Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Osaka CH-12-V - не топли?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2011

Osaka CH-12-V - не топли?

Здравейте, имам проблем с Osaka CH-12-V, в режим отопление струята която изкарва е хладка(не е достатъчно топла, може би около 25 градуса, при външна температура +14 градуса)
    Климатика е стар, не е ползван много, принципно се използва за преходните месеци в режим отопление.
    Хората които го ползват не разбират от техника и ме повикаха да видя дали правилно го пускат(не че аз съм голям спец, но беше пуснат на отопление и му бяха зададени 22 градуса, повиших ги но струята остана хладка, след около 10 мин започна да духа студено.
    Повиках познат който се занимава с хладилна техника, замери му налягането с манометри и каза, че си има фреон, но нямаше време за други манипулации и обеща до няколко дни да дойде да го види по-подробно. На мен ми се иска, малко просветление какви са възможните проблеми, ако разбира се е възможно да се каже от разстояние.
    Компресора си включва, бръмчи си нормално, без някакви тракания и други звуци, вентилатора си върти, ако се пренебрегне факта че температурата на струята е ниска, човек би си помислил, че всичко е ОК.
    P.S. Намерих само тази тема за въпросния модел
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,51742.0.html
    Мерси.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Osaka CH-12-V - не топли?

В този форум няма толкова висококвалифицирани специалисти които да могат да диагностицират възможните проблеми/повреди на такива високотехнологични климатици като Осака.

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

За да се отговори какъв може да е проблема трябва да знаем какво налягане е измерено с манометрите. Външният и вътрешен топлообменник дали са чисти, а също турбината и праховите филтри. Ако климатика е конвенционален, а не инвертор какъв е работният ток на компресора измерен и по табела. За количеството на фреона визуално дали има заскрежаване по външният топлообменник, а при високи външни температури с опипване с ръка по топлообменника да се установи дали студът е разпределен почти равномерно или само в малка част.

Или двата топлообменника, турбината и филтрите са замърсени или компресора има ниска компресия.

5. Тук е от
    Sep 2011

Мерси за вниманието, като дойде майстора ще се разбере какво е положението.

6. Тук е от
    Oct 2011

Колега виж дали нее в режим на овлажняване на въздуха,аз имам такъв 10 години с умерена експлатация нее мръднал,никога нее и прфилактиран дори ,железен климатик е,неги слушай дайкинаджиите техните няма да надживеят нашите ,да колега justify още си в ''Б'' група да работиш по такава ОСАКА

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пловдив

Тази Осака е наистина желязна,тя е с двоен топлобменник на външното тяло и има дифроз датчик много добра на отопление(при тази марка машината е на късмет). Тогава не се пестяха материали,пък и цените бяха високи

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от teshkarq
    Колега виж дали нее в режим на овлажняване на въздуха,аз имам такъв 10 години с умерена експлатация нее мръднал,никога нее и прфилактиран дори ,железен климатик е,неги слушай дайкинаджиите техните няма да надживеят нашите ,да колега justify още си в ''Б'' група да работиш по такава ОСАКА
    Не съм в никоя група.Но след като си толкова светнат и отворен по Осаките и си от "А" групата -качи сервизно за модела така че да можем да го свалим или поне дай линк от който можем да свалим сервизното. Ако не дадеш линк или не качиш сервизното си поредният празнодумец.Айде чакам линка, следващите 30 минути.

Аз за моите модели климатици си имам сервизни, монтажни и експлоатационни и ако се наложи винаги може да се разгледат и диагностицират.

Вие имате ли???

П.П. Като гледам "А" групата ще "хвърляте боб" за да диагностицирате какво му е на климатика от ...

10. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Не съм в никоя група.Но след като си толкова светнат и отворен по Осаките и си от "А" групата -качи сервизно за модела така че да можем да го свалим или поне дай линк от който можем да свалим сервизното. Ако не дадеш линк или не качиш сервизното си поредният празнодумец.Айде чакам линка, следващите 30 минути.

