Купих си MUZ-FH35VENZ ZUBADAN
Здравейте колеги,
преди седмица закупих този климатик - MUZ-FH35VENZ ZUBADAN . Чакам да ми го монтират дугата седмица. Взел съм го за хол около 30 кв с дограма и изолация. Интересувам се някой, който ползва такъв климатик да каже какво да очаквам от него и какви сметки плаща за ток. Сега за целия апартмент без климатика плащам 20-30 лв. на месец за ток.
Благодаря предварително :)
Отговор: Купих си MUZ-FH35VENZ ZUBADAN
Сметките на ток спрямо клими без постоянно зацепен нагревател , при теб ще са х2. Може би средно 70лв в студените месеци.
Искай да ти свържат веригата на нагревателя с прекъсвач и управелнието да пуснат в пакета с тръбите.
Така зимата може да го изключваш от вътре по желание.
Кога трябва да се изключва нагревателя? При каква температура да го включвам и изключвам. До сега съм нямал климатик и не съм на ясно. Като цяло добър ли ми е избора?
Ако смяташ ,че да топлиш улицата със 150 вата е добре значи е добър избора :)
Извинявам се, но неразбах. То не е ли по-добре да има нагревател. Често външната температура е под -5 . Нов съм и си нямам представа. Просто видях, че е най-добрия климатик в своя клас и за това го взех не съм се допитвл до никой за това ви питам за съвет какво да очаквам.
И как го "видя" това ? Моето мнение е ( понеже съм го имал модела но без нагревател и след 1 сезон го разкарах ,просто не е за спалня ) ,че това е възможно най скапания топ модел от всички марки той за това е и най евтин
Alexi, твоето FH може да е било от първите бройки и сега да са изчистили нещата.
Има и друго, не всички топ модели стават за спалня. За хола обаче, ще ти свърши прекрасна работа. Имай предвид че нагревателя е постоянно зацепен под 0-та. Това са ти 3.5кв на ден - губиш около 30% ефективност спрямо другите класни машини.
Цитат:
Първоначално публикувано от
somi233
Кога трябва да се изключва нагревателя? При каква температура да го включвам и изключвам. До сега съм нямал климатик и не съм на ясно. Като цяло добър ли ми е избора?
От нагревателя във външното тяло има полза, когато тавата се е понапълнила с лед или сняг. Иначе няма смисъл да работи. Ако не се трупа лед във външното тяло може цяла зима да не ти потрябва този нагревател и няма смисъл да работи напразно. Затова е добре да ти го направят да се пуска само когато е необходимо.
Цитат:
KI_YOOU
Има и друго, не всички топ модели стават за спалня. За хола обаче, ще ти свърши прекрасна работа. Имай предвид че нагревателя е постоянно зацепен под 0-та. Това са ти 3.5кв на ден - губиш около 30% ефективност спрямо другите класни машини.
Зависи от хола .. за 30 квадрата без да съм лош пророк но ще поддържа поне 2 градуса под зададените .. модела има изключително мързелива турбина на ауто ,работи винаги на 1 или 2 степен които са с много нисък дебит .. инак е тих ( като изключим пукането на пластмаси )
Стига сте плашили човека. Купил го е вече и бързате да му начертаете мрачно бъдеще.
- - - - - - - - - -
Цитат:
milanov
Alexi, твоето FH може да е било от първите бройки и сега да са изчистили нещата.
От тази година е с модификация---> FH35VE2 . Какво са променили,ще кажат потребителите му.
Не го слушай Alexi. За някои от нещата според мен не е прав. При положение, че някои от конкурентите се успиват и не топлят изобщо, то едва ли FH-а е най-лошият измежду тях.
Auto функцията наистина е проблем, но ако се сложи вентилаторът да работи на твърда степен няма никакви проблеми и поддържа зададените градуси много точно. Отделно аз не съм чувал нито пукане на пластмаси, нито движението на клапите и окото.
От началото на седмицата експериментирам, като използвам Auto на вентилатора и настройвам желаната от мен температура +3 градуса отгоре и за момента съм много доволен. Бих казал, че почти си реших проблема с Auto-то, но ще видим зимата като стане студено как ще е.
Във вторник го монтират и ще видим. Вие на каква температура го задавате зимата? Аз мисля да му задам примерно 23 градуса и да го спра да бачка чак на пролет ? Естествено ще го спирам и при почистването на филтрите на две седмици. А да попитам плазм филъра винаги ли ви е включен и има ли смисъл окото винаги също да е включено?
- - - - - - - - - -
Да и моята версия е FH35VE2. Тази модификация от 2016 ли е ? На ме всички книжки са ми на норвежи .....
Щом си с FH35VE2 ще чакаме отзиви.
Температурата си е личен избор. Моят през деня стои на 23 градуса, а вечер го пускам на 27 като реално достига до около 26.5 и тогава идва нощта, когато пак го намалявам на 23 градуса.
Плазмения филтър не го използвам, също така изключих и окото - не виждам никакъв смисъл от него, а и разбрах, че не се използва, за да следи температурата, а за да следи хората.