Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
babatam
От скоро ползвам климатика, 25-ца и на топло е доста некомфортен. Работи като духалка /бълва жега като бесен и спира/, а не като инвертор. Сравнението е с Хитачи RPD, което работи в пъти по плавно и меко. Та имам няколко въпроса:
1. Докато почива, понякога турбината върти слабо, понякога спира. Това нормално ли е?
2. Докато турбината върти слабо се чува едно "чаткане" /с промяна на оборотите на турбината и чаткането е по-бързо/ от лявата страна. Най вероятно не е нормално, но не знам да викам ли сервиз?
3. След "почивката", когато започва отново да работи, клапите тръгват рязко надолу и доста шумно. Това ли е нормалната работа или...?
4. И последно, помощ за датчика за температурата - как да го извадя.
поздрави
Димитър
да ,това е нормалната работа на климатика .. четохте ли темата преди да го купите ? бълването на жега минава за голяма екстра при този конвенционален инак модел ,останалите неща ги "лекуват" с разни прийоми ,четете темата е обширна
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
rosswen
Мисля, че изобщо няма настройки за спиране на турбината при офф.
Има :)
В User manual - а го има описано........
.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40998&stc=1
Вярно бе, то май и при моя ZSX го има. При моделите със стария фреон май я нямаше тази опция.
Цитат:
babatam
Климатика е 25-ца в стая 4,5х4м.
Ако беше 20ZS-W или SRK20ZTL-W, драми нямаше да има...
Цитат:
babatam
Селска къща е и може наистина да е крива стената.
То на този модел или стените са им криви или стаите малки или...................
Няма оправия с тях. Свикване му е майката. Аз свикнах с моите и сега съм рахат.
Имам и 20-ка в 21м2. Все тая.
Чиста конвенционалка.
Цитат:
mimojef
То на този модел или стените са им криви или стаите малки или...................
Няма оправия с тях. Свикване му е майката. Аз свикнах с моите и сега съм рахат.
Имам и 20-ка в 21м2. Все тая.
Чиста конвенционалка.
Ако това ще те успокои, в режим ОФ не харчи електроенергия :lol: Бъди рахат :066:
Майтапа на страна, в 21 квадрата как се справя, топли ли ти качествено или не? Имаш ли изолация в тази стая?
Изчетох голяма част от темата относно он/оффа бълването на жега и т.н. ии леко се отказвам от този модел. Хората с опит и наблюдения над други климатици може ли да дадете някаква информация към какво например да се насоча което няма тези проблеми и е от долу горе същия клас. Има ли такива които си работят като инвертори или при достигане на температура в стаята всичките са един дол дренки ������������*♂️
Ако навън е жега или климатика е преоразмерен едва ли ще намериш модел , който да не оф-ва . Виж като е по-студенко навън си работи като инвертор. Миналата седмица имаше 2 студени дни - тоя климатик не офна нито веднъж. Реално е още преходен сезон и го пускам след работа ( 5-11 - вечерно време няма офф ) и събота неделя сутрин и вечер . Реално като го пусна сутринта и като огрее слънцето към обяд почва да офи - веднага го изключвам и го пускам чак към 8 вечерта за 2 часа . През деня карам на слънце - просто условията ми позволяват. Тавански 3ти етаж на къща дето по цял ден я грее слънцето.
Но действително конструкторите са направили голяма грешка като са завряли датчика където е и поне според мен от това му идват голяма част от драмите.
А иначе до сега един път само е дефростнал ( имам го само от пролетта де ) и щеше да падна от стола - така мощно изпъшка , че помислих ,че се е спукала тръбата и фреона изхвърча. Определено в спалня не бих го слагал . Та аз пък си търся климатик за едната спалня на 1вия етаж и определено няма да е тоя - просто ще изкара акъла на някой ако дефростне посред нощ така мощно.
Цитат:
Iv0ka
Изчетох голяма част от темата относно он/оффа бълването на жега и т.н. ии леко се отказвам от този модел. Хората с опит и наблюдения над други климатици може ли да дадете някаква информация към какво например да се насоча което няма тези проблеми и е от долу горе същия клас. Има ли такива които си работят като инвертори или при достигане на температура в стаята всичките са един дол дренки ������������*♂️
Прочети малко за DAIKIN от SENSIRA до PERFERA как работят, може да е това което търсиш .
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
В стаи по 14м2 и Дайкин Перфера, и Тошиба ще бачкат он/офф. Това показва личният ми опит. Просто при Хеви компресорът се напъва безсмислено след офф. На Тошибата управлението на турбината при он/офф е по-дървено от това на Хевито.
То въпроса е и при кой модел/марка е по-незабележим он-оф-а….
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Цитат:
ccankov73
То въпроса е и при кой модел/марка е по-незабележим он-оф-а….
Останах с впечатление, че се търси машина, която да не изключва. От моделите, които притежавам, при Тошибата е "по-забележим" от при Хеви. Като цяло и при Хеви ZS е незабележим, поне според моите разбирания.
Цитат:
rosswen
Останах с впечатление, че се търси машина, която да не изключва. От моделите, които притежавам, при Тошибата е "по-забележим" от при Хеви. Като цяло и при Хеви ZS е незабележим, поне според моите разбирания.
Категорично потвърждавам за ZS.