Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 17 от общо 17
Like Tree10Одобрявам

Съвет относно таванен климатик - Mitsubishi Heavy Industries FDE 71 VH / FDC 71 VNX-W

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2019

Отговор: Съвет относно таванен климатик - Mitsubishi Heavy Industries FDE 71 VH / FDC 71 VNX-W

bobivg, мисля, че разбрах всичко което си написал още в предният пост. Не искам да се повтарям и разбирам това което си написал и съм съгласен с него. Филтрите се чистят редовно, външното тяло е чисто, реално няма как да се замърси, написал съм защо по-горе. За фреон не е проверяван, беше вакумиран при поставянето преди повече от 2 години и работи от ден 1 по този начин - при сухо време като сега, дори при -10 пуска дефрост на 2 часа и нагоре, при влага, мъгла, снеговалеж дори при 0-ла градуса се започват дефрости на 45-50 мин. Излиза много жега от вътрешното тяло, когато работи. Викнах профилактично тази година ( миналата вече 2023 ), да го погледнат, профилактика да му направят "уж". Казвам "уж" защото е чист, нямаше какво да му се прави. Лятото почти не се ползва, няма нужда. Ползва се само на топло. За да не напиша някоя глупост в момента, защото нямам снимка и не помня точно, но мисля, че беше над 55 градуса топлото по термометъра на човека от фирмата изходящата струя на топлият въздух. Казаха ми, че така работели и точка, бил наред и наистина в сухо време няма проблеми.

Ако дефростваше както Мицубишито, вероятно и други марки и модели които не знам, само когато имат нужда а не по този алгоритъм, щеше да е добре за мен но така не ме устройва. Просто помещението се нуждае от климатик/ци, който или които да държат постоянна температура без да се спира толкова често а този не успява в една част от работата си в тези условия, това е.

mimojef ме накара да се замисля за 2-ро тяло а това да остане, евентуално подово и ще помисля над това.
    Този пост е редактиран от Mas7aK1lla; 13-01-24 в 22:34.

2.  

3. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: Съвет относно таванен климатик - Mitsubishi Heavy Industries FDE 71 VH / FDC 71 VNX-W

Не съди по Митсубишито в друга стая. Каква е тази стая, колко квадрата/кубика е? Ако е нормална стая 15-20м2 вероятно около нулата работи със средна консумация около 300 вата. Демек доста разтоварен. Заради това не ти прави толкова чести дефрости.
    Ако помещението е същото, тогава скачай на гимнастиката със смяна на марки, но ако не е.... имай едно наум.
    Този хангар в който ти е Фуджито (180m3) си иска духане за да се стопли. Ако му ограничаваш турбината за да ти е по комфортно той се мъчи да компенсира с увеличаване температурата на струята, съответно повече обороти на компресора, съответно повече скреж по топлообменника, съответно по чести дефрости.
    С други думи казано. Един бог знае какво ще се получи ако смениш марката в това помещение.
    Вече сам можеш да си прецениш бъркат ли те 5к за проба.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2003
    Последно: 25-08-25, 09:23
  2. Питане относно работата на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF50ZSX-W/SRC-50ZSX-W2
    От pecolt във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 89
    Последно: 11-11-24, 18:30
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  4. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40
  5. MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF/SRC 50 ZJX-S или DAIKIN FVXS50F/RXS50G - подов климатик
    От George Achov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 24-01-13, 10:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе