При едно и също тегло вероятно всички са с два реда. Ефективността се е повишила спрямо ZS, от което трябва да се внимава още повече къде се поставят според мен.
При едно и също тегло вероятно всички са с два реда. Ефективността се е повишила спрямо ZS, от което трябва да се внимава още повече къде се поставят според мен.
тоя климатик вярно ли е 1500 евра .. то при тая цена няма значение колко ефективен е ,няма избиване ... за половин цена има подобни климатици че и по добри
Сашо, този модел къде се позиционира? Като наследник на ZS или нещо по средата, между ZS и ZSX?
Като има балами да плащат,така ще е.... На дядото му поръчах две звезди да се разхлаждат,искат му 140 евро на брой за монтаж ������ . Айде там иди дойди,поне ще се избият от безмислени профилактики,за да ти важи гаранцията.
мда не е луд тоя дето яде баницата .. от МХИ са хитри все пак не са от вчера - "Хайде да пуснем "нов" модел който е 1:1 с предния ,само че ще променим малко дизайна на вътрешното тяло и ще го обявим за по ефективен ,без да пипнем нищо съществено - нито софтуера ,нито хардуера .. също така ще му искаме 50% отгоре .." - "Чудесна идея ,правим го !"
Това си е наследник на ZS, но по-високата ефективност е като нож с две остриета. Трябват си по-големи и по-слабо изолирани помещения или поддържане на по-високи температури зимата, иначе ще се изгуби тази ефективност до известна степен, ако започне да спира често. Имат своето място на подходящите места.
Не, не е 1500 евра цената. В моментаи ма оферти за под 1200 с монтаж, а като питах в офис до у дома само за цена за машината беше 1000 евро +- 30 евра, за размер 7000 говоря. Разликата със ZS е около 5% в цената, максимум 7-8%, като мисля, че качеството е по-добро. Във всеки случай, Про има wi-fi, а zs-w със закупен wi fi отделно стъпва на повече като цена от Про.
Про става доста по-скъпо, ако човек иска да си вземе черно вътрешно или черно външн тяло, ако си вземе и двете тела в черно, цената е около +300 еврака, иначе си е на цената на zs-w, даже по-евтин, ако броим wi fi модула.
темата е за 12 а не за 7 .. разликата в цената е значителна
Аз даже очаквах да са още по-скъпи, че нали и медта се повиши. И 7ца ще е много за повечето помещения. Погледнато оптимистично има и по-скъпи марки, дали ще издържат е въпросът![]()
20 zs-w се намира за под 900€ с монтаж, 20 zt-w е около 1200€, разликата като цена е голяма. Същата разлика е и при 35, около 250-300€/бр. Въпреки всичко аз бих го взел - 20-ката ако идва с двоен топлообменник, нищо че няма “избиване”, както казват, защото не всичко се “избива”.
Роска, тази машина има конструкцията на серия ZTL, само че с други размери. По добро дъно изработено от съвсем друга пластмаса (в сравнение с ZS), по дебело и по стабилно. Модела се разглобява лесно, което от само себе си е добре по отношение на обслужване. За мен хардуерно е по добре изпълнен от ZS-W серията и в един момент ще я замени. Не бих казал, че се доближава към ZSX серията.
Като гледам тройния топлообменник на вътрешното тяло….. доста по -бързо ще се зацапа от турбината. Тогава решението е сваляне и по сериозно миене. Но според зависи и от помещението и използването предполагам че поне 3 години ще изкара без демонтаж и сериозно чистене( говоря в най-лошия случай).
п.п мнението ми е по повод дали лесно ще се разглобява и обслужва и почиства.
Айде сега ново пет. Когато са малки топлообменниците - лошо. Когато има големи топлообменници, пък трудно се чистели. Аз от 9-10г. съм 3-4 редови вътрешни тела, при това в голямо помещение и нямам никакви драми с почистването и поддържането на топлообменника в добро състояние.
П.П. Сашо, благодаря за отговора. На мен машината ми изглежда солидна и надграждане на ZS модела, който също е доста приличен. Да не забравяме, средния клас на Тошибата как го съсипаха и в момента 10-ката е с 26кг. външно тяло (пиша по спомени), да не говорим за другите проблеми. На Фуджи качеството падна жестоко, а до неотдавна Перферата на Дайкин, с подобен хардуер се продаваше на доста солени цени. Сигурно са запазили софтуерните си недостатъци, което не го разбирам. В днешно време всичко е много динамично и трябва да се адаптираш бързо. Въпреки това, съм сигурен, че хардуерно машината е много по-добра сглобка и използва по-качествени материали и компоненти, в сравнение с по-бюджетните, които бяха намесени в темата.
Къде съм казал че машината е лоша. Напротив и на мен ми харесва.