Ако имате някакво мнение,препоръка,забележки и тн - пишете тук.
Ако имате някакво мнение,препоръка,забележки и тн - пишете тук.
Аз в нас съм с такъв климатик от юни месец тази година и съм страшно доволен и през летния сезон и в момента а и надявам се и за вбъдеще.Първоначално публикувано от gdavidkov
Дайте да обсъдим разликата между CS-ХE12DKE и CS-HE12DKE,
CS-HE12DKE - е нов модел, аз лично сам се насочил кам него и мисля да си взема такав, стои проблема с намирането му на нашия пазар, аз сам от Варна, но все още не съм го срещал никаде
Ако някой има интересни новини нека да сподели !
Бутнали са нещо - COP-а му е по-голямПървоначално публикувано от badr
Бутнали са разбира се освен дизайна и лепенката са бутнали.
Ако са бутнали и цената работата е съсвсем ясна
ХE12DKE /HE12DKE=СОР 3.81/4.62=Цена1579/ 2399лв от ТЕХНОМАРКЕТПървоначално публикувано от badr
Тази промяна на СОР откъде ще дойде.Та това е разлика над 20%.Първоначално публикувано от dan66
Подобрения в топлообменника,компресора и т.н.Първоначално публикувано от badr
Никаква надежда.С тия подобрения я постигнат 2% я не като по-вероятно е не.Първоначално публикувано от dan66
Сигурно и те са почнали да ползват DC инвертори - само от там може да се изсмучат въпросните 20% разлика.
Няма такива резержи там.Разлика от 7-8% е теоретично възможна и меко казано нереална
Aбе в производственната технология на новите стъпкови двигатели има голямо развитие. Миналата седмица държах в ръцете си едно такова авио-моторче - 400W а голямо колкото палеца ми и с няколко GSM-ски батерии държи 15 минути 1 кг самолетче във въздуха. Повярвай ми, не можах да му завъртя ротора - толкова силни магнити имаше.
Ако са почнали да ползват такива мотори в компресорите - наистина могат да постигнат голяма икономия.
Вярвам ти Алекси знам за какви моторчета говориш.Имам такова от радиоуправляема количка от клуба по ТНТМ.
Но виж за какво ти говоря.
преписвам ти от учебник електрически машини и апарати
работните характеристики на асинхронните двигатели показват че кпд и косинус фи имат малки стойности при малки товари.Ето защо асинхронните двигатели не трябва да работят при празен ход и малък товар.С увеличаване на товара расте и активната съставка на тока в резултат на което косинус фи и кпд бързо нараства и при товар 0,8-0,9 от номиналния достига максималната си стойност (0.85-0.9)
Сега ти ми кажи от 0.85 до 1 15% ли са.Тия двигатели да не са с кпд 1 и дори и така да е и да взема долната граница на кпд на асинхронен двигател пак са 15% при това абсурдни 15 а реални 7-8.Ти да не смяташ че тази година е измислен нов двигател с кпд 99%
Говорим за различен вид КПД на един електромотор :
1. КПД по отношение на натоварването на асинхронен електродвигател ( празен ход - натоварен ) - това което си описал
2. КПД по отнощение на ползваната технология ( асинхронен, безчетков с магнитен ротор, ...) - получена мощност / консумирана мощност.
Темата излиза извън киматиците, но това което се опитвам да кажа е че ползвайки по-ефективни технологии за моторите в компресорите се получават климатици с по-висок COP. Така преди време се замениха малките бутални помпи със такива по технологията Scroll и се получи скок в ефективността.