Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 65
Like Tree30Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZT-WF/SRC35ZT-W Premium PRO

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZT-WF/SRC35ZT-W Premium PRO

Едва ли нещо се е променило освен фейслифта. Освен втулката,факта че са му нужни тампони също не е мн ок. Излизам на терасата където работи моя и чувам комшийския ZS как вибрира,въпреки че е на тампони.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

9-ката на първа степен има много тиха струя, но самото вътрешно има лек буботещ шум, който според мен ще е много труден за долавяне в пълна стая без ехо, но във все още полуобзаведена стая с ехо се чува, на 2-ра степен това изчезва, в режим еко също го няма, който според мен е с по-бърза перка на вентилатора от първа чертичка.

На 12-ката това не го забелязвам, също така шумът във външното на 12-ката вече рядко се чува, преди малко тествахме и на еко и на нормално и на турбо и не се появи.

Според мен, всяка нова нова машина, транспортирана, подмятана, клатена и т.н. има нужда след монтаж да поработи, за да си дойде на мястото. Някои бройки пък минават през особено грубо отношение преди да стигне до крайният клиент.

Успях да вържа приложението, за сега само на 9-ката, после ще добавя и другия,пуснах и опцията да събира данни за консумация. За мен, дистанционното предоставя повече функции за контрол и ще си ползвам него, но приложението ще си стои вързано да събира данни и да пускам/спирам, ако съм далеч от вкъщи.

Като цяло wi-fi не е задължителна опция според мен за машини за 99% от битовите нужди на семейство, което живее постоянно в дома, но има своите удобства за вила, air bnb и т.н.

Машините са корави, вътрешнтоо тяло на турбо на 12-ката прави течение в цялата стая до другия край и видимо вее кърпите на сушилката на 4м от климатика, т.е. има мощ да развее на повече от 4-5м от тялото на макс степен.

Според мен, по отношение на бързо обръщане на въздуха и бърза климатизация на стая, този модел има лек превес спрямо zs-w, но пък по отношение на максимално вдигната точка на клапите изостава, защото дори вдигнати на макс горно, стоят горе долу като средна настройка, докато zs-w вдига доста по-нагоре, да се има предвид от почитателите на много вдигнати клапи нагоре.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    Едва ли нещо се е променило освен фейслифта. Освен втулката,факта че са му нужни тампони също не е мн ок. Излизам на терасата където работи моя и чувам комшийския ZS как вибрира,въпреки че е на тампони.
    Според инсталатора и според мен тампони не са нужни, даже правят монтажа и нивелирането доста трудни. При добре нивелирани и поставени стойки без тампони, климатикът лесно се нивелира на тях, при тампони става сложно, тъй като теглото не се разпределя пропорционално и в определени точки климатика компресира повече/по-малко тампона и става трудно да се нивелира цялостно.

Тампоните по-скоро ги сложих заради не лош опит с червените, но според мен сивите идват меки, недейте да гледате, че пише 15-20кг на тампон, не е баш така, иска си по-твърди тампони, тежко е външното от към компресора.
    Този пост е редактиран от Monov; 09-08-26 в 10:48.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

такива боботения ,мъркания брумове свирене от моторчето и т.н. изобщо не ги толерирам и не трябва да се пренебрегват .. нощем в тиха стая могат да те подлудят .. направи още наблюдения ,да не се окаже че 9ката не става за спалня

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    такива боботения ,мъркания брумове свирене от моторчето и т.н. изобщо не ги толерирам и не трябва да се пренебрегват .. нощем в тиха стая могат да те подлудят .. направи още наблюдения ,да не се окаже че 9ката не става за спалня
    Според мен е постоянен честотен шум на електроника, мотора на турбината най-вероятно, не толкова механичен шум. Стаята е празна и с ехо, това подсилва доста всеки шум, според мен никой климатик не става за спалня, ако стаята е наистина много тиха, а човекът много чуващ.

