Здравейте, имам 2 бр. от въпросните климатици, монтирани през 2018 г. Всичко беше наред до миналата зима, когато единият спря да топли. Виках фирмата, от която бяха закупени и поддържани, докато бяха в гаранция, но се наложи демонтаж и диагностика в сервиз, тъй като на място не успяха да "диагностицират" предположението ми, че вероятно фреонът е излетял. Както и да е - оказа се пукнатина в тръбичка във вътрешното тяло, което ми обясниха, че било слабо място на модела и са имали множество подобни ремонти след гаранционния период (ще се радвам някой с опит са сподели дали е така).
С ремонта заплатих и пълна профилактика на двете тела, като цяло пристигнаха с вид на нови и всичко беше ок от лятото насам, докато не паднаха температурите и не започна да резонира в стаята на средни обороти на компресора - за няколко секунди, докато ускорява/забавя, а според зависи от условията, понякога върти в тоя диапазон и се чува едно постоянно бучене. През деня при по-високи температури няма проблеми, както и на високи обороти е пълна тишина независимо от условията. Това обаче ме притеснява, защото тепърва предстоят ниски температури и има потенциал бученето да стане непоносимо. Имам уговорка със сервиза за началото на декември като се надявам до тогава да паднат още температурите, за да се прояви и при посещението им, но исках да се допитам на какво може да се дължи?
От изчетеното из форума стигам до заключението, че вероятно не е монтиран обратно в старата си позиция, а леко накриво? Стойката е същата от преди ремонта, има тампони, никога не се е чувало абсолютно нищо, дори сега от външното тяло се чува само тихо жужене от компресора. Монтиран е под прозорец на 8ми етаж, та нямам голяма възможност за експерименти, но все пак ако имате идеи или предположения, ще се радвам да ги чуя.