Здравейте, имам проблем с Osaka CH-12-V, в режим отопление струята която изкарва е хладка(не е достатъчно топла, може би около 25 градуса, при външна температура +14 градуса)
Климатика е стар, не е ползван много, принципно се използва за преходните месеци в режим отопление.
Хората които го ползват не разбират от техника и ме повикаха да видя дали правилно го пускат(не че аз съм голям спец, но беше пуснат на отопление и му бяха зададени 22 градуса, повиших ги но струята остана хладка, след около 10 мин започна да духа студено.
Повиках познат който се занимава с хладилна техника, замери му налягането с манометри и каза, че си има фреон, но нямаше време за други манипулации и обеща до няколко дни да дойде да го види по-подробно. На мен ми се иска, малко просветление какви са възможните проблеми, ако разбира се е възможно да се каже от разстояние.
Компресора си включва, бръмчи си нормално, без някакви тракания и други звуци, вентилатора си върти, ако се пренебрегне факта че температурата на струята е ниска, човек би си помислил, че всичко е ОК.
P.S. Намерих само тази тема за въпросния модел
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,51742.0.html
Мерси.