Такъв тип инфра/ултра звуци от техника могат да са наплно доловими от някой и абсолютно недоловими за някой друг, дори тестово слухът на хора според възрастта се тества на различни честоти, като най-младите чуват най-голям спектър от тях.

Самата перка е много тиха на първа степен, което изкарва на показ всеки страничен шум, който преди това е бил на заден фон, става основен, мислех си, че го няма на 12-ката, но го има и там в по-лек вариант, търсенето на такива шумове обаче клони към патология, отколото към нормална дейност, на повечето хора хладилниците им са тройно по-шумни, а те никога не са ги чували да работят. В тоя смисъл, некоректно е потенциални бъдещи купувачи да се съобразяват напълно с това какво друг чува или не чува, тъй като при тях може да е тотално наобратно.

Със сигурност този шум няма да се чуе при включен телевизор, например.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Погледнах данните за червените тампони и при минималното тегло от 35кг/на тампон, на което са тествани се компресират малко над 2мм и изолацията при 25hz драстично пада, а най-добрата изолация специално за червените е при 50кг/на тампон и 3,6мм компресиране. Сивите изолират най-добре при 5-6мм.
    Компресорът тежи около 8-10кг, а краката на други климатици не знам как са, но на МЕ не са плоски отдолу и много мек тампон ще се деформира допълнително без шайба, там където има повече тежест. А какви тампони ще сложим на термопомпи над 100кг...

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

да се замери минимума на охлаждане веднага след монтажа

Сутринта го вързах към wi fi (9ката) и му зададох да следи консумация, стоял е от 10ч. до 16:30 в момента на тоя коментар все пуснат на обикновен режим (не еко), при който охлажда 16кв стая с 2.60 тавани с постоянно отворена врата към малка кухня, която кухня и тя стои с отворена врата към апартамента, към тия помещения охлажда и 12-ката от голяматая стая, която и тя е с отворена врата.
    Т.е. 2-та в момента охлаждат целия апартамент и го темперираха на зададена темп от 24 градуса, само най-далечната стая - спалнята има към момента 1 градус разлика и е на 25 темперирана, без да има собствен климатик в нея все още, навсякъде другаде е 24. Основно са on, като явно на 2-3 или 4 часа офф-ват са много малко, според мен консумацията от 80 вата е при офф?

Както и предполагах, за единична стая, за охлаждане, даже и 7-чката ще дойде силна, просто са силни машини, но за охлаждане на цял апартамент и за резервен запас от мощност да отопление при нужда, мисля, че съм уцелил размерите, просто да се има предвид, че хардуерът е еднакъв от 20ка до 50ка, така че 7-ците са си силни и те, препдолага, като пробвам и тях, пак ще пиша.

Като не ме мързи ще закача и 12-ката към wi-fi-a и ще видя дали дава много по-различни данни от 9-ката.

160W не ми се струва голяма консумация за машини, които охлаждат цял апартамент на отворени врати в момента и то доста успешно без да виждат зор почти, даже изключват понякога външните.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това не е моментна консумация а е за час .. какво се случва през този час обаче

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

това не е моментна консумация а е за час .. какво се случва през този час обаче
    Това е колега, явно се случва по-ниска и по-висока от посочената средна, но няма да слагам уред за измерване в контакта, ще си взема защита на Sоno за компресорна техника и ще сложа такава. По-важно ми е да не изгорят от токов удар, отколкото супер прецизно да замервам консумацията.

Доколкото е полезно, ще качвам впечатления от средна консумация и всичко друго, което забележа като поведение на машините, апък религиозното отчитане на машинките ще го оставя за по-големите маниаци на числа във форума, сигурен съм, че има такива в изобилие
    doooon и CubanLinx харесват това.

