Тези 8/9 мин са докато работи компресора по време на самото размразяване ли?
Преглед за печат
Тези 8/9 мин са докато работи компресора по време на самото размразяване ли?
Ясно, значи да приемем че за самото размразяване са около 5 мин. А външната температура колко е била горе-долу по това време
Ок, мерси за инфото. Хайде няма да издребнявам да питам колко е била и температурата горе до вътрешното тяло;)
Аз пък и на отопление го държа само ба Ауто. Супер адекватно е. Като седна на фотьойла под него и след 2-3 минути си сваля вента, като кученце е послушен. При мен, обаче помещението си е голямо, над 40м2 общо. Моят е 35-ца и вчера на -5 с мъгла дефростът продължи около 10мин., целия процес. Самото размразяване ще да е около 7-8мин. И моя развърта до около 1000W, а понякога и до 1200W съм го виждал. И това варира. Като цяло седи на 800-900W мощност, по време на размразяване.
Ами не траят дълго, ако прекратяват на 13 гр, както писа.
Здравейте, искам да сложа климатик в град Трявна, стая 10м2 тухла без изолация, външен ъглов апартамент, 4 последен етаж,вратопрозорец с дървена дограма! Отдолу на 3 етаж в апартамента никой не живее в момента, съмнявам се да се завърнат хората скоро! С две думи много студен апартамент с много топлозагуби! Вратата към коридора ще е отворена постоянно, но самият климатик ще се монтира на страничната стена с клапи насочени към коридора! Разбрах че не го препоръчвате за малки помещения, и все пак при тези условия които съм описал по горе как мислите ще работи 7-ца Diamond? В стаята спи възрастна жена!
И при тези условия, модела ще има доста циклли на on-off. Предвид условията, смятам, че друг модел ще е по-подходящ.
Имам чувството че тези Хевита така си работят по принцип на on/off дори и правилно оразмерени! Имам две Хеви Премиум 9-ки в 15 и 18 м2 в Бургас същата работа 3 мин on 5 мин off и двата! Всякакви настройки съм опитвал промяна няма, обаче за сметка на това много рядко правят дефрост! Имам и Дайсейкай 8,който вече е друга бира, при него няма off освен ако навън е по топло над 10-12 градуса
в 15 и 18 m² не се монтират 25-ци, а 20-ки. Даже и 15-ки ще свършат работа. А за помещението в Трявна, аз Ви съветвам да заложите на Toshiba RAS-10PKVPG-E/RAS-10PAVPG-E Super DaiSeiKai 9.
Има ли още Дайсейкай 9 по магазините? Доколкото знам вече има Дайсейкай 10, той го гледам за по големи помещения 25м2
Аз лично смятам, че машини като ZSX имат нужда от доста по-голям обем, за да работят почти без спиране. Например, една 7ца спокойно може да се справи с 20, дори 25 кв. м. помещение, 25/30 кв. м. за 9ка и т.н. Особено в помещения с добра изолация. Относно Дайсейкай 8, доколкото знам климатикът има доста нисък минимум на отопление (а и на охлаждане) и затова държи дълго без да спира. True inverter, както някъде го изписват. Според мен трябва да има повече такива машини
Не е така. Премиума няма много общо с високия клас. И Дайсейкаите офф-ват, ако минимумът е по-висок от нуждите на помещениято, нали си имам един в детската. Тия по-новите модели май са с една идея по-ниски минимуми, може и да не изключват в малко помещение, но със сигурност трябва задание поне 23гр.
@Aleksandars, колд драфт превеншън може ли да се прави на новите модели, да не мята клапи при он/офф? https://forum.setcombg.com/images/st...ser-online.png
Би трябвало да може...Не сме пробвали в интерес на истината.