Здравейте от лятото на 2021 г. съм с въпросният климатик ,до като работеше на охлаждане нямаше проблеми, не съм чувал никакви паразитни звуци ,но от когато започнах да отоплявам започнаха и ядовете . Чуваше се тракане от вътрешното тяло ,а то е точно над главата ми в спалнята ,идваха майстори няколко пъти и накрая го разглобяваха . Махаха втулката от лявата страна на турбината и самата турбина имаше лек луфт от лявата страна ,което казаха че уж било нормално ,което малко ме съмнява , Накрая подложиха и някакъв картон между втулката и гнездото където лежи и от там тракането спря ,което го приех ,защото поне дразнещия звук беше изчезнал . До като вечерта не забелязах ,че звука е просто станал друг тип - цъкане . Другото интересно нещо е че преди да започнат да разглобяват на 2-3 пъти чувах при завъртане на турбината ,когато е спряла едно стържене .Като разглобиха климатика на долната пластмаса имаше бели стърготини и така не можаха да видят от къде е стъргало . Горе долу видях как се разглобява климатика ,но ако може някъде и някакъв помощен материал за всеки случай да не строша нещо , че вече не ми се занимава с майстори . Четох доста теми ,че подобни звуци се получавали от въпросната втулка . Прилагам и клипче на което горе долу се чува ,но трябва да си увеличите колонките/слушалките .Ако може да дадете съвет и вие от къде може да е въпросният шум и да дадете линк със същата втулка за моят модел климатик за да я поръчам .
https://dox.abv.bg/download?id=f01718e623# - Линк за сваляне