Отговор: "Цъкащ" звук от турбината на вътрешното тяло (SRC 20ZSX-S) ?
Направих грешката да сложа климатик 20zs-w преди 3-4г който почти не ползвам и забелязах подъбно цъкане, но не го позлваме и не ме дразни. :) Тъпото е, че отдавна не в гаранция, а сега спа в тази стая.
Климатика е на по малко от 100часа работа за тези 4г. и се чудя дали и смазване да правя да не разваля нещо. Някой може ли да ме начи към подробно описана процедура?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rumb@ta
Нищо не можете да направите, момчета. От много, много години това е тертип на изработка на MHI - плитка и не добре оребрена тава/гръб и много близко позициониране на турбината до нея. И съответно хваща релефа на стената.
Само наместване на турбината в центъра помага.
Напротив, много може да се направи. Вътрешното тяло трябва да виси на базата, която не се притяга плътно до стената. А тръбите се полагат така, че да не притискат топлообменника. Като повдигнеш леко с двата палеца вътрешното тяло, то трябва да се премества с лекота поне половин сантиметър. Ако не могат монтажниците да се справят, да вкопаят тръбите частично!
мда полезно .. а китайската пръчка я монтираш криво ляво с 2 леви ръце и нищо не цъка ,че и работи като инвертор :))
Нещо гледам се ползва грешната тема, за модел, който не е от заглавието...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
мда полезно .. а китайската пръчка я монтираш криво ляво с 2 леви ръце и нищо не цъка ,че и работи като инвертор :))
Лада Нива и тя е така в големия сняг, ма хората не ги купуват много? :))
не съм чувал лада нива да държи 80% от автомобилния пазар на световно ниво :))
Може ли да ми кажете от къде се започва да се разглобяват пластмасите ? При натискане от ляво на тялото дрънкането при мен спира, но си нямам на идея от къде да започна да го разглобявам .
https://upload-pictures.info/image-F181_6583E3F7.jpg
"Цъкащ" звук от турбината на вътрешното тяло (SRC 20ZSX-S) ?
Първо капака леко нагоре и към теб се издърпва. После развиваш двата винта, които се виждат. Отгоре, в задната част към стената има няколко щипки (4бр мисля че бяха). Чрез тях се закопчава панела към гърба на вътрешното тяло. Щипките се натискат, за да се разкопчаят и панела излиза към теб.
П.п. Пишете си в темата за модела. Тази не е за ZS и може да стане объркване.
Да, това е.
Изравянване на стената.
Нова турбина.
Нова втулка.
Търпях го цяла зима минлата година, защото все мислех, че като дойдат тхениците и ще е ОК.
Е. Дойдоха техниците и естествено никакъв звук не издаде климатика.
Те обаче си го знаят проблема и въобще не отвориха въпрос, че нищо не се чува в момента.
Смениха всичко. Сега е ОК.
5 Прикачен файл(ове)
Здравейте,
Да се включа (оплача) и аз с почукващ шум от вътрешното тяло на 20ZS-W когато off-не поне тогава се чува най-отчетливо. Климатика е монтиран края на Ноември и няколко дена след това виках фирмата да си нивелират външното тяло, защото не беше и тогава им казах на момчетата, че от вътрешното чувам леко почукване. Заслушаха се и казаха, че го чуват колкото и леко да беше тогава. Разглобиха го и свалиха втулката, смазаха я и сглобиха отново като казаха, че са имали случай в които фабрично климите идват с не добре смазани втулки. чукането изчезна до онзи ден и сега пак чука но доста по-силно. Имах и звук от предния капак но там му подложих дунапренче и спря. При опит за наместване, бутане, дърпане, услукване не спира да чука само когато силно издърпам долния ляв ъгъл почти спира да се чува, но пак се чува. Имам съмнения, че тръбите от ляво бутат тялото напред, защото вървят зад него и не рязаха пластмасите. тялото е поставено на стената чрез две подови стойки на които е захванат ПДЧ плоскост с размерите една идея по голямо от самата метална стойка. Ще изчакам да се затопли, защото не искам да го спирам и пускам при тези минусови температури, но като ги извикам какви да искам от тях? Смяна на втулка, смяна на турбина, да проверят за усукване на тялото (как ще го проверят)?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41339&stc=1 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41340&stc=1 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41342&stc=1 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41341&stc=1 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41343&stc=1
така увесен на тия ламарини не знам как изобщо е спрял да тропа за 2 месеца ..
Ами не бих казал че са ламарини при положение, че се ползват за външни тела тежащи по 30 кг а тук имаме вътрешно 9-10 кг. Отделно тялото не е хаванато на тях директно, те са само за издаване напред от стената, а на тях е захваната плоскост, която играе ролята на стена и вече на нея е захванато вътрешното, не виждам каква е разликата от нея и стена. Дори тази плоскост е 100% по-равна от стената.
Юман, провери дали конзолите лежат на една равнина там, където ляга базата. Ако не, коригирай с кухненска плоскост 18 mm + шайби между нея и тях, където е необходимо и върху плоскостта да закрепят базата!
Върху стойките и в момента е кухненска плоскост 18мм. Стойките и плоскостта съм монтирал аз и са под нивел хоризонтално и до колко успях да измеря и вертикално тъй като нивела ми не се побираше и съм мерил малко диагонално.Самата ламарина си я монтираха те и ги гледах че я мериха и е под нивел хоризонтално.Според мен е от тръбите в ляво които подпират тялото и сигурно го избутван напред, защото като натисна долу в ляво или дръпна долу в дясно затихва.Климата е гаранционен и се чудя да ги викам ли те да изрежат пластмата при тръбите, за да няма напрежение или сам да я свалям и режа?
Бях писал ама ми изтриха поста.
Така си "цъкат" повечето от бройките на този модел.
Ако е гаранционен ги викай да ти сменят турбината.
Имам ги два такива.
П,с. не мога да разбера защо се пише в тема за ЗСХ а се пита за ЗС?