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

…просто да се има предвид, че хардуерът е еднакъв от 20ка до 50ка…
    В севизното, което намирам имат “малки” разлики в компресорите и количеството фреон.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Маниаци като мен
    И като стана въпрос за данни и числа, те са по-скоро научно обяснение и понякога ни отварят очите за някои неща, иначе трябваше все още да разчитаме на религията или на чужди мнения, а тогава ставаме лесни за манипулиране.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    Всъщност аз имам монтирани 3 20zs-w, първия го исках с тампони, следващите 2 са без и при нито един нямам паразитни шумове, при мен обаче всички климатици са монтирани или на 1-ви етаж или по тераси и са идеално нивелирани. Същите вътре са монтирани върху изключително равни повърхности и по моя молба монтажниците навиваха винтовете на планката на вътрешното тяло с ниска степен на съединителя на винтоверта и за сега 2г нито един от 3-те няма никакъв паразитен шум или аз не го чувам Не се включвам в отзивите, защото не меря консумация и минимуми, имам един стар (15-20г) контакт, който мери, но го слагам рядко, за да имам общо понятие.
    При мен единствения климатик, който има шумове от външно е една 71-ца Еолия, монтирана в/у тухла 4-ка с шпилки, която при дефрост, предава към стената една нискочестотна вибрация и самата тя бучи специфично, яд ме е, че не я монтирах подово.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2022

Цитат Първоначално публикувано от HERUVIM Виж публикацията
    Ако и при този модел не са оправили "цъкането" на прословутата втулка на турбината на вътрешното тяло, всичко останало си губи смисъла. Имам две 9-ки - една ZSX-W и една ZS-W, като и на двете втулката цъка. Иначе и двете машини са повече от добри. Работят перфектно и на охлаждане и на отопление, обаче този дразнещ шум от втулката обезличава тихите нива на работа на климатика и стават неподходящи за спалня. Предстои ми да купувам трети климатик, но единствено заради тази втулка най-вероятно няма да е Хеви. Иначе ако при този модел втулката не цъка, определено си струва цената и бих сложил 7-ца, но нека видим какви ще са отзивите.

Точно това ме притеснява и мен...имам 3 Премиума(2 x9 и 1 х 12), на 2 от тях имах разнородни проблеми.
    Преди дилема съм дали да взема Преимиум Про или Mitsubishi Electric Kirigamine Zen 9-ка.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=daKity;1095274.
    Преди дилема съм дали да взема Преимиум Про или Mitsubishi Electric Kirigamine Zen 9-ка.[/QUOTE]
    Разликата между тези две машини е точно 290 левро(може да са и 384 при избор на ЗТ20, тъй като има такъв модел за разлика от киригаминето, което е най-малко 25-ца). В ценовия клас на Киригамине Зен, Дайкин Перфера Блу Еволюшън е по-добрият избор( само 26 левро повече).
    Иначе по темата за модела, вътрешното тяло е по подобие на това на ЗТЛ - при което паразитните шумове отсъстват.
    rosswen одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2022

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Разликата между тези две машини е точно 290 левро(може да са и 384 при избор на ЗТ20, тъй като има такъв модел за разлика от киригаминето, което е най-малко 25-ца). В ценовия клас на Киригамине Зен, Дайкин Перфера Блу Еволюшън е по-добрият избор.
    Иначе по темата за модела, вътрешното тяло е по подобие на това на ЗТЛ - при което паразитните шумове отсъстват.
    Привет, благодаря за насоката, нямам наблюдения за Daikin, но нещо много ги избягват напоследък(може би евтините модели). Едно от важните неща за мен, даже да не кажа най-важно е да е тих и без паразитни шумове, защото ще е за спалня и цъкащи втулки вече не мога да търпя. Предложиха ми и LN, но не мога да оправдая сумата и отделно, че 9-ката на LN идва прекалено мощна за помещението.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Бихте ли споделили, какви са параметрите на помещението, в каква сграда е, както и града или поне района.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3219
    Последно: Вчера, 19:43
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 09:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 14:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе