Отопление -4кВ, консумация -1.24кВ СОР-3.23
Охлаждане -2.8 кВ, консумация -1.01кВ СОР-2.11
За климатик на 15 години не е зле, но зависи цената на която са ти го продали. Иначе напълно е възможно да ти служи още дълги години.
Да допълня инфото на Добри...При 2° външна температура, отоплителната мощност се смъква на 3.3 kW и тогава климатика консумира 1190 W...Подкрепям думитеМного важно условие за това е, как е била обслужена машината преди да ти бъда продадена...Желая ти много години да е ползваш!Първоначално публикувано от blue1
На охлаждане COP е 2.77. Явно техническа грешка на blue1. На отопление 3.23.
При 2° имаш максимум 3.3 kW отопление при консумация 1.19 и COP 2.77.
Здравейте, отдавна не съм влизал тук. миналата зима изчерпателно ми разяснихте параметрите на моя климатик. Мога да кажа че останах много доволен от работата на машината през цялата зима. Държеше 23 градуса дори при -10 -15 градуса и размразяваше на около два часа веднъж. За такава стара машина мисля че няма какво повече да искам. Тази година го включих преди около месец и си работи нормално. От 2-3 дни обаче започна да се чува леко свирене от перката на външното тяло. трябва да се заслушаш за да го чуеш. Имате ли идея на какво може да се дължи това. Профилактика на климатика не е правена.
Лагери на перката ли? Възможно ли е да се е набил с много прах и мръсотия, от 2 седмици насам в Габрово е страшен прах и вятър. Мисля да махна капака и да го продухам със компресора. Ако капна няколко капки масло на лагера на перката ще има ли някакъв проблем. За съжаление нищо не разбирам от климатици.. Дайте съвет.
Лагерите са на самия мотор, а той е с корпус. тези лагери се сменят, прсото са почнали да се разбиват и затова се чува този шум. Няма как да капнеш масло...Извикай техник да ти ги смени.
Разбрах. Благодаря много за отговора. Много сте услужливи в този форум.