Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 20 от общо 20

Panasonic CS/CU-PW12DKE - започна да работи много зле

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    226
    #16

    Re: Китайски Panasonic (CS/CU-PW12DKE) започна да работи много зле

    ggurov

    Климата май наистина има недостиг на фреон.Това с по-малката тръба на течната фаза е може би причината за пропуск в системата.Ама как 4 мм.тръба?Заваряха ли я при монтажа или цялата е с такова сечение?
    Знай,че първо на всяка цена трябва да се открие пропуска и след това зареждането иначе всичко си губи смисъла.Пропуска може да бъде както в съедининията на външното,така и на вътрешното тяло.А може да е от самото вътрешно респективно външно тяло.Ако тапите на крановете на външното тяло не са стегнати добре също може да е причина.Мисля,че не би трябвало да се притесняваш от прегряване на компресора,защото твойте загуби грубо се движат около 150-200 гр.На майсторите не можах да разбера за какво им е външното тяло в сервиза?

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #17

    Re: Китайски Panasonic (CS/CU-PW12DKE) започна да работи много зле

    Не помня да са заварявали нещо. Опитах се да я измеря и аз тая тръба днес (не е лесно щото трябва да се надвеси човек от прозореца и трудно се стига), може и 5 мм да е (не знам какви са стандартите и има ли такива тръби), но със сигурност е по-тънка от 1/4 инч. Вероятно цялата е такава.

    Външното тяло искат да го вземат, защото решиха, че щом има някакъв фреон, имало достатъчно (не бил изтекъл) и причината трябвало да е друга. Тъй като била много нагрята дебелата тръба а тънката не, сигурно било нещо по вентила или не помня как там се казваше. Искат да почнат да сменят части (плюс пълнене с фреон наново след всяка смяна) докато тръгнел. Имали същия климатик за ремонт при тях сега и тъкмо получавали такива части, щели да видят първо на него какво му е. Питали колеги в София за китайските панасоници, какво може да им има, казали им че всичко можело да им има, не можело да се разбере по симптомите. На един компресора му работел, всичко уж му работело, а не бил както трябва. Но като сменили компресора тръгнал. Ей такива ми ги разправяха, а иначе всеки друг обикновено като чуе симтомите, казва че при мен сигурно е фреона. Не знам тези толкова ли разбират, или просто искат да ми направят една хубава сметка, горе-долу като за нова клима от най-евтините...

    Ако трябва наистина да се носи в сервиз, сериозно се замислям дали да не го отложа това, тъй като смятаме да се местим като мине зимата и пак ще трябва да плащам за демонтаж/монтаж.

    А един друг човек в града, който си пуска обяви по нета че сервизира климатици, ми отговори в следния дух: "ами то ако му има нещо, не знам какво може да се направи, нищо не може да се направи". Професионализъм, та дрънка... Изобщо, ако някой познава наистина читав специалист в Търново или наоколу, който би могъл да ми обърне внимание в близките дни, ще се радвам да ме свърже с него.

    Омазняване по тръбите близо до входа във външното тяло не усещам. Може и да е изпускал по малко от самото начало, не знам, но все пак над 2 години работи прилично, особено пък ако е с кофти монтаж (тръба). Работеше по цяла зима и през преходните сезони, лятото по-рядко го пускаме. Т.е. примерно 7-8 месеца в годината е бил включен. Преди около месец може би имаше едни чести мъгли и температури ок. нулата, за една седмица се наложи 3 пъти да го размразявам с вода, целия хващаше лед много бързо. Но иначе топлеше (след размразяване). Не и докато беше в лед. Някои вечери почваше да се чува перката да трака и го изключвах. След един такъв случай времето се стопли доста през деня и леда се топеше и сам, докато климатика не работеше, обаче като го пуснех и хващаше веднага скреж, навсякъде (а иначе винаги почваше първо с ивица в средата). Оказа се, че вентилатора на външното тяло не върти изобщо. И като няма приток на въздух... Викам си, заминала е перката или кой знае какво, но след няколко часа го пуснах пак и тръгна. Оттогава насам не съм забелязал това да се повтаря, работи си вентилатора.

    След поредното размразяване една сутрин видях, че духна сравнително топъл въздух и заминах спокоен нанякъде, като се върнах на другата вечер жената изрева че умряла от студ двата дена, температурата беше паднала до 16 градуса, макар че климатика работел постоянно. И пак се беше заледил. И оттогава насам така. Ако е наистина фреона, трябва да е било изпуснато някакво количество изведнъж през тия дни, разликата в топленето наистина беше рязка.

    Сумарно сигурно му се е събрало да работи повече от седмица по тоя начин, ако не и две. Така че маслото може и да е пострадало, не знам. Никой не ме предупреди да го изключа от всички, с които говорих по телефона за сервиз...

    Благодаря за съветите, които получавам тук, форумът е наистина много полезен! И весело посрещане на Новата Година на всички!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #18

    Re: Китайски Panasonic (CS/CU-PW12DKE) започна да работи много зле

    Одисеята около климатика продължава, във връзка с което моля ако някой знае да каже:
    Колко грама фреон трябват за пълно пълнене на моя климатик?

    Развитието на нещата е следното. Намерих друга фирма, която най-после се отзова бързо. Пипнаха свръзките на вътрешното тяло и се оказаха омаслени. Тънката тръба наистина е по-тясна от необходимото. Налягането беше 8 атмосфери. Изпразниха за по-сигурно фреона изцяло (с помпа) и направиха нова връзка във вътрешното тяло. Напълниха 1070 грама фреон R410. Климатика духна топло както си трябва, яко.
    Само че имаше някакво свистене. Казаха, че било от преминаването на фреона по смотаната тясна тръба (която решихме да подменим след няколко месеца, като тръгнем да се местим). Ама аз не помня преди да е свистял така, когато все още си работеше нормално.
    След 3-4 часа в стаята започна да се наблюдава мараня и усетих лек мирис. Спрях го, обадих им се. Днес дойде едното момче, като вдигна капака и го пусна направо се виждаше как излиза мъгла от една тръба на топлообменника (сравнително високо и вдясно, близо до електрониката ако не се лъжа). Спукана. Масло по дъното на тялото колкото искаш (слава богу, поне не личи да е прегряло). Източи пак фреона, откачи тръбите от външното тяло и взе вътрешното заедно с тях, да го заварят и да сменят тънката тръба. Според него спукването сигурно се дължало на по-голямото налягане заради тая сбъркана тръба.

    Първоначално си мислех, че е била спукана отпреди а свръзката може да е била здрава и да я смениха напразно. Но сега почвам да мисля, че се е спукала снощи, след ремонта. Първия час климатика работи нон стоп и нямаше следи. Стаята забелязахме че е задимена към 3 часа по-късно, през което време климатика работеше съвсем рядко. И се чудя (вкл. заради това свистене, то се чуваше само по време на работа и малко след спиране изчезваше), дали не го напомпаха с повече фреон от необходимото? Май не мериха налягането след това.

  5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #19

    Re: Китайски Panasonic (CS/CU-PW12DKE) започна да работи много зле

    ggurov: Количеството фреон с което работи даден климатик по-принцип го пише на табелката на външното тяло.

    Изчакай техниците да си свършат работата, после пак пиши за да видим как се развиват нещата.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #20

    Re: Китайски Panasonic (CS/CU-PW12DKE) започна да работи много зле

    Благодаря, valen1
    На външното тяло пишело 1070 гр.
    Завариха го, имало 3 дупчици общо, държали са го 24 часа под налягане за тест. Днес го монтираха, тръбата е сменена, засега работи нормално. Надявам се да няма повече проблеми.
    Първия път за пълненето и смяната на свръзката ми взеха 90 лв, сега ми взеха само 40 (за смяната на тръбата), въпреки новото пълнене и всичката свършена работа. Доволен съм, най-после попаднах на сериозни и добронамерени техници в града! Работят и с близките (че и не чак толкова близки) населени места, така че ако някой от района на В.Търново се интересува, да ми драсне на бележка, ще му дам телефоните на фирмата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. TCL TAC-12CHS/G - на студено си работи много добре, а на топло не ще
    От knave във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 09-01-11, 15:32
  2. Хладилник Liebherr CTP 3223 - компресора много работи, малко почива
    От aad във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 28
    Последно: 29-09-09, 22:55
  3. Panasonic CS/CU-PW12DKE - външното тяло издава силни тракащи звуци
    От pikinana във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 5
    Последно: 27-12-08, 11:56
  4. Panasonic CS/CU-PW12DKE - не топли и не разскрежава добре
    От pikinana във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 16-12-07, 20:11
  5. Panasonic CS/CU-PW12DKE - мнения
    От vpeychev във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 15
    Последно: 10-10-05, 21:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе