Re:Мнения за климатици Panasonic
Цитат:
Първоначално публикувано от blagson
Трябва да си взема инверторен климатик за отопление и се чудя кой точно да си избера.Стаята е 22м2...около 65м3...със вътрешна изолация и алуминева дограма с термомост.
Предлагат ми 2 инвертора и не мога да взема решение на кой да се спра.
1. PANASONIC CS/CU RE12 JKX >>> [url=http://klimatici.com/product_info.php/manufacturers_id/14/products_id/131]http://klimatici.com/product_info.php/manufacturers_id/14/products_id/131[/url
Цитат:
Първоначално публикувано от blagson
2. FUJITSU ASYA- 12LGC >>>
http://klimatici.com/product_info.ph...roducts_id/124
Панасоника е или Малайзия или Китай...а за FUJITSU-то японка или поне така пише на стикера :)
И двата са произведени в Китай! Но въпреки пристрастията ми към Панасоника, който няма да има проблем с 22м2, Фуджитсуто има по-висок максимум на отопление, т.е. по-висок запас на мощност при по-ниски температури. Дизайнът понякога също накланя везните....Успех!
Моля,дайте мнение за климатик National CS-Z255A
Цитат:
Първоначално публикувано от rusevrrr
Моля,дайте мнение за климатик National CS-Z255A
Модел 2005г.
Режим Охлаждане 2,5(0,8-2,7)kW; Консумация 0,485(0,135-0,560)kW; EER-5,15
Режим Отопление при 7°С 3(0,8-3,9)kW; Консумация 0,555(0,125-0,870)kW; COP-5,41
при 2°С отдава 2,8kW консумация 0,770kW
Вътрешно тяло-8кг., Външно тяло-25кг.
В каква стая мислиш да го ползваш (м²/м³, изложение, изолации, дограми, бр. външни стени, желана вътрешна Т°)? Според мен в по-голяма стая от 12-13м² ще му е много трудно да топли при отрицателни Т°.
имам китаец cs - pe 12dke 2006 г смениха компресора сега работи добре някои патил дали има пак проблем сьс този модел
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1296303120[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1296303157[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Модел 2005г.
Режим Охлаждане 2,5(0,8-2,7)kW; Консумация 0,485(0,135-0,560)kW; EER-5,15
Режим Отопление при 7°С 3(0,8-3,9)kW; Консумация 0,555(0,125-0,870)kW; COP-5,41
при 2°С отдава 2,8kW консумация 0,770kW
Вътрешно тяло-8кг., Външно тяло-25кг.
В каква стая мислиш да го ползваш (м²/м³, изложение, изолации, дограми, бр. външни стени, желана вътрешна Т°)? Според мен в по-голяма стая от 12-13м² ще му е много трудно да топли при отрицателни Т°.
Стаята е югоизточна 17,5м2/45,53 , среден апартамент панелка със стара дървена дограма-вратопрозорец от постройката на блока. Желаната Т° 22-24°С.
Цитат:
Първоначално публикувано от rusevrrr
Стаята е югоизточна 17,5м2/45,53 , среден апартамент панелка със стара дървена дограма-вратопрозорец от постройката на блока. Желаната Т° 22-24°С.
Аз лично за тази стая не бих си го купил този климатик, вижда ми се твърде малък като мощност. Предполагам си го намерил втора употреба, затова бих ти препоръчал този, но ако ти се виждат много парите (машината е страхотна, най-високия клас на марката от 2007г. е) ето този (модела е от 1999г. и ако е запазен и с оригинално ДУ си заслужава на 100%-има няколко съфорумци с този модел и са доста доволни).
ау ,ЕХ-а ми фаща оченцето ... да имах къде да го сложа бих си го купил ...
А аз ако имах излишни пари веднага щях да го грабна, има къде да го сложа :)
Здравейте, наскоро купих CU-E21HKE.Въобще не съм доволен.До -7-8 се ядва, след това ефективността рязко пада.Под -10-12 е трагичнен.Другото интересно е, че до около -7 се размразява само когато е необходимо, но при по-ниски температури изглежда минава в режим на размразяване по време.Почва да се размразява точно на половин час, като дефроста трае между 15 и 20 мин.Отврат....Надявах се, че такава голяма машина ще топли без-проблемно ама нейсе....Дайте съвет, има ли оправия или да пробвам нещо да го връщам или сменям...Иначе монтажа добре го направиха, вакуумираха половин час и после почти толкова проверка за течове, абе климатика си е куц май.....
Какво помещение отопляваш със 7.20 KW номинална мощност?
Около 90 кубика.Доколкото виждам, този модел го дават до -5гр.А в сайта на техномаркет е даден до -15гр. на отопление.Това си е чиста подвеждаща реклама, директно пускам жалба до комисията за защита на потребителите....
Модела отговарящ на този, но за отопление до -15гр. е E21HKEA.
Да, до -5 е по сервизно.При -5 му дават 5,5 максимално отдаване, но явно надолу, графиката пада много рязко.В сервизното данните са само до -5. http://www.kaelte-bast.de/dateien/pa...1.24.28hke.pdf ето го сервизното, на 69 страница са данните.
мда ,така са ниския клас Панасоници .. нормално си работи ,хората го дават до -5 ти искаш да топли до -15 ,как да стане ..
Не че аз искам, тия от техномаркет така са излъгали.Сега пиша жалба до кзп, да видиме ....
Така е то по суперите как не разбраха хората че климатик не може да се продава (купува) като маруля в бакалията....