Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Цитат:
Първоначално публикувано от
Huskarl2006
Само с MHI ли е така или с други марки? Кои?
С повечето масови машини.
Аз взех 3 седмици отпуск с мисълта да свърша и задачата закупуване и монтаж на два нови климатика на мястото на два стари. 3000-3300лв. с монтажа. Единият го измислих да е 12LMC, а другия ми се искаше да е тих - 20ZS-W, че ще е за спалнята ми, защото по принцип не понасям никак климатици, особено нощем. Но тази зима с неясното състояние на цената и наличността на природен газ, ще се пробвам с веялките. При много зор ще пускам и котела. От години търся алтернатива на природния газ и да си запазя радиаторите. Но термопомпите въздух-вода не са за система с радиатори. Нито имам възможност за подово, нито шанс радиаторите ми да се справят с температура на водата под 50гр.
Дайте тих аналог на липсващите Хеви премиум модели, като за спалня и не повече пари.
Цитат:
VanDan
Аз взех 3 седмици отпуск с мисълта да свърша и задачата закупуване и монтаж на два нови климатика на мястото на два стари. 3000-3300лв. с монтажа. Единият го измислих да е 12LMC, а другия ми се искаше да е тих - 20ZS-W, че ще е за спалнята ми, защото по принцип не понасям никак климатици, особено нощем. Но тази зима с неясното състояние на цената и наличността на природен газ, ще се пробвам с веялките. При много зор ще пускам и котела. От години търся алтернатива на природния газ и да си запазя радиаторите. Но термопомпите въздух-вода не са за система с радиатори. Нито имам възможност за подово, нито шанс радиаторите ми да се справят с температура на водата под 50гр.
Дайте тих аналог на липсващите Хеви премиум модели, като за спалня и не повече пари.
Пиши ми на лични, за 20-ката мога да помогна. Вместо LMC, сложи Kaisai One. Термопомпите работят с радиатори, но има особености.
Здравейте,
Изчетох по-голямата част от изписаното в темата но все още се чудя дали SRK60ZSX-W или SRK50ZSX-W е по-подшодящ за моят случай за отопление.
Става дума за апартамент в София, кв.Горна баня (2 градуса по-ниска температура), за отопление на дневна с кухненски бокс и антре 46 квадрата и коридор от 6 квадрата, или 120 кубика. Изолация 8 см, северно изложение, две външни стени, препоследен етаж с голяма покривна тереса.
Благодаря ви предварително.
Цитат:
Chukarov
Здравейте,
Изчетох по-голямата част от изписаното в темата но все още се чудя дали SRK60ZSX-W или SRK50ZSX-W е по-подшодящ за моят случай за отопление.
Става дума за апартамент в София, кв.Горна баня (2 градуса по-ниска температура), за отопление на дневна с кухненски бокс и антре 46 квадрата и коридор от 6 квадрата, или 120 кубика. Изолация 8 см, северно изложение, две външни стени, препоследен етаж с голяма покривна тереса.
Благодаря ви предварително.
Машините са практически еднакви. Просто 60-ката е леко "чипосана" и може да развърта до малко по-висока мощност, което надали ще разберете по някакъв начин. Общо взето, според мен ще работят идентично, така че може да минете и с 50-ката.
Много благодаря за отговора, в такъв случай най-вероятно ще е 50-ката.
Цитат:
Chukarov
Много благодаря за отговора, в такъв случай най-вероятно ще е 50-ката.
Друг, според мен дори по-удачен вариант е 63ZR-W. И е на по-ниска цена.
Благодаря, сега обърнах внимание на модела, по-показатели са идентични но цените са им различни, най-вероятно ще е 63ZR-W.
Цитат:
Chukarov
Благодаря, сега обърнах внимание на модела, по-показатели са идентични но цените са им различни, най-вероятно ще е 63ZR-W.
После да споделиш впечатления. Доколкото знам, машината е много добра.
Само подбирай добре мястото, че 63ката е духовита машина.
Дори на ULo е два пъти по-духаща от 50ZSX-a.
Цитат:
ccankov73
Само подбирай добре мястото, че 63ката е духовита машина.
Дори на ULo е два пъти по-духаща от 50ZSX-a.
Прочетох за този ефект :), до сега топлех това пространство конвектор вързан към газов котел, след като си направих една калкулация за бъдещите ми сметки за газ се мятам на климатици. Вътрешното тяло ще бъде монтирано над конвектора. Предполагам, че този "недодостък" с духането ще спомогне за по-лесното темпериране на коридора и антрето :).
Щом си с конвектор що не сложиш една подова 50ка?
Няма да усетиш разлика.Не е много по-скъпа.
По принцип такава ми беше първоначалната идея, за съжеления нямам къде да го монтирам, а не искам да махам този който е монтиран сега, не знам какви времена ще насъпят :) .
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Цитат:
ccankov73
Щом си с конвектор що не сложиш една подова 50ка?
Няма да усетиш разлика.Не е много по-скъпа.
Тя има доста по-ниски дебити и е по-шумна. Въпрос на приоритети. :)
35ZSX ще ти свърши работа имаш доста малко дограма, а и изолация на стените.