Здравейте.Фен съм на Mitsubishi климатици и от 15 години навсякъде слагам такива.Имам едно питане към знаещите.Монтираха ми ME AP -9ka.Днес го пуснах и от тръбите до външното тяло се чува едно свистене /по скоро жужене/-не е силно,но не е и супер тихо /но не дразни/,нетипично за марката.Климатика топли и няма проблеми.Вътре също не се чува нищо.Особености-трасето е около 12-13 метра и с 4 завоя по 90 градуса.Тръбите са вградени преди година в нова кооперация и не съм бил там да видя как са полагани,но фирмата беше кадърна,защото от 30 апт само 2 имаха спукани тръби.За спукани тръби няма ,защото климатика е монтиран Април.За прегънати-незнам.Въпроса ми е дали климатика може да си работи така или ще се прецака.Относно топлина няма проблеми,защото е в стая 12м2 с 25см тухла+ 10 см изолация и троен стъклопакет.Незнам дали и това жужене не е от липса на фреон при този тръбен път.Най-вече ме интересува дали може да си работи така или да викам техниците.Това жужене има причина и вероятно товари компресора.Благодаря за отговорите.