Отговор: "Цъкащ" звук от турбината на вътрешното тяло (SRC 20ZSX-S) ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
И аз се мъчих на моите ЗС-и лятото да им вадя турбините за измиване ама не стана по стандартния начин. Достраша ме да дърпам и подходих по другия начин. Смъкнах първо мотора. излезе като катеричка от хралупа. Явно при леко усукване на турбината за да се измъкне покрай топлообменника, запъва в оста на мотора и няма вадене.
Същото беше и при мен. Ваденето беше голям зор, дърпах по-силно отколкото ми се искаше, но се бях изнервил и бях приел факта, че ще счупя нещо. Разгеле при поредния опит излезе. Сигурно 20 минути се мъчих.
При вкарването обратно пак същата мъка и не искаше. Дори измерих с шублера диаметъра на оста на мотора и дупката на турбината, защото започнах да си мисля, че нещо бъркам. Интересното беше, че металното от мотора беше 8мм, а дупката в турбината 7.5мм.
Накрая се ядосах и свалих мотора за да видя аджаба защо не влиза. Тогава установих, че за да влезе трябва да е точно насреща. Леко да е под ъгъл и запъва. Върнах моторът обратно, напънах турбината да влезе така че да е право срещу мотора и влезе без вазелин :lol:
Цитат:
ry3107
те канали…т.е има някакво напрежение. Говорих с официалния вносител, който ми каза, че за 10 години на чисто ново Mitsubishi този висок клас нямат смяна на втулка и турбина. И вероятно е от натиск на тръбите или крива стена, което се оправя с нивелация на базата и тялото. З.
Ето това е причината за цъкащите втулки.Реално не цъка втулката, а турбината трие някъде в панела или ваната, поради напрежение на тръбите, което води до усукване на тялото.Ама на "разбирачите" им е най-лесно да обвинят втулката.Като сложат новата втулка, от ваденето и разместването на тялото, напрежението намаля или изчезва и после викат : "Ето, на сменихме втулката и цъкането спря".
Всеки един умен човек, който е виждал на живо втулката,вкарана в тампона, ще рабере, че проблема не е там!
Здравейте и аз да се включа в темата имам климатик SRK25ZS-W , от когато съм го взел климатика (2 години) на топло и то при ниски обороти се чува тракане . Виках ги от сервиза който ми го сложиха или се правиха на луди че не го чуваха или като идваха точно тогава не тракаше , след това виках майстор на частно и ми разглоби пластмасите и в тавичката имаше остъргана пластмаса от някъде, но той не обърна много внимание на това , проверя ми втулките здрави били и накрая ми подложи някакъ картон между капаците (не си спомням между кои че беше преди 2 години, но се падаше в ляво на тялото) и от тогава се отказах да се занимавам с майстори , та до сега . Като гледах как го разглобява не ми се стори толкова трудно и реших да взема нещата в мой ръце, защото явно с "майстори" няма да стане . Някой може ли да даде клипче как се разглобява вътрешното тяло ,защото не намирам в нета . Искам да разглобя всички пластмаси по него и да го пускам да работи да видя дали ще трака и вече да се ориентирам на къде да търся проблема .
Лесно се разглобява. Аз съм разглобявал, без да гледам инструкции и клипове. Демонтираш капака пред филтрите, там ти се показват винтчетата. Развиваш ги. По-специфичния момент е, че панелът е захванат за 4-5 щипки в задната си част отгоре. Реално там се защипва предния панел към основата на климатика. Другото е лесно и се вижда.
Турбината ако опира в някой ламел може да цъка. Настройка на ляво надясно минимално е. Просто има положение в което не се опират. Не говоря за този модел , а за тошиба. Но точно това ми се случи, малко наляво към мотора я мръднах и спря да се чува. Прави снимки като разглабяш, но няма какво да объркаш на по простите модели.
Преди месец ми монтираха SRC50 и в началото го нямаше , обаче сега се появи това цъкане и при мен, съвсем слабо е обаче ме дразни..не знам да ги викам ли техниците, пък при мен е монтиран върху стена гипс картон
Крив ти е гипскартона!!! Викай майстора да го оправи.
Шегувам се разбира се :)
Много са малко късметлиите които си купуват този модел с добре балансирана турбина.
Сега се чува слабо, но ако не му обърнеш внимание дисбаланса ще разайдака и без това паянтовото тяло и тогава ще го чуваш много ясно.
Викай ги и започвайте да сменяте турбини до откат. Ако си късметлия ще уцелиш що годе читава до третия път.
Успех.
"Цъкащ" звук от турбината на вътрешното тяло (SRC 20ZSX-S) ?
Никаква надежда не ми даваш ти :) язък, че дадох толкова пари
Една от 35-ците ми се разцъка в края на миналата зима, тази не се сеща да се обади.
50-ката подкара 4-та зима и все още работи като нов. Мисълта ми е, че няма непоправими неща, не се филмирай много от форумните писаници. Цъкането не е от втулка или разбалансирана турбина. Щом машината е гаранционна няма какво да те притеснява.
Цитат:
tstoyanov
Никаква надежда не ми даваш ти :) язък, че дадох толкова пари
Да си чел преди да купуваш :)
Еми преди 20 дена го сложих, най-итересното е че бях да пуша на терасата , там е външното тяло и чух леко цъкане от него възможно ли да предава от него, абе ще и звъня да дойдат да го погледнат. Колко да съм чел не е дисертация,е..това е