Благодаря за бързият отговор, но ще може ли да повече информация за тези датчици тъй като съм пълна невежа в тази област.
Преглед за печат
Благодаря за бързият отговор, но ще може ли да повече информация за тези датчици тъй като съм пълна невежа в тази област.
Следят за наличието или липсата на хора в помещението и съответно намаляват и увеличават топлоотдаването.Не са нещо решаващо за избора ти.Двете машини са с еднакви показатели и датчиците не са решаващи, просто са една екстра.
https://www.youtube.com/watch?v=MqQiR6uQ0Qc# Погледни този клип , и аз все още незнам много за него тъи като преди 3 дена се сдобих с този модел...Цитат:
Първоначално публикувано от jolli
В общи линии този датчик не е необходим, така поне си мисля аз, от гледната точка на дългогодишен ползвател на климатизатори.
дайкин май правят точно обратното с двата датчика в фтхс - махат струята от човека намиращ се в стаята :)
смешна работа :)
миналата зима го държах изключен датчика но за преходните сезони кога бързо наваксва съм го включил.
Здравейте на всички! Като стана въпрос за Daikin, се чудя между тези три климатика:
Panasonic - E9 - GFEW-1, COP (4.16), MAX 5kW (не знам 1-цата какво означава);
Panasonic - E9 - MKE COP (4.63), MAX 5kW;
Daikin FVXS25F/RXS25J COP (4.30), MAX 4.5kW (другите два са по-мощни).
Стаята ми е около 16 квадрата (втори етаж), вътрешна с двойна дървена дограма и стандартна височина. Като цяло предпочитам да е подов, тъй като ще го използвам предимно за отопление, но втория panasonic има най-добър COP (поне по характеристики). А, все пак това си е от значение.
Благодаря ви предварително.
Вземай подовия, ще топли идеално и ще създава по-добър комфорт.
Ок, пренебрегваме COP-а. Ама панасоника или другия, защото и Daikin-a е подов, но по-скъп. Те всъщност различават ли се значително (тези модели имам предвид) или пак само търговски марки?!
Дайкина имах предвид.
Искам да попитам следното:насочил съм се към Панасоник CS/CU - E12 MKE-3,дали с този модел климатик ще имам проблем да отоплявам 16кв стая,която е северна,с алуминиева дограма.
Никакъв проблем.
Климатика е чудесен за сега топли перфектно,ще го видим като станат минусови температури , тъи като го имам от 3-4 дена :)) при мен стаята е около 25 кв. и за сега около 0 се справя.Като застуди ще коментираме пак , иначе като визия е добър и като екстри за цената си ..
я понаблюдавай малко на минусови т и да кажеш как са дефростите. и пука ли докато прави.Цитат:
Първоначално публикувано от antovasilev
Здравейте, виждам, че и панасоник имат подов модел (с вътрешно тяло дайкин). Искам да попитам този модел става ли? Има ли мнения от ползватели и монтажници?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329556080[/time]_________________________________________________
модела е Панасоник KIT-E9GFEW/LKE-3
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329557132[/time]_________________________________________________
Този модел има ли Електронен EEV?
Testarossa, нужно ли да задаваш един и същи въпрос на няколко места?!