Отговор: Нов Panasonic 2012
sasho1bs,
Нещо не е наред при теб. При мен прави около 1-2 градусa над зададеното. Хола е около 23-25 кв. м. Дори и още 2 стаи да отворя - пак си ги поддържа. Вярно все още не е много студено. Има си техники за замерване на температури - майсторите да кажат. По спомен - пуска се на най-високата температура - 30, вентилатора на макс и след 10 минути се замерва температурата на входящия и изходящия вуздух. Разликата трябва да е над 25 градуса. Чистил ли си филтрите? Сложи го в режим отопление а не на ауто и пиши какво се е случило. Виж датчика на вътрешното тяло да не е много близо до топлообменника, т.е. да не мери точно температурата на входящия въздух и да се "лъже", че е топло.
Успех.
И при мен си подържа температурата.Даже при зададени 24 градуса в стаята,пуснат с нано джи,прави 25.5 градуса.Тук може да се замисля,защото термометъра ми е т.нар.,,метео станция,,външен и вътрешен.Не е за подценяване,заащото си мисля че е марка-,,ХАМА,,.Вътрешният си е поставен на противополжната страна на климатика,даже струята не може да стигне до него.Поставен е на 1.20 м от земята,а вече колко е точен......Та искам да кажа,защо не го отдадете на термометрите,които ползвате.
Не е нито от филтри нито нищо.Климатика го ползвам от 5 дена а е монтитан от около 10.Звънях на фирмата и казаха че понеделник ще доидат да го минтират.Според мен проблема идва от отчитането на температурата.Тои си засича че е достигнал температурата и както излизат от него 45 47 градуса почва да духа 35 36 и си поддържа стаина температура 22 23 мах а на дистанционното е на 27
- - - Обновено - - -
Затова и по горе бях питал този модел как измерва температурата.Има си датчик и горе до тялото ли мери температурата или има инфраред датчик които сканира стаята но никои неотговори а и като му наблюдавам рабитата си мисля че е с датчик които меди горе до тялото колко градуса е.
- - - Обновено - - -
Ако може някои колега които има монтирана тази машина да сподели дали са я монтирали със тампони на външното тяло защото си мися че това бучене което чувам във целия апартамент може да се дължи именно на това.
А при тебе като достигне температурата как се държи машината?Идеята е че днес му зададох 25 градуса и вентилатова беше на първа степен и във един момент намали въздушната струя за 10 15 секунди и после се увеличи и след около минута пак така направи.Това го правеше докато невдигнах температурата.Ти усещаш ли някакви промяни във струята вуздух от време навреме за да знам дали това е нормално за този модел.
Благодаря за отговора незнаех че сам си сменя режима на вентилатора.Явно преди да премине на тихия режим първо ги сменя и след това преминава на тих режим
Здравейте, имам Panasonic 12 NKE-3 монтиран преди седмица в стая ~25кв. в нова кооп. Сега все още е топло и климатика изключва като стигне зададените градуси. Въпроса ми е нормално ли е вътрешното да продължава да върти леко при изключено външно тяло? Усеща се малко неприятно хладно течение така. Имам и една 9ка китайски панасоник HKE, който спира вентилатора като стигне зададените градуси.
Нормално е да върти, обдухва си датчика за контрол на температурата.Има машини, които спират турбината, но повечето въртят на ниски обороти.
Някои спират, по точно турбината върти съвсем слабо за да си следи температурата но ти се струва че е спрял, други си духат малко по силно и създават лек дискомфорт. Зависи според мен от модела. Моите всичките са различни в това отношение.
Е той колегата също го е обяснил.
Като достигне температурата, започва да върти турбината много слабо. Но снощи го засякох, че дори я спря за малко.
Нещо не усещам това намаляне на градусите при включено еконави. Оставям го на 17 градуса (прави 19) - прибирам се вечер в къщи, тъмно няма никой - пак 19 градуса. Събуждам се сутрин, датчика не ме засича - пак 19 градуса. Вие как усещате работата на еконавито, че изобщо работи?
Ясно, благодаря за разясненията!
Още един въпрос имам обаче :)
Като го монтираха(монтажа беше ок) тръбите както са бандажирани минават точно зад климатика и обгръщат една пластмасова капачка в горния заден край. Не я натискат, но я закриват напълно като минават върху нея. Не го видях преди това някакъв датчик ли има що ли, вече не се вижда какво има в тази капачка. Това може ли да бъде проблем или всичко е наред?
Зад тази капачка има въздушен датчик който измерва колко градуса е външната температура.Може леко да затормозява обдухването на този датчик. Пробвай леко да разместих тръбите да се отлепят само от кутията.
Цитат:
Първоначално публикувано от
chachoto
Зад тази капачка има въздушен датчик който измерва колко градуса е външната температура.Може леко да затормозява обдухването на този датчик. Пробвай леко да разместих тръбите да се отлепят само от кутията.
ОК, Благодаря!
При мен проблема с температурата го реших като му дадох на авто въздушния поток и сега си прави температурата а преди това го държах на първа степен и неможеше да я направи хем времето небеше студено.Чакам с нетърпение да застуди да видя как ще се държи.Еко функциите изобщо не ги ползвам само го спъват и на мен нещо не ми допадат засега само нано г съм пустнал.Чакам да доидат и да ми монтират тампони и да видим дали този шум ще спре.Маи само при мен не са монтирали тампони и резултата е ясен.Неразбрах дали вие усещате нещо с нано г то .Аз немога да усетя нищо във въздуха а по някои форуми пишат хората че се усещало нещо във въздуха.Както и някои се изказват че небило полезно и сега се чудя да го ползвам ли или не.