Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 65
Like Tree30Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZT-WF/SRC35ZT-W Premium PRO

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZT-WF/SRC35ZT-W Premium PRO

Абе май и на 20/25 външните са с двуредов ТО. 760гр фреон е точно колкото на моята Перфера, която е с двуредов ТО. На 35ZS-W топлообменникът също е двуредов и е със 780гр. фреон. Ако може някой да потвърди това на 100%, ще е от полза. Друго много интересно, което открих в сервизното е, че минимумът се покачва само веднъж, на +2гр. Само че с малката разлика, че едва на 27об/с, докато при ZS-W е 40об/с.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Абе май и на 20/25 външните са с двуредов ТО. 760гр фреон е точно колкото на моята Перфера, която е с двуредов ТО. На 35ZS-W топлообменникът също е двуредов и е със 780гр. фреон. Ако може някой да потвърди това на 100%, ще е от полза. Друго много интересно, което открих в сервизното е, че минимумът се покачва само веднъж, на +2гр. Само че с малката разлика, че едва на 27об/с, докато при ZS-W е 40об/с.
    Аз реших да проверя от личен опит и вместо 2 7-ци и 1 9-ка, реших да поръчам по 1бр от всичките размери. До няколко дни идва 9ка и 12ка и ще напиша с какъв топлообменник са на външното.

Ако се представят добре, ще мушна и в спалнята 7-ца, ако не се представят добре, ще мушна Перфера 7-ца в спалнята
    Alexi одобрява това.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

да се замери минимума на охлаждане веднага след монтажа

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Един имейл до вносителя и щеше да е ясно това, в което съм почти сигурен, ако не са объркали теглото. Олекотяват малко новата 35ца, докато добавят тегло към новите 20/25 и така използват един и същ топлообменник за трите варианта, което може да намали разходите при производство. Или поне това е моето предположение, ако обявените тегла са реални.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2026

https://www.youtube.com/watch?v=m9UeAjDO8QI&t=1134s
    Добре обяснено и показано.
    Двойнороторния компресор на 35 по оправдава цената спрямо 25.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    Един имейл до вносителя и щеше да е ясно това, в което съм почти сигурен, ако не са объркали теглото. Олекотяват малко новата 35ца, докато добавят тегло към новите 20/25 и така използват един и същ топлообменник за трите варианта, което може да намали разходите при производство. Или поне това е моето предположение, ако обявените тегла са реални.
    Тамън го гледах тоя клип, ама не хванах всичко, щото ми е странично, сега видях, че е 25-ца на клипа, а топлообменникът е двоен, туй добре, двойнороторният има логика да е само на големият размер, дано не цикли в стая 19 квадрата, има бая външни стени и големи прозорци, разчитам, че зимата ще дърпа топлото и ще се осмисли 35-цата в тази стая. Иначе си има подово навсякъде, ама аз съм човек на презапасяването и ако реша да се топля на ток да знам поне, че ще се получат нещата.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Всъщност не са само трите варианта, всичките пет капацитета са с еднакво тегло на външното. В тази серия не се слагат двойнороторни компресори - 20/25/35 използват почти еднакви компресори на MHI, само на 35цата е с малко по-висока мощност. А 42/50 използват компресор с по-голям обем на Панасоник, който мисля че е пак еднороторен.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Интересно, 33 кг външно, евентуално двуредов външен топлообменник,а само 760 гр фреон.Май теглото не е от топлообменници.За сравнение, Брийзлеса с 26,4 кг и едноредов т.о. е със 700 гр. гр.А Samsung Windfree при 31 кг и двуредов т.о. е със 1000 гр.
    Този пост е редактиран от ^Rokera^; 01-08-26 в 12:25.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Количеството хл. агент сигурно зависи от много неща. Иначе са олекотили външното тяло на новата 50ца с 3кг и са му намалили хл. агент с над 200гр - взимат от големите, а добавят към малките.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

В момента определено правят добро впечатление малките модели 20 и 25. Ако ми потрябва нещо от 35 и нагоре, директно фокуса ми би се изместил към "малките" модели на ZSX, които са с доста големи възможности.

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

Днес монтирахме една 25-ца и една 35-ца. На 9-ката свалихме горния капак на външното, за да потвърдим дали е с двоен топлообменник - с двоен е, значи и 7-цата е с двоен най-вероятно.

Вътрешните работят и двете адекватно, не виждам особена разлика в тишина спрямо zs-w, но сигурно конструктивно имат предимства. Външното на 9-ката е много тихо постоянно, а на 12-ката също е тихо, като понякога се получава шум от вибрация и изчезва сам, като резонанс е при определена честота на компресора и перката, не е постоянен шум, чува се понякога и ако си до него, през по-голямата част от времето е на едно с 9-ката.

Със сиви тампони са и двата, макар че според мен тия тампони са меки и трябваше да сложим червени, а не знам дали има особен смисъл от тях, но реших да има. Ще следя шума на 12-ката на външното, но според мен е нещо банално без голямо значение, в рамката на нормалното, би било добре да изчезне, нека малко поработят и да видим, пуснахме ги едва преди час.

Колко горят нямам идея все още, не съм ги вързал към wi fi все още, а и не са темперирали апартамента все още, че да слязат на минимум.
    Aleksandars одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Колко мм ориентировъчно се компресират тампоните под тежестта на тялото, идеята е точно да са меки за повишена ефективност, но не прекалено. Нали се препоръчва да са с различна твърдост от двете страни, и така два комплекта тампони с различна твърдост могат да се разпределят на две външни тела.

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    Колко мм ориентировъчно се компресират тампоните под тежестта на тялото, идеята е точно да са меки за повишена ефективност, но не прекалено. Нали се препоръчва да са с различна твърдост от двете страни, и така два комплекта тампони с различна твърдост могат да се разпределят на две външни тела.
    Според мен всичките се компресират нормално с изключение на заден десен, ако гледаш климатика отпред, там е компресора и там тампона се смачква малко повече, аз исках червени, от които съм доволен на моите zs-w с подобно тегло, но майсторът настоя за по-меки, не ми харесват по-меките тъй като единият се смачква от тежестта, където е компресорът.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

По отношение на компресиране от тежест, би трябвало дори сивите да са достатъчни. Дават ги че постигат максимална изолация от 12 до 24кг натиск върху един тампон, а като компресиране - от 2,2 до 6,5мм. Но ги тестват от 25hz нагоре.
    От прекомерно затягане също може да се смачкат прекалено и е хубаво да има шайби и върху гумата, за да не се деформира ако има неравна част.
    Aleksandars одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Ако и при този модел не са оправили "цъкането" на прословутата втулка на турбината на вътрешното тяло, всичко останало си губи смисъла. Имам две 9-ки - една ZSX-W и една ZS-W, като и на двете втулката цъка. Иначе и двете машини са повече от добри. Работят перфектно и на охлаждане и на отопление, обаче този дразнещ шум от втулката обезличава тихите нива на работа на климатика и стават неподходящи за спалня. Предстои ми да купувам трети климатик, но единствено заради тази втулка най-вероятно няма да е Хеви. Иначе ако при този модел втулката не цъка, определено си струва цената и бих сложил 7-ца, но нека видим какви ще са отзивите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3220
    Последно: Днес, 08:30
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 09:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 14:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе