Резултати от 1 до 15 от общо 15

Osaka CH-12-JV - не обезскрежава добре

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2008

Osaka CH-12-JV - не обезскрежава добре

Здравейте! Искм да попитам знаещите, визможно ли е да се удължи обезскрежаването при този модел(с светодиодната индикация за температурата). Климатика е на 5-6 години и работи прилично като изключим този проблам. Обезскрежава се редовно на 50-60 мин. (при отрицателни темоератури), но за критко 1-2мин. което е крайно недистатъчно.
    Някой ми беше казал че във външното тяло има джъмпер които трябва да се прекъсне и всичко ще е ок.
    На външния топлообменник не се вижда датчик за температура, което ме навежда на мисълта че се обезскрежава по време.
    Дали име решение на този проблем .

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Re: Питане за Osaka CH-12-JV

Има датчик на изхода на питата.На външната платка ще му видиш буксата.Измери го първо колко е.Ако е под 20 килоома е за смяна.Ако е добре сложи сондата там където остава наи-много лед.

4. Тук е от
    Nov 2008

Дано да си прав, това е най-лесния вариант за мен. Когато го монтираха попитах техниците от ЕкоКлима (не го вакумираха ) точно за тази сонда има ли я и къде е сложена, и те ми казаха че има два модала, старите били със сонда а по-новите (тогава), се обезскрежават по задаено време, и няма ачин да се промени.
    По мои наблюдения времето за обезцкрежаване при външна t 0 и -15C* е абсолютно едно и също, което ме наведе на мисълта че не са ме излъгали.
    Има няколко такива Осаки в квартала монтирани по това време и като гледам и те се държат по същия начин. Леда беше деформирал долната част на на тялото (ламарината се отвори) .
    При първа възможност ще го отворя и ще проверя. Благодаря!

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

stobi-ако Осаката ти са разкрежава по време,няма да има датчик и няма как да влияеш върху разкрежаването,освен ако не промениш софтуера,понеже времената са заложени там.

6. Тук е от
    Nov 2008

Да, и аз това казвам, може би не съм се изразил правилно. Сондата не съм я видял има ли я или не, то ако я има работата е ясна. Когато го отворя ще се разбере.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Ако е 5-6 годишен трябва да е с външна платка.Съмнява ме че датчика по-скоро е измъкнат от леглото си и затова размразява малко време.Пише ли на външното ротари?

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Да, пише на външноти Rotary, а на вътрешното http://www.snimka.bg/album.php?album_id=318662.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Значи имаш външна платка и дефрост датчик.Като нов размразяваше ли се добре?

11. Тук е от
    Nov 2008

Не от нов си е така, без промяна.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Има клими,които,ако не си открият датчика за размразяването(откачен,прекъснат),автоматично превключват размразяването на време.Да не би при теб да е така? Ако ти е сложно сам да си го измериш,викни познат техник.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Ако датчика е прекъснат климатика ще даде на авария.Трябва да отвориш външното и да видиш какво става там.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2008

ОК! Ще отворя и ще проверя какво е положението. До сега съм си мислил че се обезскрежава по време и че няма оправия.
    Ще се справя, все пак съм хл. тех. но нямам никакъв опит с климатиците.
    Благодаря!

16. Тук е от
    Nov 2008

Навремето преди 5-6 год.,имаше внос на едни китайски клим.HISENSE ,един работеше супер друг буца лед,тогава един колега ми прошепна ,че ако тръбния датчик във втр.тяло се подпре с 450-1ком резистор към маса и обезледяването започва по-рано.Пробвах и това-невероятен ефект,размразяваше невероятно.Пробвай нищо не губиш.

17. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Re:Osaka CH-12-JV - не обезскрежава добре

Видях,че темата е стара,но...Имаме същия модел климатик на работа и преди няколко дена външното тяло се обледи,въпреки режим дефрост.Заради лошата дограма го държим на 27°,които някакси ги достига.Цял ден буча външното тяло,но топлеше.През нощта пуснахме акумулиращата печка с идеята,че на следващия ден ще има шокова терапия т.е. ще го пускаме на охлаждане,а градусите ги свалих на 25°.Сутринта не можах да повярвам-по външното тяло нямаше грам лед,а по-късно през деня заработи нормално.Въпросът ми е какво е станало,как е успял да изчисти леда?

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Osaka CH-12-JV - не обезскрежава добре

Е и аз гледам един дето приличаше на буца с тия външни температури се размрази вече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Не обезскрежава
    От s7x във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 9
    Последно: 07-01-15, 09:56
  2. Отговори: 23
    Последно: 17-02-13, 15:12
  3. Osaka CH-12 CN не топли достатъчно добре!
    От didotop във форум Климатици Osaka
    Отговори: 8
    Последно: 02-12-11, 20:44
  4. Osaka 17-ка - не топли добре
    От Aleksandars във форум Климатици Osaka
    Отговори: 32
    Последно: 27-01-10, 20:58
  5. Osaka 9-ка - не топли добре
    От mirot във форум Климатици Osaka
    Отговори: 4
    Последно: 11-11-08, 17:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе