Нищо ново не съм докарал, ще проверят за 9-ки от NE. Относно компресора ще погледна пак, но ми се стори ротационен.
Нищо ново не съм докарал, ще проверят за 9-ки от NE. Относно компресора ще погледна пак, но ми се стори ротационен.
Ако снимката е от същия модел, 5CS... със сигурност Scroll. Ротационните са с 5RS.
супер е машината - това ще е следващият хубостник - дори няма значение че е 12 а ми трябва 9-ка с добър минимум е за 12ка, само да събера парички че с последната покупка овяхнах доста.
Ето какво намерих, сервизни на всички модели NЕ и HE - http://www.citcop.se/servicemanualer уникални машини.Дори има и за новата серия МКЕ.HE12LKE запазва 48% при -15 градуса.А NE12LKE, който се продава и тук, запазва 50% при -15, много добър показател според мен.
Страхотни модели са. А като знам, че и двата са със японски скрол компресор![]()
Еее- царят на сервизните.Бравос.Първоначално публикувано от edi1
![]()
![]()
М,м направо се специализирах вече да ги търсяТия гадове понякога не излизат, като ги търсиш по модел, ами при някакви невероятни комбинации в търсачката.Ама сега поне имаме данни и за тях, нека да се знае какво представляват машинките.
![]()
Препоръчах тези модели на няколко участника във форума, но явно човек като си науми нещо и пита докато не чуе това, което иска! А машината си я бива.
То е много добре edi1 да намира и споделя сервизни, но след време се губят някъде из многото теми и страници. Затова ако е възможно някой от Модераторите да прехвърли всички налични Сервизни ръководства на I-ва стр. на съответната марка - нещо подобно, което прави hristoslav2 в другите раздели.
Предполагам е голяма играчка и ще отнеме време, но ще е от полза за всеки, който се интересува, да научи повече за всеки отделен модел. Отделно няма да се качват всеки път, когато някой иска да види сервизното.
Има такава тема още от 2005г. https://forum.setcombg.com/index.php/topic,22941.0.html
Jackas, тази тема я знам и в сегашното и състояние е доста разхвърляна според мен. Друго е да са "лепнати" на I-ва стр.на съответната марка, да са подредени различните сервизни за отделните актуални модели, като влезе някой любопитен или "новобранец" цъка, където трябва и се ограмотява. След време може да се качат и по-стари модели.
Всичко това е въпрос на желание и ще изисква време от страна на Модераторите, аз само предлагам да се направи нещо полезно за читателите.
Съгласен съм с теб, но аз не мога да отделя толкова време.
Нека, който намери някакво сервизно да отваря нова тема в съответния раздел. Лепването горе е лесна работа
Еди1 отвори нова тема и дай линк към сервизното. Аз ще я ковна веднага
Предлагам името да е: "Сервизни ръководства за климатици Panasonic, National" или нещо от този род![]()
Да, ама за да няма невалидни линкове след време, трябва ние да си ги качваме някъде сами, защото линкове към външни сайтове след време се оказват несъществуващи.
Да, и това става, затова освен линковете, дето давам, събирам отделно ПДФ-и в една папка.
P.S. Пуснах новата тема за сервизните и качих двата линка, които съдържат много сервизни.
Точно това имах предвид, да няма грешни линкове и да бъде подредено вътре в темата.Първоначално публикувано от deian
Пример:
2009 - Sharp AE-AY-XPC07/09/12JHR - Сервизно ръководство
2010 - Panasonic CU-CS-NE9/12LKE - Сервизно ръководство
2010 - Toshiba RAS-07/10/13/16/18PKVP-PAVP-E - Сервизно ръководство