Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Panasonic CS/CU-PW9GKE - тече вода от вътрешното тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Panasonic CS/CU-PW9GKE - тече вода от вътрешното тяло

Здравейте съфорумници .Днес пуснах климатика за по-дълго време на охлаждане и след известно време забелязах,че по тапета на стената на която е сложен се е стекла вода чак до пода.Иначе климатика работи нормално и охлажда добре .Каква може да е вероятната причина за това?Спукана вана или запушена дренажна тръба?

Забравих да кажа,че от дренажната тръба капе по-малко ,а преди съм забелязвал да тече повече вода от нея.
    Климатика е Panasonic PW-9GKE.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: Тече вода от вътрешното тяло-вероятна причина?

най-вероятно е тръбата за отвеждане, виж дали не е извадена или запушена с боклук. Също така , ако са ти правили скоро профилактика, провери дали са ти нивелирали вътрешното тяло , ако има "грешен" наклон, няма да се отича водата, а ще се задържа във ваната и ще прелива.
    Ако тръбата от вътрешното тяло е отведена към ваната на външното, провери дали не е сгъната или насочена нагоре. Може и да извадиш този край, дето отива във външното тяло и да духнеш през него, за проверка дали не е запушено

4. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

да духнеш през него, за проверка дали не е запушено -много добре казано

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Лошото, е че няма как да стигна тръбата и да я продухам,а профилактика още не са ми правили.Мислех си да отворя вътрешното тяло ,да махна пласмастите и от там да я продухам и ако има боклуци да излизат навънка,но много здраво са сложени и ме изстрах да не ги счупя.Той климата е още в гаранция и за това.Ако не беше вече да съм го опрвил аз ама не става.Ще ги чакам майсторите.Какво да правя?

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте,
    днес включих климатика и прокапа вътрешното тяло.
    Прочетох темата"Тече вода от вътрешното тяло..." и проверих тръбата за отвеждане...не запушена,не е правена и профилактика От вън си тече водица вътре капе когато климатика охлажда след като изключи и работи само вътрешното тяло спира да капе.Да викам сервиз или дайте идея какво може да проверч и да се справя сам.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2006

маркуча, който отвежда кондензиралата се влага от вътрешното тяло се е извадил, ако не можеш сам - викай HELP!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Днес продухах тръбата ,изкочиха малко мизерии обаче проблема си остана .Бях го пуснал да работи около 2 часа и след това го спрях и отидох на работа и след това е текло пак . Възможно ли е проблемът да е от пропуск на фреон,въпреки че климата охлажда добре и работи нормално ?

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Не е от фреон, но може дяа е от калпав мнтаж.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Да найстина може да си прав.Нямам невилир под ръка да провера как са сложили вътрешното тяло.Но така се чудя защо ,чак сега се появи проблема?

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Проблема все още не е решен.При монтажа на климатикът дренажната тръба е надена с друга ,която влиза във ваната.И сега от там където е надена тече вода.Julian се оказа прав за калавия монтаж.Обадих се на фирмата,която го обслужва и вече 1 седмица никой не идва.И съм сигурен ,че ще ме въртят още ,защото сега е сезона на дините.Даже ме излъгаха ,че ще дойдат същия ден ,който се обадих .Ако има някой техник,който е от Русе да пише на лични да се разберем да дойде да го погледне,защото ми писна да се разправям.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Еми ти разчиташ на гаранцията, така че трябва да е въпросната фирма май. Иначе и сам можеш да си развиеш бандажа и да оправиш снадката.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Ами за да се оправи снадката трябва да се откачи вътрешното тялото от пластината ,за да има достъп до нея .А аз не искам да правя това ,защото да не стане нещо друго.Не ,че не мога ,но има хора ,който са по-компетентни от мен в тази област и предпочитам те да свършат тази работа.Разчитам на гаранцията ама както се вижда ,ще ходя по мъките до като ги накарам да дойдат.

16. Junior Member
    Тук е от
    May 2007

ми що не отидеш в магазина на фирмата и да поискаш и да направиш вписване в книгата
    за рекламации- имат 30дни според ЗЗП да отстранят проблема,доста е ама може и повече
    да те мотаят иначе

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Ами предполагам,че като подадох по телефона рекламация от магазина би трябвало да са я вписали в книгата.Иначе знам за ЗЗП,чел съм го и си знам правата.Но така или иначе няма да ги чакам вече ,защото вчера си купих Panasonic E-9GKE и в понеделник ще го монтира друга фирма и ще ги накарам да преместят този в друга стая.Не знам само дали ще могат те да поемат вече гаранцията на стария,защото те ще правят нов монтаж и плюс това са орторизиран сервис към К&К,който дава гаранцията?

18. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Цитат Първоначално публикувано от KING-T
    Ами предполагам,че като подадох по телефона рекламация от магазина би трябвало да са я вписали в книгата....
    Симпатяга

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. теч на вода от вътрешното тяло
    От Rockwell във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 9
    Последно: 22-07-11, 19:22
  2. LG S12AT - теч на вода от вътрешното тяло
    От Mitko111 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 13
    Последно: 20-08-10, 17:16
  3. Климатик 12-ка инвертор - от вътрешното тяло тече вода
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 8
    Последно: 19-06-09, 00:01
  4. Midea MSG-12HR - тече вода от вътрешното тяло
    От towko_aa във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 05-07-08, 10:58
  5. Капе вода от вътрешното тяло
    От bmwtu във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 30-08-06, 15:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе