bobivg, мисля, че разбрах всичко което си написал още в предният пост. Не искам да се повтарям и разбирам това което си написал и съм съгласен с него. Филтрите се чистят редовно, външното тяло е чисто, реално няма как да се замърси, написал съм защо по-горе. За фреон не е проверяван, беше вакумиран при поставянето преди повече от 2 години и работи от ден 1 по този начин - при сухо време като сега, дори при -10 пуска дефрост на 2 часа и нагоре, при влага, мъгла, снеговалеж дори при 0-ла градуса се започват дефрости на 45-50 мин. Излиза много жега от вътрешното тяло, когато работи. Викнах профилактично тази година ( миналата вече 2023 ), да го погледнат, профилактика да му направят "уж". Казвам "уж" защото е чист, нямаше какво да му се прави. Лятото почти не се ползва, няма нужда. Ползва се само на топло. За да не напиша някоя глупост в момента, защото нямам снимка и не помня точно, но мисля, че беше над 55 градуса топлото по термометъра на човека от фирмата изходящата струя на топлият въздух. Казаха ми, че така работели и точка, бил наред и наистина в сухо време няма проблеми.
Ако дефростваше както Мицубишито, вероятно и други марки и модели които не знам, само когато имат нужда а не по този алгоритъм, щеше да е добре за мен но така не ме устройва. Просто помещението се нуждае от климатик/ци, който или които да държат постоянна температура без да се спира толкова често а този не успява в една част от работата си в тези условия, това е.
mimojef ме накара да се замисля за 2-ро тяло а това да остане, евентуално подово и ще помисля над това.