Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 37 от общо 37

НЕО топли но рядко включва

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #31

    Re:НЕО топли но рядко включва

    Казваш, че през годините COP-а при климатиците се е увеличил. На мен пък ми се струва, че след приемането на стандарт за единично тестване при една точно определена външна температура производителите на инвертори се научиха как точно при нея да показват моментна висока производителност СОР.

    И при хардуера за компютри е така. Производителите на хардуер знаят алгоритмите и начинът на работа на различните програми тестващи произведеният от тях продукт и го оптимизират по начин програмите да отчетат по-висока производителност ( да се постигнат повече точки). Потребителите гледат сравненията и си казват: - Ще взема тази видео карта, защото с нея ще имам повече кадри в секунда. Така и производителят е доволен, че е успял да си продаде стоката и потребителя, че е купил нещо по-добро.

    Още веднъж напомням, какво твърдят на база тестове производителите на климатици: Разликата в ефективността между обикновен опростен климатик и супер-, мега-, хипер- скъп инвертор не надхвърля 30% при условие, че двата модела се ползват в температурните диапазони на работа, за които са предвидени.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #32

    Re:НЕО топли но рядко включва

    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Още веднъж напомням, какво твърдят на база тестове производителите на климатици: Разликата в ефективността между обикновен опростен климатик и супер-, мега-, хипер- скъп инвертор не надхвърля 30% при условие, че двата модела се ползват в температурните диапазони за работа, за които са предвидени.
    Според мен не надхвърля дори 10% ! Готов съм да участвам в един тест, ако има навити. Взимате ми Хеви-то с COP 3 от нас и ми монтирате една "турбо" 12-ка с COP 4-5 - тестваме 1-2 месеца и гарантирам че няма да има голяма разлика И двете страни ще потвърдят, че сметката им не е много по-голяма/по-малка от обикновено Почти няма да има разлика Та ако щете до -15 да ги тестваме Единствената разликата е че едното ще топли по-бързо дадено помещение и после ще работи на по-ниски обороти А другото ще стопли малко по-бавно и ще работи с едно и също темпо Също така едното ще работи нон-стоп докато другото ще си почива MHI-то си почива по 5-6 минути дори и на -6 външна Ако искате правим и договор, да не кажете че искам да ви отмъкна турбо 12-ката За благото на форума съм готов да участвам в този тест

    А пък ако сравняваме с нисък клас инвертор, гарантирам, че конвенционалката ми ще харчи по-малко дори, въпреки че е на над 10 години Пробвано е

  4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    2,107
    #33

    Re:НЕО топли но рядко включва

    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Казваш, че през годините COP-а при климатиците се е увеличил. На мен пък ми се струва, че след приемането на стандарт за единично тестване при една точно определена външна температура производителите на инвертори се научиха как точно при нея да показват моментна висока производителност СОР.
    Ето две графики,които сигурно си виждал и как COP е растял и е намалявана консумацията,но не за сметка на отдаването при два производитела Хитачи и Тошиба.И при скромни наблюдения,това взе да се променя след 2004г. някъде при заиграването с COP при намаляне на номинала,и олекотяване на външните тела дори.Но веднага при един поглед при EER на охлаждане се вижда,че няма никакъв прогрес,а застой,да не кажем,че дори слизаме леко надолу и при топ моделите.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #34

    Re:НЕО топли но рядко включва

    Наистина ли ги вярвате тия неща? Това е COP само при външна температура +7 и вътрешна 20 градуса, при всякакви други условия всичко се променя драстично Някога да сте виждали машината си на +7 да работи по номинал?

    Да вземем за пример RAS-13PAVP-E - Номинал 4kW, rated heating input 810W - Някой някога да си е виждал ПАВЕПЕТО 13-ка на +7 с моментна консумация 810W? Някой някога да е замервал температура точно до самия климатик да види дали се поддържат точно 20 градуса? В повечето случай дори и 20 градуса да си нагласите, пак ще има разминаване +/-1-2 градуса, а горе до самия климатик дори повече... Топлият въздух се качва нагоре нали? А именно от там климатикът засмуква въздух... Тоест дори навън да е точно +7 градуса, то вътре ще е доста по-трудно да се задържи температура от 20 градуса за постоянно, на входа на климатика И COP-а отиде...

    Ако толкова искате да правите икономия, нагласете си 18 градуса вътре и мръзнете цяла зима... Така е доста по-вероятно температурата горе на входа на климатика да е 20 градуса. Тоест остава ви само да се надявате навън да стане +7 и после се молите и компресорът да ви заработи точно на тези обороти описани в сервизното... Успех

    А дори и да приемем че е възможно вън и вътре да е перфектно темперирано, пак не е гаранция че климатикът ви ще работи точно на тези обороти, при които е най-ефективен
    Защото на него целта му е да ви стопли помещението, а не да ви докара COP-а...

    COP е само на хартия. Машината ви, в нормални полеви условия, НИКОГА няма да работи по този начин, както е описана на хартия...

    Друг пример - сравнение на Дайсейкая по-горе с он/оф машина - Номинал на отопление 4.00kW - rated heating input 1150W, примерно. Тоест разликата между машините е точно 340W по номинал - 1150 - 810 = 340W разлика.

    Приемаме че втората машина харчи с 340kW/h повече. 24 часа X 340W = 8160W X 30 дни = 244 800W делено на 1000W = 244.8kW/h X 0.16 стотинки за kW/h средно = 39.16 стотинки по голям разход спрямо другата? Наистина ли някой вярва на това?

    Тоест, ако считаме че тия хартиени данни са верни, излиза че разликата като цена за отопление между тия 2 дванайски ще е 39 лева за месец. Те са си 12-ки все пак, така че ще ги сложим в помещение 20 квадрата (примерно). Ако приемем че Toshiba-та, която е с COP 4.76, ще изхарчи, да речем, 40 лева за месец, то вторият климатик със своя COP 3.47 ще изхарчи 40 + 39 = 79 лева?? Двойно повече за същото помещение тоест, a? Или с други думи климатикът с по-висок COP е двойно по-ефективен според вас?

    Последен пример и спирам. Моето MHI на над 10 години с COP 3.1 сравнено с Fujitisu 12UB с COP 3.90.

    На -5 на MHI-то му остават 73% - 2993W при input около 1150W - COP 2.60
    На -5 на Fujitisu 12UB му остават -2000W при input около 900W COP 2.2

    Кой климатик е по-ефективен? На +7 видно е - Фуджика. По-надолу кой климатик се държи по-стабилно и като цяло кой ще се държи по-стабилно според вас? След като на -5 с 200-250W повече като консумация вади 1kW повече топлинка?

    И да обобщя Не e задължително климатик с по-висок COP да е по-ефективен от такъв с по-нисък COP. Емпирично е доказано в моят случай, описан по-горе.




    COP-а, ако вътре не ти е 20 градуса и навън 7, заминава на кино COP, MOP - няма такива работи... Важното е как е направен един климатик - тегло на телата, количество фреон, вида на компресора и неговата мощност, останалото са си просто цифрички...

    Климатикът си остава климатик и принципът му непроменен. Ако едва машина е направена добре, без да са пестени материали, то тя ще е и ефективна. Друга машина ако ще и COP 6 да има, няма ли добри физически параметри, просто няма да е по-ефективна.

    И те така! Това са си софтуерно манипулирани стойности, правени с цел реклама и създаване впечатление у потребителите, че тази технология върви напред... Целта е да ви налагат директивки от ЕС, да ви карат да си сменяте уредите по-често, като ви налагат новите насила, като не ги внасят (!), и да ви взимат парите, за да може икономиката да върви напред... което не е лошо всъщност

    И явно този подход е доста успешен, защото повечето хора, чета, са свръх убедени, че правят кой знае каква икономия с високия COP! В действителност има такава, но тя е минимална... И климатикът ви се чупи преди да сте си избили парите за него...

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    31
    #35

    Re:НЕО топли но рядко включва

    Съгласен съм. Вземи го и на изплащане и с лихвите съвсем не можеш да му "избиеш" парите.

  7. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин
    Мнения
    200
    #36

    Re:НЕО топли но рядко включва

    Бабо,спри се! Ще ми докараш инфаркт! angel Мислех,че климатика ще ми служи поне 10-12г. (Ако не и доживот-на 42г. съм).Вече го изключих и съм на духалка,да не го амортизирам!
    Шегувам се-виж лични.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #37

    Re:НЕО топли но рядко включва

    Цитат Първоначално публикувано от karambam
    Бабо,спри се! Ще ми докараш инфаркт! angel Мислех,че климатика ще ми служи поне 10-12г. (Ако не и доживот-на 42г. съм).Вече го изключих и съм на духалка,да не го амортизирам!
    Шегувам се-виж лични.
    хехе Малко като Шишо Бакшишо съм станал, а?:P

    Ти твоя кво има да му мислиш - 12ка в 36 кубика :P

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. Хладилник gorenie - RK63391E-Много рядко изключва компресора
    От kireto1 във форум Хладилна техника
    Отговори: 0
    Последно: 10-08-13, 17:43
  2. Компютърат не се включва.
    От Che Chefa във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 17-06-13, 10:58
  3. Прозоречен климатик Samsung включва много рядко
    От Carnivorous.Vulgaris във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-12, 01:26
  4. Отговори: 11
    Последно: 19-10-11, 12:02
  5. Компютъра ми се включва сам?
    От magda във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 15-04-05, 14:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе