Климатика е купен лятото. Още есента ми направи впечатление, че се успива. Като паднаха температурите се оправи и сега пак не включва като хората.
Климатика е купен лятото. Още есента ми направи впечатление, че се успива. Като паднаха температурите се оправи и сега пак не включва като хората.
Работата на компр.лятно време е в пъти по-малка от зимата,но това не означава,че неможе повредата да настъпи след това.Прав е Valen1 провери това,което ти казва.
Ще викам великите "спецове" от Хит клима-Варна че гаранцията е към тях и като знам как ще се грабнат да дойдат....
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330364276[/time]_________________________________________________
Забравих да напиша-дистанционното има термометър и един бутон, които като натисна показва температурата в стаята. С неговото натискане климатика тръгва. Някъде четох, че сверявал темп. в стаята и зададената на климатика и ако има разлика подава сигнал. Така, че май не е от компресора.
Само правим предположения къде би могъл да е проблема, а дали има такъв не е неясно. Проблемите с приказки не се решават.
При тебе serge най-вероятно проблем няма, защото разликата зададена-стайна температура е 2°. Предположението за причината за проблема по-скоро се отнася за Nkki, защото неговата разлика е 11°.
Може би наистина се вживявям излишно. Благодаря за отговорите.
Добре ще направя тези замервания на клемореда. Сега като се позатопли навън е нагласен на 25-26 и държи 21-22. Явно вече не се товари толкова. Изчетох доста по въпроса и излиза, че няма как да замеря дали е изгубил фреон. Поне да се уверя, че не изкл. компресора поради прегряване ми остава. Благодаря за помоща !
Колега Nikki ,намери ли къде е проблема, че при мен нещата се влошават.
Вие от клими за по 300лв какво очаквате да са вечни.
Ами гледам и хора с клими за по сума пари и те понякога реват.Това, че е скъпо в тая държава не винаги е гаранция, че е хубаво.Като ти дойдат едни капацитети да ти правят монтажа и за 5000 клима да вземеш....
Много бързо се затопли времето и не успях да замеря дали се е товарил компресора в студа та да е изключвал от прегряване. Сега вече е нагласен на 24 и поддържа 22.Първоначално публикувано от serge
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331147841[/time]_________________________________________________
Вечни не, но поне 5 г да изкаратПървоначално публикувано от VeleV.Klima
ми стига
Ники изгледай филмчето и сам ще разбереш за какво иде реч.http://vbox7.com/search/?completed=1...83%D0%BF%D0%B8
На този link се отварят много филмчета и като гледам до едно са верни. Купи хвърли купи - да, това е девиzа на съвремието. Но напоследък с все по бързото развитие на технологиите вече няма нужда да залагат на физическото остаряване на стоката. Тя на всеки 3 до 5 г е вече морално остаряла и човек иска да има нещо ново.
При климатиците тенденцията за електрониката не важи, защото климатика представлява помпа + топлообменници.
Самият компресор представлява електромотор и в него електроника не се ползва. Видовете електромотори от последните няколко десетилетия са все едни и същи и ще си останат такива. В топлообменниците също не се ползва електроника. Би могло да има разлика само в електрониката и разликата представлява няколко вата по-ниска консумация при работа.
Между два еднакви климатика направени по един и същ начин с разлика 30 години няма друга разлика освен например 10W по-малка консумация на електрониката за 30 годишен период.
ФИЛМЧЕТО го няма вече-много обидени имало...Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Вален,не знам дали съм разбрал правилно,но при японските съм гледал за 10годишен период консумацията е спаднала повече от два пъти,а същевременно отдаването се е увеличило двойно при сходни модели на една марка.Първоначално публикувано от valen1