Миналата Сряда 20.06. ми монтираха въпросния климатик и сега не работи.
Понеже беше в стаята, в която правих ремонт - да е включван общо 4-5 пъти. Първия път го пробваха веднага след монтажа и всичко му бе наред - работеше си. Втория път го пусках - пак всичко си беше наред. Третия път - понеже това ми е втори климатик бях ги настроил на еднакви градуси (26) - стария си заработи нормално, а този боклук трябваше да му намаля градусите до 21, за да се вкл. компресора и започне да хлади (въпреки, че се намираше в стаята, която беше по-топла в този момент). Той тръгна и хладеше, но в сравнение със Хайера и първото му пускане видимо по-слабо правеше студ. Вчера го пускам - няма никаква студ. Външното тяло, компресора, вътрешното тяло - видимо си работят, но вътре няма студ, а вън няма топло. Възможно ли е да си е изпуснал фреона? Дайте съвет от какво може да е, за да имам някаква представа, защото като дойдат баламурковците дето го монтираха - може всичко да измислят и кажат - та да съм подготвен да им отговоря компетентно.
П.П.: Наричам монтажистите баламурковци, защото като ги питах при монтажа с какъв вид фреон е машината - отговора им беше Р22 при положение, че и на двете тела си пише Р407С - недай си боже е фреона ще трябва да спорим![]()