Отговор: Избор на Хиперинвертор за 20кв помещение
Всичко зависи от желанието на собственика на климатика. При температура от 19- 20 градуса в помещението може да се постигнат такива консумации , с добра изолация, в апартамент. Реално в една голяма жилищна сграда има стаи които имат само една външна стена, а всички останали стени са вътрешни. Тогава за самата стая външната температура е реално +20 градуса(колкото да речем са заобикалящите я стаи), има само една стена която охлажда и самата машина е на студено.
Много хора, които четат за тези консумации си мислят че това зависи от климатика, а неговата роля според мен е 15%.
Съвсем други стават нещата, ако зададената температура е 25 ,26 градуса, и стаята не е заобиколена "от топло". Тогава консумацията е доста над номинал.
абе доста си зависи от климатика .. в тая стая преди имаше друг климатик ,по мощен и навремето беше скъп и хубав модел но харчеше много повече ток като под -15 работеше на максимална мощност и дори на моменти не успяваше да поддържа градусите които съм му задал .. все пак изкара 6-7г в по меките зими се справяше много добре ,продадох го след това .. целта ми е да се отоплявам със средна консумация за сезона под 1кв/ч от 3те си климатика ,към момента съм нарочил 12LCC щото похарчва точец ама и топли като змей не знам с каква машина бих могъл да го заменя на поносима цена под 2.5к помещението е голямо и студено с голямо остъкление също
Хич не го сменяй, докато не пукне от старост.Сам знаеш, че подобни топлещи машини вече няма.Абе, гледам тук, там още предлагат LDC по сайтовете и то на хубава цена като от едно време, но не знам дали има наличности.
Поскъпнаха доста топлещите машини, но се намират. Въпрос на бюджет и желание.
преди година видях в един магазин 9ка ,беше 1300 лв :) може и още да стои
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan1
Всичко зависи от желанието на собственика на климатика. При температура от 19- 20 градуса в помещението може да се постигнат такива консумации , с добра изолация, в апартамент. Реално в една голяма жилищна сграда има стаи които имат само една външна стена, а всички останали стени са вътрешни. Тогава за самата стая външната температура е реално +20 градуса(колкото да речем са заобикалящите я стаи), има само една стена която охлажда и самата машина е на студено.
Много хора, които четат за тези консумации си мислят че това зависи от климатика, а неговата роля според мен е 15%.
Съвсем други стават нещата, ако зададената температура е 25 ,26 градуса, и стаята не е заобиколена "от топло". Тогава консумацията е доста над номинал.
Е така с 3 топлещи стени, става. Инак аз съм песимистичен, че имало друг начин. :)
Цитат:
preparatos
Е така с 3 топлещи стени, става. Инак аз съм песимистичен, че имало друг начин. :)
Реализираните консумации за висок клас 100-200 волтови климатици са съвсем в реда на нещата и няма никакви "изхвърляния". В #887 на тази тема съм посочил консумацията на единия ми климатик.
Цитат:
gnf
Реализираните консумации за висок клас 100-200 волтови климатици са съвсем в реда на нещата и няма никакви "изхвърляния". В #887 на
тази тема съм посочил консумацията на единия ми климатик.
В този ред на мисли реших да пробвам японски к2у на мястото на единия ми дайкин ATXS25 и писах на Сашо. Сега чакам с нетърпение да ми намери нещо подходящо.
И ние чакаме да видим коледния ти подарък.:Drinks:
Тъкмо ще ходя на Пампорово в четвъртък, дано да да предложи нещо до коледа :Drinks:
Мислех си за нов 100V обаче помещението е кухня и не е претенциозно. Ако много ми харесат японките ще сменя останалите климатици с нови 100/200V
Цитат:
gnf
Реализираните консумации за висок клас 100-200 волтови климатици са съвсем в реда на нещата и няма никакви "изхвърляния". В #887 на
тази тема съм посочил консумацията на единия ми климатик.
Не сте чели внимателно....Коментираме консумацията при външна -15/-18, а ти си посочил +6°С до -10°С. Не оспорвам, че са силни в ниския минимум на топлата зима, с топлещи съседи. Оспорвам, че при външна -15, в стая с нормална топлозагуба, няма начин да държи 300/400вата...:)
Цитат:
biro
Ако много ми харесат японките ще сменя останалите климатици с нови 100/200V
И VABH ли?:)
Цитат:
pilot
И VABH ли?:)
От него съм много доволен, но не се знае какво ще стане с него след като пробвам йероглифите.
Цитат:
preparatos
Оспорвам, че при външна -15, в стая с нормална топлозагуба, няма начин да държи 300/400вата...:)
Повярвай ми има начин.
В същата тема #592 имам статистика за лютата зима на 2011г. (Януари - Февруари). За конкретния период не се сещам за точни външни температури, но предполагам са били отрицателни, вариращи от -10о до -20о.
Номиналът му е 3.2kW с консумация 530W, аз моментна консумация (за малък период от време) повече от 440W нея зима (температури достигащи при нас до -27о за около седмица) не съм виждал. Досега през отоплителния сезон от 2010г. насам стандартно при Авто вентилатор (в много редки случаи на втора степен) и зададени 24о си консумира между 220W и 370W в зависимост от външните температури (+2о / -17о).
Който вярва, вярва, който не вярва да си сложи подобен климатик и да се сблъска челно с постижими ниски консумации.
Отплесваме се от темата, така че аз спирам до тук, за да няма санкции.
При каква поддържана температура, постигаш този разход ?
п.с.Явно не чета добре, сега видях че си писал 24гр. Е хубаво де, щом като не превишаваш 500 вата консумация, защо тогава се препоръчват климатици с по висок максимум, за по големите студове. На тебе не ти трябват повече от 2 кв, според това което си написал при -27гр.
Не се заяждам, ама понякога нещата си противоречат. Хем да е японски с минимум 200 вата, максимум 10 кв, а пък да харчи максимум 440 вата, при външна -27 и вътрешна 24?