цата ще излезе една от най слабите машини![]()
Със сигурност е вярно с тоя макс от 6,8kw на 16ката им , но те са силни на минумите и добре 4е е глобалното затопляне та да се копуват![]()
Този пост е редактиран от popov; 13-12-14 в 18:24.
Колеги спрях се на този модел: (Изключителни благодарности наbobovo. Който беше така любезен да ме насочи и да мепосъветва къде да се постави климатика,)
http://tempex.bg/bg/products/fuji-electric-rsg12lu
Ще кажа моите наблюдения за тази машинка. Благодаря на всички Ви.
ЕВРОВЕНТ нищо не тестват.Всичките им данни са от тестове, проведени от лаборатории, с които имат договори.Програмите за "тестване" и лабораториите са дадени на сайта, могат да се прочетат.Чудно защо, във VTT -Финрандия и SP-Швеция се тестват само въздушни филтри.Та, така стои въпроса.
Вчера ми го монтираха-пуснаха го да работи към 17:30. То пък падна една голяма и ужасна мъгла и техниците ми казаха че мъглата мори мн климатиците.Добре работимн бързо стопли хола и коридора. нагласих го на 23 градуса. Но не знам досега съм нямалинверторен климатик,но като спре да духа топло-климатика намаля сам оборотите и започва да подухва едно лекичко -въздуха който излиза от него е леко хладен. И така си цъка няколко минути мисля че 40/50 и после пак се по усили и започна да духа топло. Това нормално ли е?
Нормално е,просто си е достигнал темературата и почва да я задминава,затова изключва.Сега още е топло,като позастудее ще почне да не изключва.
А сега като е слънчево - апартамента е с южно изложение и през деня става доста топло - то като го напече тов слънце. Как ме съветвате да оставям климатика-или да го спирам?
- - - - - - - - - -
по принцип в такова слънчево време вътре става над 20 градуса. говоря без да работи клима.
- - - - - - - - - -
а днеска съм го оставил на 18 градуса
- - - - - - - - - -
Да то нормално , че изключва климатика след достигане на зададената температура. Но дали е нормално да духа този хладен въздух?
Този пост е редактиран от vesselino; 18-12-14 в 14:10.
Не го спирай,оставяй го на 18,иначе той си върти въздуха в стаята,затова ти се струва хладен.
ЯсноБлагодаря много колега. Претисних се да не би да е като осаката. Като работи работи на топло и после почва да духа студено.