ако имаш пари вземи си нов климатик за този ще хвърлиш 650 лв а е вече на 4 години
ако имаш пари вземи си нов климатик за този ще хвърлиш 650 лв а е вече на 4 години
Че какво като е на 4 години - да не се е изтъркал..... След смяната на компресора със сигурност ще го изкара още доста! какво да си купи срещу 650 лв? - Midea?...
Климатика не е само компресор. Има и други неща в него които могат да дефектират. За 4 годишен климатик да хвърлиш 650лв ми се вижда много. И плюс това тръгнеш ли веднъж по пътя на ремонтите, все по него ще си вървиш. Като спре пак и има проблем, ще си кажеш "Абе аз съм го платил веднъж, после дадох още 650 кинта как да го хвърля сега" и така пак ще идеш на варианта с ремонта. Ако е гаранционен разбирам да си смениш компресорчето, ама като ще даваш тия пари, направо сменяй машината.
MikiOne, срещу 650 лв. ще имаш:
1. стар - донякъде допустимо;
2. Panasonic - ето тук става много лошо.
Ремонта е безмислен.
1-какво е това "стар"? Кое е остарялото в този климатик?Има стари клими по на 15 г и работят по-добре от новите боклуци..
2-Защо да е лошо? DKE e легендарна серия откъм всякакви качества,изключая дефектния компресор,който в интерес на истината Панасоник си го оправят за тяхна сметка . Освен тази издънка,кое лошо си чувал за тая серия???
Днес ходих на адрес за диагностика на един Национал 100волтов. Оказа се че човека има и Панасоник от дке серията със скапан компресор след година работа а сега и Национала. Та национала е от 1991г. компресора му се оказа че е дефектирал чува се щтракане и никъв ефект върху налягането. Работил е 19 години една и съща марка колко е деградирала за годините че компресора да се скапе след година.
Велев,обяснявам ти СПЕЦИАЛНО за теб - деградацията е една малка пружинка на клапана на ротора,идваща от външен доставчик,не е била произведена от Панасоник.Тя ,вследствие т.нар.умора на материала,се чупи доста по-бързо от нормалните 7-10 г експлоатация. Разбира се,Панасоник си вземат бележка и безплатно подменят дефектните компресори. Едва ли твоята Мъдея би направила нещо подобно...В новите серии отново се "градират" и ще трябва бая да почакаш,за да видиш подобна ситуация. Аз да говоря ли колко е деградирала Мъдеята от 5 г насам,а? Няма да ми стигнат 10 страници.Не можеш от единичен случай като твоя да правиш слон.Всъщност ти го можеш де...
vanko68,
1. Стар, преди всичко защото е без гаранция. Затова писах, че е допустимо- не е фатално.
2. Аз имах конвенционален Panasonic- компресора изгоря веднага след изтичането на гаранцията, абсолютно никога не е работил задоволително(обяснението на техника беше за масов дефект в недобре изчислена капилярка)- фирма която допуска такива боклуци в производствената си линия е всичко друго, но не и добра марка.
Много внимателно съм оглеждал конвенционално LG- изработката е с пъти по-прецизна, топли повече, работи и досега. Имам и BEKO- купен преди Панасоника, двойно по-евтин, работи и до днес- след стотици студени стартове и 10 пъти повече отработени часове.
За мое успокоение, в момента конвенционалните модели на Panasonic са доста по-зле дори и от моя- това наистина е постижение.
Това,че ти си имал подобна ситуация не значи,че е масово.Конвенционалните модели на Панасоника са си в ред,зависи какво си купуваш и какво очакваш.Китайчетата са доста евтини и ясно са си написали хорицата,че не стават за отопление под -5 гр.Какво ще кажеш за скъпите конвенционалки на Панасоник?
vanko68, за "масово" ми каза техника- можел да го оправи, но късно се сетих, вече беше изгорял.
За цената: 880 лв. без монтаж беше панасоника, бекото тогава беше 450. Може за Panasonic и това да е евтино- ти кажи.
Пишеше, че работи добре до -7 гр., но от +3 надолу правеше само вятър.
Ти изобщо имаш ли поглед в/у конкретните боклуци, или спориш за спорта.
На фона на целия този спор мога да кажа, че DKE е сполучлив модел , ако уцелиш компресора да е ОК.... много модели могат да мечтаят за такъв дефрост при -15 -20 градуса.., изобщо не е лош климатика с изкл. на този глупав дефект, затова и казах така... за мен си заслужава смяната на компресора дори и на тая цена, защото на тази цена наистина няма какво свястно да се вземе!
По мои наблюдения свестни климатици на каквато и да е цена все по-рядко могат да се намерят.
Производителите вече правят климатиците по начин горе-долу да изкарат без проблеми времето на гаранцията, като случаите на дефектиране преди изтичането на гаранционния период се увеличават при всички марки. Този проблем се знае от къде идва: от постоянният стремеж за сваляне на цените свързан с голямата конкуренция на пазара и от очакването на потребителите за понижаване на цените във времето. Също така от разбиването на производството в отделни малки тясно специализирани външни компании вместо в една голяма отново с цел в търсене на по-ниска цена за отделните елементи изграждащи системата. Тези малки външни компании произвеждащи дадени компоненти за климатичните системи също се конкурират ценово с подобни на тях.
Свестен климатик е този който си върши работата за която е създаден по най-незабележимият възможен начин без да изисква постоянно внимание и грижи, без да създава проблеми и въвлича в допълнителни разходи.
Да, така е, с изключение на компресора, никакви други проблеми не прави. А да случиш на компресор при тази серия е да ти се счупи в гаранция.На фона на целия този спор мога да кажа, че DKE е сполучлив модел , ако уцелиш компресора да е ОК.... много модели могат да мечтаят за такъв дефрост при -15 -20 градуса.., изобщо не е лош климатика с изкл. на този глупав дефект, затова и казах така... за мен си заслужава смяната на компресора дори и на тая цена, защото на тази цена наистина няма какво свястно да се вземе!
...те хората от Panasonic доколкото разбрах затова и са изпратили компресори за тези всичките продадени бройки, ама какво правят нашите си е друг въпрос...
kakво правят нашите ????
ми как какво - както е у нас : тарикатите на баламите вода носят
що някой който си е изпълнил гаранционните условия и не му е сменен компресора, не пише оплакване