Моля без мнителност! Освен разликата в консумацията (5ст. на час), разликата в климите се измерва и с ниво на шума, ниво на комфорта, както и с други труднооценими фактори. Ако сте доволен от осаката, ползвайте си я.
Моля без мнителност! Освен разликата в консумацията (5ст. на час), разликата в климите се измерва и с ниво на шума, ниво на комфорта, както и с други труднооценими фактори. Ако сте доволен от осаката, ползвайте си я.
не съм мнителен, тук съм за да си отговоря на въпросите, затова искам мнения които да ме убедят в едната или другата теория, то е ПРЕДЕЛНО ЯСНО че новият климатик е по добър, но за моите криерии досега не съм намерил довод да се хвърля на нов, ПАК КАЗВАМ ТОВА Е СПОРЕД МОИТЕ КРИТЕРИИ
- - - - - - - - - -
0.05x 24=1.2 лева на ден
1.2 x 30 = 36 лева на месец
2200( грубо толкова струва една читава 18) / 36 = 61 месеца преди да излезна на печалба от икономията на ел.енергия на новия....
няма две мнения че е по- шумен, по грозен и по- по-по
Този пост е редактиран от bezdomnia; 04-11-17 в 01:07.
Ооо, много повече - лятото не работи денонощно и гори по-малко ,така че отиде 10тина годиниБез да имам икономическо образование “да излезна на печалба от икономията” звучи..... .Ако ти стига отоплението карай с този докато се гътне.
този климатик в моят дом ще се използва само тази година за отопление, от другият отоплителен сезон ще се отоплявам по друг начин Основно ще го ползвам за охлаждане и в случаите, когато топлофикация още не са пуснали топлото