Отговор: Re: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Цитат:
Първоначално публикувано от
mystikalrs
Не си много наясно как работи климатика. Зимата външното тяло духа по студено от въздуха навън. Фреона е по студен от въздуха. Лятото е обратно духа по горещо от външната температура. Например ако е 35 навън пред перката ще е 40 въздуха който издухва. В затворено помещение ще прегрее лятото, а зимата ще замръзне.
:033:
А ти дали си наясно откъде идва думата фреон, след като я използваш?
- - - - - - - - - -
И ми е напълно ясно, че ще преохлади/претопли затворено помещение, затова и написах няколко пъти, че може и да се получи, ако се осигури достатъчно вентилиране на помещението по един или друг начин, както е често срещано при руснаците.
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
casal звучиш като Тръмп за ползата от пиенето на белина.
Ами аз ви дадох реални примери, сами можете да ги откриете, а теориите ги оставете за себе си.
Външното тяло на 12-ка Diamond има дебит над 30м3 в минута. За няколко минути ще превърне затворената тераса във фризер.
Цитат:
casal
Ами аз ви дадох реални примери, сами можете да ги откриете, а теориите ги оставете за себе си.
Ами то това е жалкото, че не си разбрал причинно следствената връзка, защо ги слагат в кутии и бръщолевиш някакви тъпотии, че така щяло да се вдигне ефективността.
Цитат:
bobivg
Ами то това е жалкото, че не си разбрал причинно следствената връзка, защо ги слагат в кутии и бръщолевиш някакви тъпотии, че така щяло да се вдигне ефективността.
А ти като наричаш някой тъп по форумите за много умен ли се смяташ или мислиш че разните купешки изрази ще те направят да изглеждаш такъв?
И докато ръсиш лични нападки можеше да проучиш, че не се слагат само в кутии. Тук дори имаше човек споделил че работи зимата добре. Всичко може да се измисли, когато нямаш друг избор, ама едно си баба знае, едно си баба бае...
Най ги обичам такива да ми казват, че не можело, без дори да са пробвали.
Пробвай да скочиш от 10-тия етаж да видиш, че нищо няма да ти има и не ме убеждавай в противното без дори да си пробвал.
Като мислиш, че ти ще откриеш топлата вода затвори си климатика в балкона и остави нас непросветените да си ги ползваме неефективни на външен въздух.
Тъпа аналогия и остроумие, ама то не ти е за първи път:thumbsup:
Предлагаш по този начин да му се вдигне ефективността нали, нали? С разликата, че не е в автомобил а в остъклена тераса.
https://www.youtube.com/watch?v=jxRNQlyCfQk
Между другото преди години от грии като изкараха короната за да покажат нагледно че работи на -30градуса разнасяха един климатик по семинари на който външно тяло беше в сандък от шперплат със стъклен капак. Върти вътре въздуха докато температурата падне до -30 и се убеждаваш нагледно, че климатика работи при такива ниски градуси. Имаше и клипчета в нета, но не мога да ги намеря.
1 Прикачен файл(ове)
Добре де, аз разбирам добре евентуалните последици, ако стане по-студено/по-горещо в обема където е поставено тялото. А всички ми се нахвърлят сякаш излязох най-тъпия тук, защото мога да мисля различно. Ясно ми е че вентилатора отвън мести 1000 и нагоре куб.м. въздух на час, но е важно и колко ще отдаде като студено/топло и други подробности. Ето при мен е може би 20 кубика балкона. Интересно ми е какво би се получило на практика с повече отворени прозорци, откъдето да постъпва свеж въздух, хайде да не се стига до щури идеи с използване на вентилатори.
Тук беше писано че на балкона било винаги няколко градуса повече в сравнение с външния въздух /зимата/, което ако се случи наистина, знаем до какво води. Мисля че беше споменато и за друг подобен случай, където човека твърдял че нямало и дефрости. И пак така всеки му обясняваше как не се прави така и че трябва да се притеснява повече за лятото, което е така ако вътре наближи 50 градуса.
Тук не става въпрос да се вкарват вътре заради някакви предполагаеми ползи, а за случаи когато искаш да си сложиш климатик, а отвън не се разрешава и нямаш открито пространство.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43349&stc=1
ааа ,ама то ти имаш такова "изпълнение" за това се мъчиш да го изкараш ефективно :)) я сложи един термометър на терасата да видим колко градуса е докато климатика работи
casal, не че нещо, ама спри вече с глупостите. Това нещо не може да работи добре в никакъв вариант. Рязко ще изстудява всичко наоколо докато евентуално спре или се счупи. Трябва дебит.
Колкото и да пиша едно и също, пак никой не е разбрал.
Аз нямам такова изпълнение, а давам примери че хората го правят и че тук е споделяно за по-високата температура зимата, ама може да е било от някой нает да зарибява другите да ги слагат вътре. А от Сетком специалистите научихме, че когато не можем да слагаме външни тела по фасадата и нямаме никакво открито пространство - нямаме право на климатик.
Аз спирам по темата, че стана и скучно, а и за да не се налага модерация.
Всяко следващо мнение, което не е свързано с модела от заглавието ще бъде изтрито.
2 Прикачен файл(ове)
Добро утро!
Вече втора зима ползвам MHI SRK/SRC 20ZSX-WB в спалнята. Вратата е винаги отворена към коридора, банята също се отоплява. Положителните впечатления от миналата зима се потвърждават и през тази. Диамантът обича суровите условия. Е, вярно, че тук в крайния Югозапад сурови зимни условия има много рядко, но когато ги има, винаги е удоволствие да наблюдаваш работата на Heavy-san. В условията на сухия студ от изминалите дни машината почти на спираше за дефрост. Вчера и през нощта валя дъжд/сняг и температурите бяха близки до нулата. През нощта усетих 2 дефроста, горе-долу през около 3 часа. Тази сутрин хванах и трети такъв, от него са двете снимки по-долу. Целият процес отне около 8/9 минути. По време на дефроста консумацията стигна около 1000 вата. След неговия край компресорът развъртя до около 1500 вата и постепенно спадна до обичайните нива. За разлика от лятотото, когато вентилаторът е на АУТО, през зимата регулирам ръчно скоростите на вентиратора.
П.П. Преди време исках да махна транспортната решетка, по съвет на Aleksandars и други, но изглежда на нея се опира дренажният маркуч. Ще питам техниците, когато идват за профилактика напролет, дали не могат да направят нещо по въпроса
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43350&stc=1 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43351&stc=1