Аз за моите модели климатици си имам сервизни, монтажни и експлоатационни и ако се наложи винаги може да се разгледат и диагностицират.

Вие имате ли???

П.П. Като гледам "А" групата ще "хвърляте боб" за да диагностицирате какво му е на климатика от ...
    линк немога да дам и неми се търси ,а сервизно имах но преди няколко години го хвърлих понеже 5 годишната гаранция изтече а то седеше там(сервизното)та тъй де всичко отиде в коша,ако много ти трябва ще потърся ,но другпът.Пак казвам този модел осака няма нищо общо с никой друг модел(дайкин от там крадоха за дефрост функцията)срвизно няма да ми трябва климатика е неповредим повтарям ЖЕЛЕЗЕН

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от teshkarq
    Пак казвам този модел осака няма нищо общо с никой друг модел(дайкин от там крадоха за дефрост функцията)
    Що не пренесете дискусията в темата с вицовете, че така ми е по-трудно да я следя...

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Да бе вчера на два адреса ме викаха за не работещи осаки. Едната 18ка беше без фреон защото от леда през изминалата зима изкривил тавата и нацепил тръбите долу на кондензатора. Другата яко дигаше ампераж поради блокирал компресор.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе, аз имам сервизно за моята дърта ОСАКА 12SBP, ама тя си е ГРЕЕ. teshkarq, ти сервизно не си имал, имал си инструкция за употреба, която ти идва с машината.Моето докато го изровя в мрежата минаха месеци и то защото знаех буквено-цифровата комбинация на модела на ГРЕЕ.И понеже е ГРЕЕ, наистина е желязна машина.Топлообменника наистина е двуредов, компресора е САНЬО.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2011

Имам още един такъв в другия апартамент ще потърся там и ще ви кача да гледате и да намалите клеветите и в най-минусовите температури които предстоят, ще ви направя клипове а не снимки после си хвалете другите марки.Замен лично този модел тази марка са номер 1.В офиса имах хитачи което се скапа за 2 години,който робува на марки да си купува дайкин и саньо,не че са лоши ама дане задълбавам

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Я дайте снимка на този модел V, че такъв не съм виждал, непознат ми е индекса.Ако е този, за който си мисля, той е копие на МЕ.

17. Тук е от
    Oct 2011

утре снимки ,че е късно вече,незнам копие ли е кво е ама е факт че за 10г. не му е правена никаква профилактика освен на филтрите на вътрешното тяло и то когато се сетя, 2-3 пъти годишно.Ползва се целогодишно никоа нее имал лед като митцубишито на комшията то май и перка чупи ко беше незнам хем хитов модел нам кво още първата зима и му умряха всички хвалби.

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

И аз съм се заканил да снимам една осака-около десетина години я гледам на пазара в едно магазинче,да видим къв модел е-зимата съм се спирал да я гледам и слушам-изкефила ме е-нито е замръзвала,а и е много тиха.И наистина Еди външното е 1/1 с МЕ визуално,но май и от вътре-споменавано е тук във форума за тези старите модели.Е то всичко по старо си беше направено да се ползва и след гаранцията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Osaka CH-12-SBP - не топли
    От doro във форум Климатици Osaka
    Отговори: 14
    Последно: 27-12-08, 19:02
  2. Osaka CH-17-SL - не топли
    От jordanbg във форум Климатици Osaka
    Отговори: 31
    Последно: 12-12-08, 13:04
  3. Osaka 9-ка - не топли добре
    От mirot във форум Климатици Osaka
    Отговори: 4
    Последно: 11-11-08, 17:22
  4. Osaka CH-12-TNS - не топли
    От achod във форум Климатици Osaka
    Отговори: 2
    Последно: 08-09-07, 21:06
  5. Osaka 9-ка инверторен - не топли
    От atakmim във форум Климатици Osaka
    Отговори: 6
    Последно: 30-12-06, 14:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе